Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Yayman Sektörel ve İskenderun.org ekibini ziyaret etti…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yayman Sektörel ve İskenderun.org ekibini ziyaret etti…
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı bölge Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay ve özellikle İskenderun’da yapılması planlanan kültürel çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.Hatay Milletvekili TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman ‘Habere atılan imza’ sloganıyla markalaşan İskenderun.org ve Sektörel Aylık Ekonomi Dergi ekibini yenilenen ofisinde ziyaret etti. Yayman, Halkın haber alma özgürlüğüne önemli katkı sunan İskenderun.org ve Sektörel Dergi ekibi adına İmtiyaz sahibi Ufuk Aktuğ’a plaket takdim etti.



KENDİMİ EVİMDE HİSSETTİM
Basına yıllarını vermiş mesleği gazetecilikten ödün vermeyen ekiple ilk kez bir arada olan, karşılıklı sohbet etme imkanı bulan Milletvekili Yayman, “Gerçekten mesleği gazetecilik olan bir ekiple bir arada olmaktan çok mutlu oldum. Burada kendimi evimde hissettim” dedi.  
Hatay Milletvekili TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette ayrıca bir de önemli açıklamalarda bulundu.
ARKEOLOJİ MÜZESİ İSKENDERUN’A YAKIŞIR…
İskenderun’un bir sanayi şehri olduğunu ancak bunun yanında kültürü de getirmek istediklerini kaydeden Yayman, İskenderun’a açılması planlanan arkeoloji müzesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Müze ve tarihi yerlerin restorasyon çalışmalarının eş zamanlı devam edeceğini kaydeden Yayman; “Antakya Arkeoloji Müzemizin depolarında çok fazla eser var, müzede sergilenen eserlerden daha fazlası depolarımızda. Sayın Valimiz Rahmi Doğan Bey, vekilimiz Abdulkadir Özel ve Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı Bey ile oturduk konuştuk, İskenderun'a gelen bir insan İskenderun'da ne yapar, bir günü nasıl geçer, şeklinde bir sorunun cevabı olarak da İskenderun'a yakışan bir müze yapılması, bir arkeoloji müzesi yapılması konusunda bir kararımız oldu. Müzenin çalışmaları başladı. İnşallah çok yakın bir zamanda İskenderun'a yakışır bir arkeoloji müzesi açacağız. İskenderun bildiğiniz gibi İskender'in adına kurulan 8 şehirden bir tanesi, bu anlamda İskenderun Akdeniz'in en önemli limanı bence. Marsilya limanı, Venedik, Beyrut Limanı, Mısır'daki İskenderiye ne kadar önemliyse İskenderun da o kadar önemlidir ve Türkiye'nin en önemli jeopolitik konuma sahip yerlerden bir tanesidir. İskenderun'da sanayi var ama sanayinin yanına inşallah biz kültürü de getirmek istiyoruz Ak Parti olarak. Hem restorasyon çalışmaları hem müze çalışmaları inşallah eş zamanlı olarak devam edecek” diye konuştu.
HATAY MARKALAR ŞEHİRİ…
Hatay’ın İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Milletvekili Yayman; “Biz Hatay’ı tanımlarken, Hatay'ın marka değerlerini öne çıkarırken hep şunu söylüyoruz, Hatay bir tarım şehridir. Dünyanın en bereketli ovalarından biri Amik Ovası ve orada Türkiye'nin en önemli tarımsal faaliyetleri yapılmaktadır. Hatay maydanoz, nane üretiminde Türkiye’de 1., turunçgil üretiminde Türkiye'de 3., zeytin üretiminde Türkiye'de 6., üzüm üretiminde Türkiye'de 9., pamuk ve buğday üretiminde Türkiye'de 3.dür. İlk erken kayısı hasadının, bütün ürünlerin erken hasadının yapıldığı yerlerden bir tanesidir. Hatay bu özelliğiyle bir tarım şehridir. Hatay aynı zamanda bir kültür şehri, Türkiye'nin kültür turizminin başkenti olarak tanımlıyorum ben. Ben daha önce Kültür Turizm Bakan Yardımcılığı yaptım, Hatay bence İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en önemli şehirlerinden bir tanesi çünkü burası inanç merkezi, kültürün merkezi, gastronomi merkezi… UNESCO tarafından Türkiye'de Gastronomi Şehri olarak ilan edilen iki şehirden birinin Hatay'da olması çok önemli… Dünyanın en büyük mozaik müzesi Hatay'da, bakan yardımcılığı dönemimde çok önemli katkılarım oldu, bununla gurur duyuyorum. Hatay'da pek çok hizmetin altına imza attık ama en çok önemsediğim işlerden bir tanesi kültür sanat alanında yapılan işlerdir. Hatay Arkeoloji Müzesi'nin dünyanın en büyük mozaik müzesi olması anlamında hem bakanlığımıza hem buradaki siyasetçilerimiz de hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Hatay’ı biz kültürün başkenti, gastronominin başkenti, inanç turizminin merkezi olarak düşünüyoruz. Antakya'da bulunan Kurtuluş caddesi eski adı Herod caddesi olan ve dünyada ilk ışıklandırılan caddelerden biri olan Herod caddesi üzerine bir roman yazabilirim. Herod caddesi gerçekten çok önemli bir cadde, Türk askeri Hatay ana vatana katıldığı zaman Herod caddesinden yürüdüğü için bu caddeye Kurtuluş caddesi adını verdiler” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canik’te 23 Nisan Bayramı Coşkuyla KutlandıÖnceki Haber

Canik’te 23 Nisan Bayramı Coşkuyla Kutla...

AVON Türkiye’nin yeni İletişim Lideri Nazlı Çil olduSonraki Haber

AVON Türkiye’nin yeni İletişim Lideri Na...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar