Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

TransferGo’ya C Serisi Turda 50 Milyon Dolarlık Finansman

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TransferGo’ya C Serisi Turda 50 Milyon Dolarlık Finansman
Elbrus Capital ve Black River Ventures liderliğindeki yatırım turu sonuçlandı. TransferGo’nun elde ettiği finansman, TransferGo'nun müşteri tabanını genişletmeye ve önümüzdeki 3-4 yıl içinde 5 kat büyümeye yönelik iddialı hedefini desteklemek amacıyla kullanılacak.

Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden biri olan TransferGo, önemli bir yatırım daha aldığını duyurdu. TransferGo C Serisi finansman turunda 50 milyon ABD doları fon topladığını duyurdu.

Elbrus Capital Fund III ve Black River Ventures liderliğindeki bu son fon toplama işlemi, TransferGo’nun kurulduğu tarihten bu yana yıllık bazda %80 oranındaki istikrarlı büyümesine paralel önemli bir kilometre taşı daha olurken, TransferGo için bugüne kadar toplanan toplam tutarı da 77 milyon ABD dolarına çıkardı.

Tur, aynı zamanda yeni yatırımcı Unlimint'in finansmanını ve aralarında Hard Yaka, VEF, SmartHub ve Milano Investments şirketlerinin de yer aldığı, mevcut yatırımcıların devam eden desteğini de içeriyor.  Royal Park Partners, işlem boyunca TransferGo ve hissedarları için özel finansal ve stratejik danışman olarak rol oynadı.

Önümüzdeki 3 ila 4 yılda, 5 kat büyüme hedefi

TransferGo, 150 pazarda 3,5 milyon müşteriye hizmet sunuyor. Şirket, şimdiye kadar 6 milyar ABD dolarını aşan tutarda, 13,5 milyon uluslararası ve yerel işlem gerçekleştirdi. Finansman, TransferGo'nun müşteri tabanını genişletmek, daha fazla göçmenin Avrupa genelinde para gönderip almasına yardımcı olmak ve önümüzdeki 3-4 yıl içinde 5 kat büyümeye yönelik iddialı hedefini desteklemek üzere ürün teklifini geliştirmek amacıyla kullanılacak.

“Ürün tekliflerimizi yenilemeye ve geliştirmeye devam edeceğiz”

Fon toplamayla ilgili düşüncelerini açıklayan TransferGo Kurucusu ve CEO’su Daumantas Dvilinskas, şunları söyledi: “TransferGo olarak herkesin parasını hızlı, güvenli ve ucuz bir şekilde transfer etme hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. Göçmenler için zorlu bir dönem yaşandı. Bu ortama rağmen, TransferGo, pandemi sırasında da dijital para transferlerinde verimli ve sürekli bir büyüme olduğunu gördü. 2012 yılında kuruluşundan bu yana, şirketimizi, dünyanın geneline yayılan 200'den fazla kişiden oluşan bir iş gücüne büyütmüş durumdayız. Ek finansmanla birlikte, büyümemizin bir sonraki aşamasında, tüm Avrupa genelindeki göçmenlere yönelik ürün teklifimizi yenilemeye ve geliştirmeye devam etmek için daha da güçlü bir konumda olacağız”.

Elbrus Capital Funds'ın Kıdemli Ortağı Alexander Savin şu açıklamalarda bulundu: “TransferGo'nun son birkaç yıldaki büyümesi; müşterilerini ve müşteri deneyimini her zaman için öncelikli tuttuğunun en büyük kanıtıdır. Para transferlerinin fiziksel olarak yapıldığı merkezlerin, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle etkilendiği pandemi döneminde, TransferGo'nun teknolojisinin son derece önemli olduğu bir kez daha kanıtlandı. TransferGo bu süreçte dünyanın dört bir yanındaki göçmenlerin para göndermeye devam etmesine yardımcı oldu. Online para transferlerine olan talep oldukça yüksek seviyede devam ediyor ve biz de TransferGo'nun müşterilerini destekleme yolculuğunun bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyoruz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sonbaharda en çok hangi hastalıklar görülüyor?Önceki Haber

Sonbaharda en çok hangi hastalıklar görü...

Yeni Yeşil Yol, 7. İstanbul Karbon E-Zirvesi’nde tüm yönleriyle  ele alındıSonraki Haber

Yeni Yeşil Yol, 7. İstanbul Karbon E-Zir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar