Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Samsung İnovasyon Kampüsü eğitim programının ikinci dönemi tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsung İnovasyon Kampüsü eğitim programının ikinci dönemi tamamlandı
Samsung’un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği “Samsung İnovasyon Kampüsü” eğitim programında uzmanlardan oluşan jüri en başarılı projeleri seçti. Smartrain adlı yağmur suyu hasat ve sulama sistemi projesi birinci, evdeki su tüketimini oyun şeklinde bir sistemle tasarlayan 3W Watch Water & World ikinci, yaşlılara yardımcı robot Pillover ise üçüncü oldu.

Samsung’un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği “Samsung İnovasyon Kampüsü” eğitim programında uzmanlardan oluşan jüri en başarılı projeleri seçti. Smartrain adlı yağmur suyu hasat ve sulama sistemi projesi birinci, evdeki su tüketimini oyun şeklinde bir sistemle tasarlayan 3W Watch Water & World ikinci, yaşlılara yardımcı robot Pillover ise üçüncü oldu. 

Samsung Electronics Türkiye’nin küresel kurumsal vatandaşlık vizyonu kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle hayata geçirdiği “Samsung İnovasyon Kampüsü” eğitim programının 2020 - 2021 ikinci dönemi sona erdi. Uzmanlardan oluşan jüri, Samsung’un global olarak belirlediği seçim kriterleri doğrultusunda en yaratıcı, IoT teknolojilerini en iyi kullanan ve  “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına” en iyi hizmet eden projeleri seçti. Smartrain adlı yağmur suyu hasat ve sulama sistemi projesi birinci olurken, evdeki su tüketimini oyun şeklinde bir sistemle tasarlayan 3W Watch Water & World projesi ikinci, Pillover adlı yaşlılara yardımcı robot projesi de üçüncü oldu.

IoT tabanlı yağmur suyu toplama ve sulama sistemi

Sakarya Üniversitesi’nden Tolgahan Çepel ve İstanbul Üniversitesi’nden Sümeyye Büşra Şanlı, Smartrain Projesi kapsamında nesnelerin interneti (IoT) tabanlı yağmur suyu toplama ve sulama sistemi geliştirdi. Uygulama sayesinde kişisel bilgisayarlar veya mobil cihazlar kullanılarak yağmur suları izlenebiliyor ve kontrol edilebiliyor. Oluklarda toplanan yağmur suyunun geleneksel olarak su depolama tankına aktarılmasını sağlayan uygulama ile toplanan yağmur suyu miktarı ve su seviyesinin geçmişi de izlenebiliyor. Proje kapsamında 4 günlük hava tahminlerinin görülebildiği, böylece yağmura hazırlık yapılabilen bir de sera sulama sistemi tasarlandı. Uygulama ile seranın sıcaklık ve neminin yanı sıra toprak nemi de takip edilebiliyor. 

Evdeki su tüketimini oyun şeklinde tasarlayan akıllı su sayacı kartı 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Aslı Aykan ve Oğuzhan Parmaksız, Doğuş Üniversitesi’nden Mert Karakaya ve Marmara Üniversitesi’nden Bilge Kağan Özkan tarafından geliştirilen 3W Watch Water & World projesi, adını “Suyu izle, dünyayı koru” yaklaşımından aldı. Evdeki su tüketimini oyun şeklinde bir sistemle tasarlayan proje kapsamında akıllı bir su sayacı kartı tasarlandı. Evde kullanılan toplam su miktarının tespiti, su kalitesinin ölçümü ve mutfak-banyo gibi yerlerdeki sızıntı miktarı göz önüne alınarak yapısal olarak benzer, ilkesel olarak birbirinden farklı iki tasarım oluşturuldu. Evde bulunan sayaçların yerini alması planlanan Hydra tasarımı ile fatura ölçümü yapılabiliyor. Mutfak, banyo, bahçeye entegre edilen Kraken adlı cihaz da su tasarrufu için verileri topluyor. Proje kapsamında ayrıca abonelik, su sayacı bilgileri, geçmiş bilgilerin bulunduğu, fatura ödeme ve görüntüleme gibi işlemlerin gerçekleştirildiği ve sayaçların ve ilgili kullanıcıların bilgilerinin tutulduğu iki farklı sunucu tasarlandı. 

Yaşlı bireylere yardımcı olan robot

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Nefise Uysal, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nden Şeyma Kotan, Sakarya Üniversitesi’nden Emirhan Kural ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Kaan Uçar tarafından geliştirilen yardımcı robot Pillover, gerçek zamanlı düşme takibi özelliğine sahip.  Pillover kullanıcının düştüğünü tespit ettiğinde onun yakınına e-posta ile bildirim gönderiyor. Tamamen sesli komutlarla çalışan ilaç takip ve kontrolü özelliği sayesinde her ilaç isim, periyot ve saatlerine göre kayıt altına alınıyor, kullanıcı saati gelen ilaç konusunda uyarılıyor. Kullanım süresi biten ya da değiştirilen ilaçları güncellemek için de sesli komutlar kullanılabiliyor.  Çevresel değerleri takip eden sistem; sıcaklık, nem, yanıcı gaz gibi alanlarda eşik değerlerin aşılması durumunda kullanıcının yakınına bildirim gönderiyor. Sunduğu uzaktan takip ve bilgilendirme olanakları da acil durum anlarında haber alma ve müdahale süresini kısaltıyor. 

Jüri oylaması sonucunda ilk üçe giren projelerin sahipleri, Samsung Online Mağaza’da (shop.samsung.com/tr/) yapacakları alışverişlerde geçerli olacak hediye çekleri kazandı. Birinciye 10.000 TL, ikinciye 5.000 TL ve üçüncüye 2.500 TL hediye çeki verildi. 

 

25 öğrenciye IoT eğitimi verildi

Samsung İnovasyon Kampüsü eğitim programının ikinci dönemine 4 bini aşkın başvuru geldi. Başvurular içinden seçilen 25 öğrenciye nesnelerin interneti (IoT) odağında yaklaşık 3 ay süren eğitimler verildi. İTÜ uzmanlarınca koordine edilen eğitimler uzaktan eğitim yöntemleri ile verildi ve 240 saat sürdü. Eğitimlerin 160 saati konu anlatımı, 80 saati ise uygulama ve proje olarak gerçekleştirildi. Eğitimler sonunda öğrenciler, uygulamalı projeler ile yarışmaya girme hakkı kazandı. Ayrıca kariyer danışmanlığı, projelerin yapılması için gerekli temel donanımların sağlanması ve mentor kılavuzluğu sunulması fırsatlarından da faydalandılar. İTÜ’nün uzmanları tarafından Samsung’un global müfredatı çerçevesinde verilen eğitimler sonucunda toplam 20 öğrenciye sertifika verildi. Böylelikle ilk dönemle birlikte programdan faydalanan öğrencilerin toplam sayısı 50’ye yükselmiş oldu.

 

Önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan uzun soluklu eğitim programının 2021 – 2022  yılının ilk dönemi için başvurular Temmuz 2021’de alınmaya başlanacak.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 36 Milyar TL’ye YaklaştıÖnceki Haber

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklü...

ELEKTRİKLİ ARACA İLGİ ARTIYORSonraki Haber

ELEKTRİKLİ ARACA İLGİ ARTIYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar