Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Tether, İngiliz Sterlini’ne Sabitlenmiş; GBP₮’yi Piyasaya Sürüyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tether, İngiliz Sterlini’ne Sabitlenmiş; GBP₮’yi Piyasaya Sürüyor!

Tether, Temmuz ayı başında İngiliz Sterlini'ne sabitlenmiş kripto para birimi olan GBP₮’nin piyasaya süreceğini açıkladı. İlk blockchain desteği Ethereum'u içerecek.

 

GBP₮, ABD dolarına sabitlenmiş USD₮, Euro’ya sabitlenmiş EUR₮, Çin Yuanı sabitlenmiş CNH₮ ve yakın zamanda piyasaya sürülen Meksika Pezosuna sabitlenmiş MXN₮ ardından Tether'in piyasada sahip olduğu beşinci para birimine sabitlenmiş, stablecoin olacak.

 

 

İngiltere, geçtiğimiz Nisan ayında ülkeyi küresel bir kripto merkezi haline getirme planlarını açıklamıştı. Hükümet stablecoin'lerin geçerli bir ödeme şekli olarak tanınmasını sağlamak için harekete geçmeyi planlıyor. Dünyada kripto kullanan yüz milyonlarca insanı ilgilendiren bu girişim, Birleşik Krallığı bir sonraki endüstri inovasyon dalgası için birinci sınıf bir yer olarak konumluyor.

 

Tether USD₮’nin güvenilir geliştirici ekibi tarafından yaratılan GBP₮’nin, İngiliz Sterlini'ne 1: 1 oranında sabitlenmiş istikrarlı bir dijital varlık haline gelmesi, İngiliz Sterlini’ni blockchain'e dahil ederek, varlık transferleri için hızlı ve daha az maliyetli bir seçenek olmasını sağlayacak. 

 

Tether CTO'su Paolo Ardoino, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık'ın blockchain inovasyonunun, finansal piyasalarda kripto para biriminin daha geniş bir şekilde uygulanması için bir sonraki sınır olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu. Dünya çapındaki kripto para birimi kullanıcılarına en büyük stablecoin ihraççısı tarafından verilen GBP cinsinden bir stablecoin'e erişim sağlayarak, bu yeniliğe öncülük etmeyi umduklarını ifade eden Ardoino, “Tether’in bu hedefi gerçeğe dönüştürmek için İngiliz düzenleyicilerle birlikte çalışmaya hazır ve istekli olduğunu belirterek, Tether stablecoin'lerinin benimsenmesini dört gözle beklediklerini vurguladı.

 

GBP₮’nin nin piyasaya sürülmesi, Tether'in stablecoin teknolojisine öncülük etme ve dünyanın her yerindeki küresel pazarlara en büyük ve en likit stablecoinleri getirme konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak işaret ediliyor. GBP₮, İngiliz Sterlini’ni dünya genelinde en baskın para birimlerinden biri olarak güçlendirecek ve USD₮ ve EUR₮ için FX fırsatı sunmanın yanı sıra, merkezi olmayan finans ekosistemine bir rampa görevi görecek.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Tekin’den Ayrancılar’a şampiyonluk hediyesiÖnceki Haber

Başkan Tekin’den Ayrancılar’a şampiyonlu...

TOÇEV Çocukları için SPOR KAMPISonraki Haber

TOÇEV Çocukları için SPOR KAMPI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar