Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

SUYUN DÜNYAYA AÇILAN KAYNAĞIYIZ 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SUYUN DÜNYAYA AÇILAN KAYNAĞIYIZ 
Dünya üzerindeki su kaynaklarına genel olarak bakıldığında; evsel, tarımsal ve sanayi amacı ile güvenli olarak kullanılabilecek su kaynakları dünyadaki toplam su kaynaklarının ancak %2.5 gibi küçük bir kısmıdır. Bununla birlikte, su kaynaklarının dünya üzerinde tüm insanlar ve ülkeler için dengeli dağılmadığı göz önünde bulundurulduğunda, su ve su kullanımının ülkelerin politikaları üzerindeki etkileri kaçınılmaz olmaktadır.

Ülkemiz su kaynakları açısından; kişi başına düşen 1500 m3 kullanılabilir su miktarı ile su kısıtı bulunan ülkeler kategorisinde yer almaktadır. Bu nedenle, mevcut su kaynaklarının korunması, alternatif su kaynaklarının geliştirilmesi, ekolojik çevre ile uyumlu teknolojilerin kullanılması ve yaygınlaştırılması, sürdürülebilir su politikalarının oluşturulması ve dolayısıyla sürdürebilir kalkınmanın bir girdisi olarak ülke gündeminde önemli bir yer tutmaktadır. Bu kapsamda Pimtaş Plastik değerli projelere imza attı.

Pimtaş Plastik Projelere İmza Attı

Dünyada yaşanan bu sıkıntılara yoğunlaşan Pimtaş Plastik, suyun tasarruflu kullanılması için yıllık yaklaşık 400 ton tasarruf sağlayacak perlatör üretti. Bu ürün dünyada bio plastik hammaddeden oluşan tek perlatör olarak Pimtaş’ ın kuruluşlarından HGT ve PİMARGE’ nin imzasını taşıyor. Su tüketiminde tasarruf sağlamak için harekete geçen Pimtaş Plastik, musluklara takılabilen bu ürün ile günlük 2 saat sürekli kullanılan bir muslukta yıllık300-400 ton arasında su tasarrufu yapıyor. 1 yılda sebze ve meyveleri açık musluk altında yıkanan sudan 16 ton su tasarrufu ve dişlerimizi fırçalarken açık bıraktığımız musluktan 1 yılda 10,5 ton su tasarrufu sağlıyor. Perlatör sayesinde, herhangi bir kimyasal işleme gerek kalmadan doğada kompost işlem de yapılabiliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, herhangi bir kimyasal işleme gerek kalmadan doğada kompost işlem yapılabiliyor. Bu ürünün her okul, ev, hastane ve sanayi tesisleri gibi kurumlarda bulunması gerektiğini ve suyun geleceğine önemli ölçüde etki edeceğini düşünüyorum, dedi.

Tarıma Yeni Bir Adım: İzlenebilirlik

Tarımda sulama da yanlış ve bilinçsiz yöntemler kullanılmaktadır. Tarım da yanlış sulama yöntemi ile gereğinden fazla su tüketimine neden olunuyor hem de toprak ve ürün verimliliğini düşürüyor. Pimtaş Plastik bu soruna da çözüm bulabilmek adına modern sulama sistemlerine yönelerek ürettiği damla sulama borularını sarılabilir yapabilmek için ARGE çalışmalarını yürütüyor. Pimtaş Plastik ve HGT Tarım, çiftçiyi verimli tarım ve tasarruflu su kullanımı konularında bilgilendiriyor. Şimdiye kadar 150 bin kişiyi bilgilendiren Pimtaş, bilinçsiz tarım ve bilinçsiz su kullanımın önüne geçmek için her geçen gün yeni bir projeye imza atıyor ve atmaya da devam edecek. HGT Tarım, kuracağı dikey tarım fabrikasında kullanacağı dikey tarım sistemi sayesinde de, tarım arazisine ihtiyaç duymadan, suyun devir daim sistemiyle sürekli kullanılmasını sağlayacak. Yani, daha az su kullanımıyla daha çok verim elde edecek. Pimtaş Plastik, su dostu projeleriyle hem ekonomiyi canlandıracak hem de ekonomiyi canlandırarak en büyük hazinemiz olan suyun kullanılmasında tüm dünyaya kapılarını açmaya devam edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü ile büyüyorÖnceki Haber

İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü ile bü...

Güzellik ve Kişisel Bakımın Sonraki Haber

Güzellik ve Kişisel Bakımın 

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar