Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

VODAFONE TÜRKİYE’DEN KITALARARASI İLK TERABİT IP BAĞLANTISI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VODAFONE TÜRKİYE’DEN KITALARARASI İLK TERABİT IP BAĞLANTISI
Vodafone Türkiye, ilk kıtalararası Terabit seviyesinde IP bağlantısını gerçekleştirdi. Şirket, şebekesini 5G teknolojisine hazırlama süreci kapsamında Asya ve Avrupa arasında 1 Terabit IP trafiği tek arayüzle taşıdı.

Vodafone Türkiye, ilk kıtalararası Terabit seviyesinde IP bağlantısını gerçekleştirdi. Şirket, şebekesini 5G teknolojisine hazırlama süreci kapsamında Asya ve Avrupa arasında 1 Terabit IP trafiği tek arayüzle taşıdı.

 

28 Haziran 2021 – Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, şebeke altyapısını yeni nesil teknolojilerle geliştirmeye devam ediyor. Mobil şebekesini hızla 5G’ye hazırlayan ve artan veri trafiğini en etkin şekilde taşımak için altyapı yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone, IP şebekelerde de en yeni teknolojileri müşterilerin deneyimine sunuyor. Bu bağlamda Vodafone Türkiye, Asya ve Avrupa’yı ilk kıtalararası 1 Tbps (terabit/s) temiz kanal IP arayüzüne bağlayan bir denemeyi başarıyla tamamladı. Böylece Vodafone Türkiye’nin geleceğe dönük IP mimarisine yönelik devam eden modernizasyon çabasının bir parçası olarak kapasitif anlamda önemli bir adım atılmış oldu.

 

Thibaud Rerolle: “IP şebekelerdeki taşıma kapasitesini artırmaya devam ediyoruz” 

 

Türkiye’nin dijitalleşmesi sürecinde en yeni ve en faydalı teknolojilere odaklandıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thibaud Rerolle, şunları söyledi:

 

“Vodafone olarak, müşterilerimize en iyi hizmeti kesintisiz ve güvenilir bir şekilde sunabilmek için teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyoruz. Yaptığımız altyapı yatırımlarıyla hem fiber ayakizimizi genişletiyor, hem de daha yüksek kapasiteleri son kullanıcıların hizmetine sunuyoruz. Kullanılan bu teknoloji sayesinde 1 Terabit/s iki bağlantı noktası birbirine bağlanarak Vodafone Türkiye şebekesinde kıtalararası test trafiği taşındı. Bu gelişme, Türkiye’nin dijitalleşme sürecine de ciddi katkılar sunacak. Yeni nesil telekom şirketi olma vizyonumuz doğrultusunda bir yandan mevcut altyapımızı geliştirirken, diğer yandan da dijitalleşme yolunda yeni teknolojileri test etmeye ve şebekemize dahil etmeye devam edeceğiz. Tüketiciler, ev çalışanları ve işletmelerden gelen, değişen ve büyüyen internet trafiği modelleri, servis sağlayıcı şebekelerinin kapasite sınırlarını zorluyor. Vodafone, terabit arayüzlere sahip yönlendiricileri kullanarak, yeni nesil uygulamaları ve erişim teknolojilerini desteklemek için IP şebekesinin kapasitesini 10 kat artırabilecek. Bu teknoloji, Türkiye’nin uluslararası veri pazarındaki kabiliyetlerini artırarak bölgede güçlü bir oyuncu olmasına katkı sağlamakla birlikte, yüksek kapasiteli, düşük gecikmeli 5G hizmetlerinin sağlanması için önemli bir kilometretaşı aşılmış oldu.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HEM SAĞLIKLI HEM SERİNLETİCİ 7 YAZ İÇECEĞİ!Önceki Haber

HEM SAĞLIKLI HEM SERİNLETİCİ 7 YAZ İÇECE...

Covid Kaynaklı Kalp ve Damar Hasarına Dikkat!Sonraki Haber

Covid Kaynaklı Kalp ve Damar Hasarına Di...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar