Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Yabancı Misyon Temsilcileri Müsiad İftarda Bir Aaraya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yabancı Misyon Temsilcileri Müsiad İftarda Bir Aaraya Geldi

 MÜSİAD, KÜLTÜREL VE TİCARİ DİPLOMASİYE DESTEK VERİYOR
MÜSİAD GENEL BAŞKANI MAHMUT ASMALI’DAN BÖLGESEL VE KÜRESEL BARIŞ VURGUSU

 

Türkiye'de görev yapan yabancı misyon temsilcileri MÜSİAD Genel Merkezinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Etkinlikte konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, ticari diplomasi faaliyetlerinin önemini işaret ederek, "MÜSİAD olarak ticari diplomasiye ve ülkelerimiz arasındaki iş birliklerine katkıda bulunarak kültürel diplomasiye destek veriyoruz" dedi.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezinde düzenlenen iftar programında 40 ülkeden büyükelçi, başkonsolos, ticari ateşe ve farklı görevlerdeki yabancı misyon temsilcileri MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Etkinlikte değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD'ın ticari diplomasi alanındaki çalışmalarının önemine dikkat çekti. Başkan Asmalı, MÜSİAD'ın ticari ve kültürel diplomasiye destek olduğunu vurgularken, gerçekleştirilen faaliyetler ile ülkeler arası iş birliklerine önemli katkı sağlandığını belirtti.

 

"Küresel barış tesis edilmeden ekonomik hedeflere ulaşılması mümkün değil"

MÜSİAD'ın uluslararası çalışmalarıyla Türkiye'nin girişimci ve insani dış politikasına doğrudan katkı sağlayan küresel bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Başkan Asmalı, ekonomik hedeflere ulaşmak için bölgesel ve küresel barışın önemine işaret etti. MÜSİAD Genel Başkanı değerlendirmesinde, "Bölgesel ve küresel barış tesis edilmeden ekonomik hedeflere ulaşılması asla mümkün değildir" dedi.

 

Başkan Mahmut Asmalı sözlerine şöyle devam etti:

"MÜSİAD, uluslararası çalışmalarıyla ülkemizin girişimci ve insani dış politikasına katkıda bulunan ve çok yollu diplomasiyi etkin bir şekilde uygulayan küresel bir sivil toplum kuruluşudur. Kriz bölgelerine ve doğal afetlerin yaşandığı coğrafyalara yönelik projelere destek vererek insani diplomasiye, ekonomik ilişkileri geliştirerek ticari diplomasiye ve ülkelerimiz arasındaki iş birliklerine katkıda bulunarak kültürel diplomasiye destek veriyoruz. Anadolu’nun kadim kültürel kodlarını taşıyarak, ticaret yapmak için dünyanın dört bir yanına dağılan üyelerimiz bu yönüyle birer diplomat gibi hareket ederek çalışıyorlar. Türkiye’nin barış inşa edici kapasitesini iş insanları olarak zenginleştirmek ve genişletmek için gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği 'Dünya Beşten Büyüktür' ve 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' ifadelerini ve tezlerini bizler de MÜSİAD olarak destekliyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Zira bölgesel ve küresel barış tesis edilmeden ekonomik hedeflere ulaşılması asla mümkün değildir. Adalet üretemeyen mevcut uluslararası sistemin değişmesi kaçınılmazdır. Bunun için hep beraber çalışmalı ve sesimizi yükseltmeliyiz. Merhametini yitirmiş bir dünyada merhametin ve vicdanın sesi olmak zorundayız. Filistin, Keşmir, Yemen, Suriye ve Ukrayna’da milyonlarca insan mağdur, mazlum, muhacir veya mülteci konumunda… Bir nefret suçu olan İslam karşıtlığı veya İslamofobi salgın gibi Batı ülkelerinde yayılıyor… Kısacası insanlık barış, adalet ve merhamete muhtaç… Evet, daha adil bir dünya mümkün; yeter ki samimi olarak bunu isteyelim ve hep beraber bunun için gayret edelim…"   

 

"Avrupa'dan Amerika'ya, Asya'dan Afrika'ya bütün muhtemel yeni ihracat pazarlarına talibiz"

Türkiye'nin rekabetçi ve kaliteli üretim gücü ile Avrupa'dan Amerika'ya, Asya'dan Afrika'ya bütün mutemel yeni ihracat pazarlarına talip olduğunu vurgulayan Başkan Asmalı, 2. Türk-Arap İş Zirvesi ve MÜSİAD EXPO 2022 ile Türkiye'nin küresel ticaret ağını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Başkan Asmalı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye; rekabetçi ve kaliteli üretim gücü, sahip olduğu teknik altyapı ve farklı sektörlerdeki nitelikli iş gücü sayesinde, bugünden çok daha aydınlık bir geleceğe ilerliyor. İhracatımızın kalıcı bir şekilde artış kaydetmesi, dış ticaret fazlası veren bir ülke niteliğine kavuşmamız ve sürdürülebilir bir büyüme için; Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya bütün muhtemel yeni ihracat pazarlarına talibiz. Önümüzde 2 önemli uluslararası organizasyon bulunuyor. İlki; MÜSİAD’ın ev sahipliğinde, Uluslararası İş Forumu (IBF) iş birliği ve Ticaret Bakanlığı’nın katkılarıyla Gaziantep’te 10-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2’nci Türk-Arap İş Zirvesi’. İkincisi ise 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan MÜSİAD EXPO 2022. Ekonominin, ticaretin ve sanayiinin nabzının atacağı bu iki dev organizasyona sizleri ve uluslararası şirketleri bekliyoruz. Tüm bu etkinlikler çerçevesinde yeni yatırım projeksiyonlarının devreye alınması sürecini daha da hızlandıracağız. Ancak, kazanırken kaybetmemek için medeniyet değerlerimizi ve bize emanet olarak verilen tabiatı ve çevreyi koruyan bir anlayışla hareket edeceğiz."   


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vileda İle Çocuklar Doğa Dedektifi OluyorÖnceki Haber

Vileda İle Çocuklar Doğa Dedektifi Oluyo...

Van Büyükşehir’den ‘Tütün Bağımlılığı ve Sağlıklı Yaşam’ SemineriSonraki Haber

Van Büyükşehir’den ‘Tütün Bağımlılığı ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar