Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Teksüt, yöresel peynir lezzetlerine bir yenisini daha ekledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teksüt, yöresel peynir lezzetlerine bir yenisini daha ekledi
Teksüt, yöresel lezzetlerine bir yenisini daha ekleyerek Antep Peyniri’ni satışa sundu. Sekiz ayrı kategoride 40’tan fazla ürün ile sofralara özel tatlar sunan Teksüt, yöresel peynirler kategorisine Mihaliç, Çeçil, Otlu peynirden sonra Antep Peynir’ini ekledi. Teksüt’ün yöresel peynir kategorisinde müşterilerine sunduğu ürün sayısı da 10’a ulaştı.  

İlkbahar aylarında üretilir

Gaziantep ve yöresinde daha çok ilkbahar aylarında üretilen ve tuzsuz olarak satılan peynir, alındıktan sonra salamura yapılarak yıl boyunca tüketilir.

 

Kahvaltının vazgeçilmez lezzeti

Tuzsuz olarak hazırlandığı için tatlı ve yemeklerde kullanılan Antep peyniri; ayrıca kahvaltılarda bolca tüketiliyor. Salamura yapılan peynir Gaziantep'in sıcak havasına dayanması için bol tuzla hazırlanır. Salamura yapılan peynir tuz oranının düşmesi ve yumuşaması için dilimlendikten sonra sıcak suda birkaç dakika bekletildikten sonra tüketilir. 

 

Doğal içerikleriyle sütün en güzel halini yansıtan Teksüt yöresel peynirler, büyükten küçüğe herkesin keyifle yiyebileceği birbirinden farklı seçenekler sunuyor. 

 

Pişirme önerisi

Teksüt, Antep Peyniri’ni en ideal pişirme yöntemi için tavada ızgarada ve kaynamış suda olmak üzere üç seçenek sunuyor. Eğer tavada pişirmeyi tercih ederseniz, orta ateşte ısıtılan tavaya 10 gr Teksüt Tereyağı ekleyin. Tereyağ eridikten sonra Antep Peyniri ekleyerek peynirin altını ve üstünü çevirip eşit derecede kızarttıktan sonra servis edin. Mangalda pişirmek için ise ısıtılmış mangala Antep Peynirini dizin, altını ve üstünü çevirip kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz. Antep Peyniri kaynatılmış suda üç ya da beş dakika arasında bekletildikten sonra da ağız tadıyla, keyifle tüketiliyor. 

 

 

Teksüt hakkında 

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması olan Teksüt, 1956 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde kuruldu. Üretimini yine Gönen’de 80 bin metrekare üzerine kurulu modern fabrikasında sürdüren Teksüt, günde 600 ton süt işleyerek, beyaz peynirden kaşara, yoğurttan tereyağına, labne peynirinden ayrana dek 8 kategoride 40’ı aşkın ürün sunuyor. İstanbul Sanayi Odası’nın ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşları’ listesinde yer alan Teksüt, ‘adıyla da tadıyla da tek’ olmaya odaklanıyor. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KAHKAHA, AKSİYON, MACERAÖnceki Haber

KAHKAHA, AKSİYON, MACERA

Mobil uygulama güvenliği ciddiye alınmalıSonraki Haber

Mobil uygulama güvenliği ciddiye alınmal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar