Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Yunanistanın İzmir Başkonsolosundan turistlere İzmir daveti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunanistanın İzmir Başkonsolosundan turistlere İzmir daveti

İzmir'i çok sevdiğini belirten Alexandros Konstas, “Daha çok Yunan turist İzmir’i ziyaret etmeli” dedi.  Başkan Dr. Cemil Tugay ise gelecek dönemde Türk-Yunan ilişkilerinin iyileşmesi, yakın dostlukların oluşması için çabalayacaklarını söyledi.

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ı makamında ziyaret etti. Başkan Dr. Cemil Tugay gelecek dönemde Türk-Yunan ilişkilerinin iyileşmesi, yakın dostlukların oluşması için çalışacaklarını söyledi. Tugay, “Bugüne kadar aslında ilişkilerimizin, dostluklarımızın, ortak projelerimizin daha ileri düzeyde olması gerekiyordu. Çok daha gelişmiş bir dostluğumuz olmalıydı. Burada aşmamız, yıkmamız gereken bir duvar var. Bu engeli olabildiğince küçültmek istiyorum. Kültürel ve coğrafi olarak çok yakınız. Yunanistan ile Ege Denizi'nin temizliği, ekosistemin korunması için birlikte çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

“Daha çok turist gelmeli”

Başkan Dr. Cemil Tugay'ı seçimleri kazandığı için tebrik eden Alexandros Konstas, “İzmir için çok iyi çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Yunanistan Başkonsolosluğu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çok sıcak ilişkileri var. Bu şehirde kendimizi kabul edilmiş hissediyoruz. Emin olabilirsiniz ki bu ilişkileri geliştirmek için her şeyi yapacağım” dedi.

İzmir ve Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayan Alexandros Konstas, “Önünüzde uzun bir çalışma dönemi olacak. Birlikte güzel çalışmalar yapabiliriz. Önerilerinize açığım. Kültürel alanda çok fazla iş birliği fırsatı var. İzmir'i çok seviyorum. Hem İzmir'e hem de bütün Türkiye kıyılarına Yunan turistin gelmesi çok önemli. İzmir tarihi ve kültürel açısından önemli olanaklar sunuyor. O nedenle daha çok turist ziyaret etmeli” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'a, iki ülke arasındaki dostluğun simgelemesi açısından güvercin figürü hediye etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Stres Yok, ZEYGEM Var..!Önceki Haber

Stres Yok, ZEYGEM Var..!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının bu yıl 38.sini düzenlediSonraki Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar