Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Seyahate olan talep artmaya devam ettikçe, Emirates’in A380 ağının büyüme hızı da artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seyahate olan talep artmaya devam ettikçe, Emirates’in A380 ağının büyüme hızı da artıyor
  • Seyahat kısıtlamalarının daha da gevşetilmesinden güç alan Emirates, önde gelen uçak filosunun hizmet verdiği uçuş noktalarının sayısını Kasım itibarıyla 27’ye çıkarmayı planlıyor.
  • Havayolu, yıl sonu itibarıyla kapasitesinin %70’ine yeniden ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve global ağına 280.000’nin üzerinde koltuk kapasitesi eklemeyi planlıyor.

 

Tüm dünyada seyahat kısıtlamalarında süregelen gevşemeyle birlikte, Emirates, önde gelen uçak filosundaki A380 uçaklarının, Ekim ve Kasım aylarından itibaren daha fazla noktaya uçmaya başlayacağını duyurdu. Kasım sonu itibarıyla, A380 uçaklarının hizmet vereceği şehir sayısı 27’ye yükselecek; bu rakam, A380 uçaklarının şu anda uçuş gerçekleştirdiği 16 şehre göre %65’in üzerinde bir artışı ifade ediyor.

 

Emirates A380 uçakları, yolculuğu hatırlamaya değer bir deneyime dönüştüren modern avantajlar sunan ferah, geniş ve konforlu kabinleriyle, seyahat edenlerin tercih ettiği uçaklar arasında bulunuyor. Seyahat sektörü toparlanma sürecinde adım adım ilerlerken, havayolu firması, artan yolcu talebine paralel olarak, kademeli bir şekilde ve sorumluluk bilinciyle bu popüler uçaklarını devreye alıyor. Kasım itibarıyla A380 ağına 11 rotanın daha eklenmesiyle ve bu uçakların hâlihazırda hizmet verdiği en popüler uçuş noktalarına uçuşların sıklaştırılmasıyla, Emirates, yolcularına yaklaşık 165.000 kişilik ilave A380 yolcu kapasitesi sunmaya hazırlanıyor.

 

Tekrar hizmete alınan A380 uçaklarının sayısı arttıkça ve ticari açıdan uçuşa uygun olan rotalar devreye alındıkça, bu geniş gövdeli popüler uçaklarda seyahat etmeyi sevenler gökyüzünde daha fazla A380 görebilecekler. Önümüzdeki altı hafta içerisinde Emirates, kendine özgü A380 uçaklarıyla Amsterdam, Barselona, Duesseldorf, Hamburg, Johannesburg, Madrid, Milano, Riyad (hükümet onaylarına tabi olarak), Sao Paulo ve Zürih gibi popüler eğlence ve ticaret merkezlerine yeniden uçuşlar düzenlemeye başlayacak.

 

Sayılanların yanı sıra, Emirates, dünyanın en büyük ticari uçağının daha önce hizmet vermediği yeni bir rotayı da A380 ağı kapsamına alacak. Emirates, filosunun amiral gemisi niteliğinde olan A380 ile , 1 Ekim’den itibaren İstanbul’a uçuşlar gerçekleştirmeye başlayacak. Bu uçuşlar, A380 uçaklarıyla Türkiye’ye yapılan ilk uçuşlar olacak.

 

A380 uçaklarının dünyadaki en büyük işletmecisi olan Emirates’in toplam A380 uçaklarının sayısı yıl sonu itibarıyla 118’e ulaşacak; bunların arasında 4 sınıflı konfigürasyonu esas alan, Premium Economy sınıfının da bulunduğu altı uçak yer alıyor. Havayolu şu anda 120’nin üzerinde şehre uçuşlar gerçekleştirerek, salgın öncesindeki uçuş ağının %90’ına ulaşmış durumda. Emirates, Yıl sonu itibarıyla kapasitesinin %70’ine tekrar ulaşmayı ve 50’den fazla A380 uçağını tekrar hizmete sunmayı planlıyor.

 

Bu gelişmelerin, havayolunun A380 uçaklarına olan bağlılığını ve güvenini göstermesinin yanı sıra, Emirates, Dubai’ye ve belirli uyruklara ve aşılanma statülerine karantinasız girişe izin veren diğer uçuş noktalarına yönelik adeta sıçrama yapan yolcu talebini karşılamak adına, tüm global ağındaki operasyonlarında ivme yakalamayı planlıyor. Dubai, Temmuz 2020’de tekrar hizmete açılmasından bu yana eğlence ve iş amacıyla gecelik konaklayan  4 milyonu aşkın ziyaretçiyi güvenli bir şekilde ağırlamış olup, her hafta belirli bir temanın işlendiği zengin içerikli organizasyonlar, eğlence etkinlikleri,  canlı şovlar, ülkelerin kendilerine ait fuar pavyonları ve geleceğe  bakış mahiyetindeki özel sistemlerden oluşan,  dünyanın en fazla katılımcısı olan, en büyük ve en gözde etkinliği Expo 2020 Dubai’nin başlamasına günler kala çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. 

Ödüllü uçak içi eğlence sistemi ICE’daki son derece zengin içerik sayesinde tüm kabinlerdeki yolculara sektörün en geniş ekran deneyimini sunan A380 uçakları, ekstra bacak mesafesi ve konforu bir araya getirmesinden dolayı da uzun zamandır seyahat severlerin en gözde tercihleri arasında yer alıyor. Uçağın popüler Uçakiçi Lounge’ı , Business Class’taki tamamen yatağa dönüşebilen koltukları, First Class’daki özel suitleri ve Duş Spaları gibi adeta sektöre damga vuran özellikleri sayesinde Premium kabinlerde seyahat eden yolcular, seyahat planları yaparken tercihlerini bu uçaklardan yana yapmaya devam ediyorlar.

 

Aralık 2020’de, Emirates, Premium Economy kabinini de içeren 4 sınıflı konfigürasyona sahip ilk A380 uçağını devreye aldı. Bu yılın Kasım ayı itibarıyla, havayolunun, Premium Economy koltuk yerleşimine ve yeni görünümlü kabin içi dekorasyona sahip altı uçağı olacak.

 

Yolcularının sağlığı ve konforu en büyük önceliği   olan Emirates, yolculuğun her aşaması için kapsamlı güvenlik tedbirlerini devreye almış durumda. Havayolu , aynı zamanda, sunduğu temassız teknoloji imkânlarını daha da geliştirdi ve yolcularına IATA Seyahat Cüzdanını kullanmak için daha çok imkân sunmak adına dijital doğrulama seçeneklerini de arttırdı.

 

Emirates, seyahat sektörünün canlandığı bir dönemde seyahate çıkanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yenilikçi ürünleri ve hizmetleriyle sektördeki lider konumunu koruyor. Havayolu , yolcu hizmetleri alanındaki girişimlerini daha da ileriye taşıyarak,  daha cömert ve esnek rezervasyon politikaları sunuyor, çoklu risk içeren sigortasının kapsamını genişletiyor ve bunların yanı sıra yolcu sadakat programı   üyelerinin uçuşta kazandıkları  ve statü millerini  korumalarına da imkân tanıyor.

 

Yolculara, devletlerinin seyahatle ilgili uyguladığı en güncel kuralları kontrol etmeleri ve nihai varış noktasında istenen seyahat zorunluluklarını karşıladıklarına emin olmaları tavsiye edilmektedir. Dubai’de ikamet edip seyahat edecek     olan yolcular ile Dubai’yi ziyaret edecek olan uluslararası yolculara yönelik giriş şartlarına dair daha fazla bilgi için https://www.emirates.com/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/ adresini ziyaret etmenizi rica ederiz. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Eğitim Vakfı  “Öğrencilerin Hikâyesi Yarıda Kalmasın” DiyorÖnceki Haber

Türk Eğitim Vakfı  “Öğrencilerin Hikâye...

VODAFONE BUSINESS,  OSBÜK İLE  DİJİTAL DÖNÜŞÜM STRATEJİLERİNİ MASAYA YATIRDISonraki Haber

VODAFONE BUSINESS,  OSBÜK İLE  DİJİTAL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar