Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Yazılımları güncelleme zamanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yazılımları güncelleme zamanı

Türkiye’nin dijital dönüşüm danışmanı BeyazNet’in haftalık yayınladığı Siber Güvenlik Gündemi’nde bu hafta, önemli uyarılar içeriyor.

 

Microsoft’un geçtiğimiz günlerde yayınladığı 74 soruna dikkat çeken bilgilendirmede, güncellemelerin hemen hepsinin önemli ve kritik olması dikkat çekiyor. 

 

Yayınlanan güncellemelerinin birçoğu uzaktan kod yürütme, ayrıcalık yükseltme gibi kritik zaafiketleri kapatıyor. Çözülen hataların başında CVE-2022-26925 (CVSS puanı: 8.1), Microsoft'un "kullanıcıların kimliğini doğrulayan ve yerel sistemde oturum açan korumalı bir alt sistem" olarak tanımladığı Windows Yerel Güvenlik Yetkilisini (LSA) etkileyen bir kimlik sahtekarlığı güvenlik açığı olması dikkat çekiyor. 

 

Diğer yandan, Adobe, AMD, Android, Cisco, Citrix, Dell, F5, Google Chrome, HP, Intel, Linux dağıtımları, Debian, Oracle Linux , Red Hat, SUSE ve Ubuntu, MediaTek, Mozilla Firefox, Firefox ESR ve Thunderbird, Qualcomm, SAP, Schneider Electric ve Siemens de çeşitli seviyelerde güncellemelerini duyurdu

 

Yazılım güncellemeleri artık kritik seviyede

Güvenliği etkileyen en önemli konuların başında güncellemeleri zamanında yapılmamasından kaynaklandığını söyleyen BeyazNet Teknik Operasyonlar Direktörü Akgün Yardımcı, “Tüm platform ve yazılımların güncellemelerinin düzenli olarak her ay yenileniyor. Basit güncellemelerin yapılmaması bile sadece kişisel değil, kurumları da ciddi güvenlik zaafiyetine neden olacağını unutmamalıdır.” dedi.

 

BeyazNet’in haftalık olarak yayınladığı Siber Güvenlik Gündemi’nde haftanın exploitleri, haftanın zafiyetleri, haftanın zararlı yazılımları ve Türkiye’de haftanın veri ihlalleri listeleniyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Celal Kadri Kınoğlu “Hayat”tan “Sahne’ye Oyunu AnlatacakÖnceki Haber

Celal Kadri Kınoğlu “Hayat”tan “Sahne’ye...

Başkan: Türkiye’de lojistik mastır plan yapan ilk belediye Kocaeli BüyükşehirSonraki Haber

Başkan: Türkiye’de lojistik mastır plan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar