Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

TransAnatolia’da Rota Oluşturuluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TransAnatolia’da Rota Oluşturuluyor
12. yılında Hatay’dan start alacak TransAnatolia’da rota oluşturulmaya başlandı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) izni ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)’nın desteğiyle düzenlenen yarış, 20 Ağustos’ta Hatay Expo alanından start alacak, 27 Ağustos’ta Eskişehir’de sona erecek.

Bu yıl 12.si düzenlenecek olan TransAnatolia Rally Raid yarışı, tarihte dünyanın en büyük ikinci şehri olan Hatay’da başlıyor. İlk tarımın yapıldığı, ilk buğdayın ehlileştirildiği, ilk zeytinin sofra ile buluştuğu tarihin kültürün ve medeniyetin fışkırdığı bereketli Hatay topraklarından start alacak yarışın yol notları oluşturulmaya başlandı.

Rally raid yol notları denince akla gelen ilk isim Jordi Arcarons TransAnatolia’da

23 Haziran’da Hatay’da yapılan tanıtım toplantısına katılan ve ardından yol notlarını çıkarmak üzere rotaya çıkan Jordi Arcarons; rally raid yarışlarının yapılması için Türkiye’nin her türlü materyale ve coğrafyaya sahip olduğunu, Türkiye’deki coğrafya çeşitliğinin yarışmacılara her gün yeni bir deneyim yaşattığını belirtti. Yol notları konusunda uzun yıllara dayanan bir deneyimi olan Jordi Arcarons, görevinin oldukça zor olduğunu, tüm yarışmacıların kendisine güvendiğini belirtirken, yolda gördüğü her detayı notlarına kaydettiğini, yaklaşık 20 gün boyunca, 2500 km’lik yarış rotasını taş taş, gün gün yazacağını belirtti.

Bu yılın rotasına ait detaylar ise şöyle; yarışın seramonik startı 20 Ağustos Cumartesi günü Hatay Expo’dan verilecek. Şehir içinden geçilecek parkurla bir seyirci etabı gerçekleştirilecek. 21 Ağustos sabahı gerçek yarış çok erken saatlerde start alacak. İlk hedef yaklaşık 350 km’lik bir parkurla son derece önemli bir tarihi nokta olan Karatepe Aslantaş Milli Parkı. Bu rota üzerinde Avanos Dağlarının zirvelerinden geçilecek. Arkasından Osmaniye’ye ulaşıncaya kadar Hatay sınırlarını terk edinceye kadar yaklaşık 350 km’lik bir parkur kat edilecek. Ertesi gün yine 300 kilometrelik bir parkurla 2.300 metrelik zirveler aşılarak Kayseri’ye ulaşılacak. Yarışın devamında ise Kayseri’den start alıp Sivas Şarkışla’ya kadar uzanıp Yozgat üzerinden Kayseri’ye geri dönülecek. Kayseri şehir merkezinde bir gece konaklanacak. Buradan ayrıldıktan sonra hedef Aladağlar. Yaklaşık 3.000 metrelik zirveler geçilerek Çiftehan’da termal tesislerin bulunduğu alanda konakladıktan sonra Bolkar Dağları’ndan geçilecek. Etap ortalama 2.800 metre yükseklikte yaklaşık 300 km mesafeden oluşuyor. Sonraki gün rotasında ise Tuz Gölü var. Etabın yüzde 80’inin yolsuz ortamlarda kat edecek yarışmacılar Haymana’daki kamp alanına ulaşacak. Yarışın son günü Haymana ve Eskişehir arasında değişik bir coğrafyada ormanlar içinde geçerek Eskişehir’de son bulacak. Toplam 2.500 km’lik rota 7 gün içerisinde tamamlanacak.” dedi.

TransAnatolia, 2010 yılından bu yana otomobil sporları ile turizmi birleştirerek Türkiye’nin eşsiz coğrafyasını, kültürel ve doğal güzellikleriyle birlikte tüm dünyaya tanıtma amacıyla Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) izni ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) desteğiyle düzenleniyor.  TransAnatolia’da, motosiklet, 4x4 Otomobil, Kamyon, Quad ve SSV kategorilerinde ve yol dışı etaplarda yarış gerçekleştiriliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canik Belediye Meclisi oybirliğiyle tatil yapmama kararı aldıÖnceki Haber

Canik Belediye Meclisi oybirliğiyle tati...

Karabağlar, Madımak’ta yitirilen canları andıSonraki Haber

Karabağlar, Madımak’ta yitirilen canları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar