Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

VBKY çocuk edebiyatı kitaplığının ilk iki eseri çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VBKY çocuk edebiyatı kitaplığının ilk iki eseri çıktı
VakıfBank Kültür Yayınları’nın (VBKY) yayın yelpazesi çocuk kitapları ile genişliyor. Yayınevinin bu kategorideki ilk iki kitabı olan “Kardan Adam ve Güneş” ile “Papağan ve Tüccar” miniklerle buluşmak için raflarda yerini aldı. Tarih, edebiyat, iktisat, felsefe, sanat, insan ve toplum bilimleri oluşan eserleri kültür dünyasına kazandırmaya devam eden VBKY, rengârenk ve sürükleyici kitapları ile çocukların dünyasına misafir oluyor. Çocukların zihinsel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için uzman pedagog ve psikolog onaylı eserler, miniklerin ilgisine sunuluyor. Çocuk edebiyatı kitaplığının ilk eseri “Kardan Adam ve Güneş”in (+3 yaş) ardından 800 yıllık bir fabl olan “Papağan ve Tüccar” da (+6 yaş) VBKY markasıyla raflardaki yerini aldı. Renkli resimli, akıcı ve neşeli anlatımlarÇocukların algılarına uygun olarak hazırlanan kitaplar minikleri heyecan verici bir yolculuğa davet ediyor. Çocuklara ebeveynleriyle birlikte nitelikli zaman geçirebilme imkânı tanıyan eserler, renkli resimler, akıcı ve neşeli anlatımlarla çocukların hayal dünyasını zenginleştirmeyi amaçlıyor. Susan Taghdis ve Ali Mafakheri’nin eseri “Kardan Adam ve Güneş”, “su döngüsü çocuklara nasıl anlatılır?” sorusuna yanıt arayanlara yol gösterici bir rehber niteliği taşıyor. Türkçeye çevirisini Dr. Müge Akbulut’un yaptığı kitap, insan kaynaklı küresel iklim değişikliği etkilerinin en güçlü şekilde görülebileceği su döngüsünü anlatırken, çocukların sevdikleriyle birlikte kurduğu duygusal bağı kardan adam metaforu üzerinden yorumlayan modern bir fabl özelliğini taşıyor. 800 yıllık bir fabl Türkçeye ilk kez VBKY tarafından kazandırılan bir diğer eser ise 800 yıllık bir fabl olan “Papağan ve Tüccar” oldu. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin Mesnevi’sinden uyarlanan hikâye, tüccar bir kadın ile pek çok kıymetli kuş arasında gözdesi olan papağanının ilişkisini konu alıyor. Fabl olarak yazılmış bu hikâye, okuyucuların üzerinde düşünmeleri ve tartışmaları için zengin bir içerik sunarken, göz alıcı çizimler küçükleri kendi görsel hikâyelerini oluşturmaya teşvik ediyor. Ödüllü İranlı çizer ve yazar Marjan Vafaeian, geçmişten günümüze taşınan bu nadide hikâyeyi modern bir dokunuşla resmediyor. 6 yaş ve üzerindeki çocukların okuyabilecekleri kitabın Türkçeye çevirisi Dr. Müge Akbulut’a ait. KÜNYEYayınevi: VBKYKitabın adı: Kardan Adam ve GüneşYazar: Ali Mafakheri, Susan TaghdisÇevirmen: Müge AkbulutSayfa sayısı: 24Fiyatı: 20 TL KÜNYEYayınevi: VBKYKitabın adı: Papağan ve TüccarYazar: Marjan Vafaeian, MevlânâÇevirmen: Müge AkbulutSayfa sayısı: 24Fiyatı: 20 TLKaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

VakıfBank Kültür Yayınları’nın (VBKY) yayın yelpazesi çocuk kitapları ile genişliyor. Yayınevinin bu kategorideki ilk iki kitabı olan “Kardan Adam ve Güneş” ile “Papağan ve Tüccar” miniklerle buluşmak için raflarda yerini aldı. 

Tarih, edebiyat, iktisat, felsefe, sanat, insan ve toplum bilimleri oluşan eserleri kültür dünyasına kazandırmaya devam eden VBKY, rengârenk ve sürükleyici kitapları ile çocukların dünyasına misafir oluyor. Çocukların zihinsel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için uzman pedagog ve psikolog onaylı eserler, miniklerin ilgisine sunuluyor. Çocuk edebiyatı kitaplığının ilk eseri “Kardan Adam ve Güneş”in (+3 yaş) ardından 800 yıllık bir fabl olan “Papağan ve Tüccar” da (+6 yaş) VBKY markasıyla raflardaki yerini aldı. 

Renkli resimli, akıcı ve neşeli anlatımlar

Çocukların algılarına uygun olarak hazırlanan kitaplar minikleri heyecan verici bir yolculuğa davet ediyor. Çocuklara ebeveynleriyle birlikte nitelikli zaman geçirebilme imkânı tanıyan eserler, renkli resimler, akıcı ve neşeli anlatımlarla çocukların hayal dünyasını zenginleştirmeyi amaçlıyor. Susan Taghdis ve Ali Mafakheri’nin eseri “Kardan Adam ve Güneş”, “su döngüsü çocuklara nasıl anlatılır?” sorusuna yanıt arayanlara yol gösterici bir rehber niteliği taşıyor. Türkçeye çevirisini Dr. Müge Akbulut’un yaptığı kitap, insan kaynaklı küresel iklim değişikliği etkilerinin en güçlü şekilde görülebileceği su döngüsünü anlatırken, çocukların sevdikleriyle birlikte kurduğu duygusal bağı kardan adam metaforu üzerinden yorumlayan modern bir fabl özelliğini taşıyor. 

800 yıllık bir fabl 

Türkçeye ilk kez VBKY tarafından kazandırılan bir diğer eser ise 800 yıllık bir fabl olan “Papağan ve Tüccar” oldu. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin Mesnevi’sinden uyarlanan hikâye, tüccar bir kadın ile pek çok kıymetli kuş arasında gözdesi olan papağanının ilişkisini konu alıyor. Fabl olarak yazılmış bu hikâye, okuyucuların üzerinde düşünmeleri ve tartışmaları için zengin bir içerik sunarken, göz alıcı çizimler küçükleri kendi görsel hikâyelerini oluşturmaya teşvik ediyor. Ödüllü İranlı çizer ve yazar Marjan Vafaeian, geçmişten günümüze taşınan bu nadide hikâyeyi modern bir dokunuşla resmediyor. 6 yaş ve üzerindeki çocukların okuyabilecekleri kitabın Türkçeye çevirisi Dr. Müge Akbulut’a ait. 

KÜNYE

Yayınevi: VBKY

Kitabın adı: Kardan Adam ve Güneş

Yazar: Ali Mafakheri, Susan Taghdis

Çevirmen: Müge Akbulut

Sayfa sayısı: 24

Fiyatı: 20 TL

 

KÜNYE

Yayınevi: VBKY

Kitabın adı: Papağan ve Tüccar

Yazar: Marjan Vafaeian, Mevlânâ

Çevirmen: Müge Akbulut

Sayfa sayısı: 24

Fiyatı: 20 TL


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Arzu İmik Kayış, 19 Mayıs MesajıÖnceki Haber

Başkan Arzu İmik Kayış, 19 Mayıs Mesajı

Filistin için dünyaya insanlık ve dayanışma çağrısıSonraki Haber

Filistin için dünyaya insanlık ve dayan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar