Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

“SULTANBEYLİ ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI”NIN TARİHLERİ DEĞİŞTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“SULTANBEYLİ ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI”NIN TARİHLERİ DEĞİŞTİ
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Sultanbeyli Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın tarihleri değişti. Yarışma 15-16 Haziran 2021 tarihlerinde pandemi koşullarına uygun şekilde fiziki olarak sinemaseverleri buluşturacak. Kazanan isimler ise 17 Haziran Perşembe günü Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek ödül töreninde belli olacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Sultanbeyli Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın tarihleri değişti. Yarışma 15-16 Haziran 2021 tarihlerinde pandemi koşullarına uygun şekilde fiziki olarak sinemaseverleri buluşturacak. Kazanan isimler ise 17 Haziran Perşembe günü Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek ödül töreninde belli olacak.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Sultanbeyli Belediyesi tarafından sinemaseverleri buluşturmaya hazırlanan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın yeni tarihleri belli oldu. Ulusal ve uluslararası kategoride yılın en dikkat çeken kısa filmlerinin yer alacağı yarışma, 15-16 Haziran 2021 tarihlerinde pandemi kurallarına uygun şekilde fiziki olarak düzenlenecek. Film gösterimlerinin yanı sıra çeşitli etkinlik ve söyleşilere de ev sahipliği yapacak olan yarışma, İstanbul’un pek çok noktasından gelen sinemaseverleri Sultanbeyli’de Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde buluşturacak. Yarışmanın ödül töreni ise 17 Haziran Perşembe günü Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek.

 

Yerli Sinemanın İddialı Kısaları “En İyi Film” Olma Yarışında

Usta oyuncu Perihan Savaş’ın başkanlığında Yönetmen Banu Sıvacı, TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Görüntü Yönetmeni Feza Çaldıran ve Oyuncu Hakan Karsak’tan oluşan Ulusal Yarışma Jürisi’nin değerlendireceği finalistler arasında; Belkıs Bayrak’ın Cemile, Büşra Bülbül’ün Çamaşır Suyu, Ege Karakurt’un Düdük, Mehmet Oğuz Yıldırım’ın Lekesiz, Emre Sefer’in Mahallenin Bazı Kedileri, Yeşim Tonbaz’ın Münhasır, Öykü Orhan’ın Paydos, Fırat Onar’ın Perdeler, Ahmet Keçili’nin Seval ve Orhan Umut Gökçek ile Şeyma Gökçek’in Son filmleri yer alıyor.

 

Farklı Coğrafyaların Etkileyici Hikâyeleri Sultanbeyli Seyircisiyle Buluşacak

Oscar Akademi Üyesi İranlı Yönetmen Farnoosh Samadi, rol aldığı birçok dizi ve sinema filmiyle tanınan Oyuncu Emre Kızılırmak ve Avanca Cine-Club Başkanı, Porto Femme Uluslararası Film Festivali Direktörü, Yapımcı Ana Castro’dan oluşan Uluslararası Yarışma Jürisi’nin değerlendireceği finalistler arasında ise; Sagnik Dutta Gupta’nın Abandonment, Mahdi Iravani’nin Behind the Glasses, Karol Ulman’ın End of the World, Yousef Kargar’ın Gabriel, Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak, Lucas Lermytte ve Zoé Devise’in Migrants, Jean-Marie Villeneuve’in On the Other Side, Santiago Aguilera ve Gabriel Monreal’in The Boy and The Mountain, Yağmur Kartal’ın The Toymaker Hidden Heirloom, Ragıp Türk’ün Tor ve Munir Atalla’nın Wolf’s Milk filmleri yer alıyor.

 

Yarışma Dışı Yunus Emre Özel Seçkisi

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ilk yılında, vefatının 700. yıldönümü sebebiyle UNESCO tarafından kabul edilen Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında, Anadolu'da Türkçe şiirin öncülüğünü yapan, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre anısına da film gösterimi yapılacak. Seçkide Muhammet Emin Altunkaynak’ın Anormal, Ömer Dişbudak’ın Burhan, Ferhat Zengin ve Bahadır Kapır’ın Büyülü Fener Bekçileri, Sude Özbek’in Sahne Tozu ve Ferman Narin’in Şeker Gıdafilmleri yer alıyor.

 

Sultanbeyli’de Kazanan ve Finalistleri Bekleyen Akçeli Ödüller

Kurmaca, animasyon ve deneysel türündeki 10 kısa filmin yer aldığı ulusal kategoride “En İyi Film” 15 bin TL’lik birincilik ödülünün sahibi olacak. Dereceye giren ikinci filme 10 bin TL, üçüncülük elde eden filme ise 7 bin TL’lik para ödülü takdim edilecek. Yarışmada yer alan tüm kısa filmler aynı zamanda bu yıl Yunus Emre anısına verilecek olan 10 bin TL’lik Özel Ödül için de aday olacak. On kısa metrajın yer aldığı uluslararası kategoride ise birinci olan film bin Euro’luk para ödülünün sahibi olacak.

 

Yarışmada bunun yanı sıra kısa film alanında nitelikli yapımların artması ve yeni yeteneklerin cesaretlendirilmesi amacıyla finale kalan ancak dereceye giremeyen kısa filmlere de ikişer bin TL’lik Gösterim Telifi verilecek.

 

 

 

ULUSAL YARIŞMA FİNALİSTLER

Cemile / Belkıs Bayrak (Kurmaca)

Çamaşır Suyu / Büşra Bülbül (Kurmaca)

Düdük / Ege Karakurt (Kurmaca)

Lekesiz / Mehmet Oğuz Yıldırım (Kurmaca)

Mahallenin Bazı Kedileri / Emre Sefer (Kurmaca)

Münhasır / Yeşim Tonbaz (Kurmaca)

Paydos / Öykü Orhan (Kurmaca)

Perdeler / Fırat Onar (Kurmaca)

Seval / Ahmet Keçili (Belgesel)

Son / Orhan Umut Gökçek, Şeyma Gökçek (Animasyon)

 

 

ULUSLARARASI YARIŞMA FİNALİSTLER

Abandonment / Sagnik Dutta Gupta (Hindistan)

Behind the Glasses / Mahdi Iravani (İran)

End of the World / Karol Ulman (Polanya)

Gabriel / Yousef Kargar (İran)

Migrants / Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak, Lucas Lermytte, Zoé Devise (Fransa)

On the Other Side / Jean-Marie Villeneuve (Fransa)

The Boy and The Mountain / Santiago Aguilera, Gabriel Monreal (Şili)

The Toymaker Hidden Heirloom / Yağmur Kartal (Türkiye)

Tor / Ragıp Türk (Türkiye)

Wolf’s Milk / Munir Atalla (Ürdün)

 

 

 

YARIŞMA DIŞI YUNUS EMRE ÖZEL SEÇKİSİ

Anormal / Muhammet Emin Altunkaynak

Burhan / Ömer Dişbudak

Büyülü Fener Bekçileri / Ferhat Zengin, Bahadır Kapır

Sahne Tozu / Sude Özbek

Şeker Gıda / Ferman Narin

 

 

www.sultanbeylikisafilm.com

www.instagram.com/sultanbeylikisafilm

www.facebook.com/sultanbeylikisafilm

https://twitter.com/sultanbeylikflm


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya Çevre Günü’nde Elektronik Atıklarınız TEGV’de Eğitime Destek Olsun!Önceki Haber

Dünya Çevre Günü’nde Elektronik Atıkları...

EBYS Sistemleri her yıl binlerce ağacın kesilmesini önlüyorSonraki Haber

EBYS Sistemleri her yıl binlerce ağacın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar