Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Sabancı Üniversitesi Cef, Nft Sertifika Dönemini Başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sabancı Üniversitesi Cef, Nft Sertifika Dönemini Başlattı

Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmeliyet Merkezi (CEF), Mayıs 2022 döneminde başlattığı Kripto Varlıklar ve Blockchain Teknolojisi eğitim programı ile bir ilke imza attı. CEF, bundan sonra gerçekleştireceği tüm eğitimlerin sertifikalarını NFT formatında paylaşacak.

 

Sabancı Üniversitesi bünyesindeki eğitim programlarında NFT sertifika dönemi başladı. Akbank’ın kurucu sponsoru olduğu Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmeliyet Merkezi (Center of Excellence in Finance - CEF), Kripto Varlıklar ve Blockchain Teknolojisi eğitimi ile bundan sonra düzenleyeceği bütün programlarda sertifikalarını OpenSea platformu üzerinden NFT formatında katılımcılarla paylaşacak. 

 

Finansın pek çok farklı alanında sertifika eğitimleri sunan CEF’in NFT sertifikaları Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı yüksek lisans mezunu Emre Parlak tarafından özel olarak tasarlandı. Dijital tipografi alanında eğitimler veren Emre Parlak, aynı zamanda Fevkalade tasarım ajansının da kurucu ortaklarından biri.  

 

Kripto Varlıklar Konusunda Bilgilendiriyor 

CEF, Kripto Varlıklar ve Blockchain Teknolojisi sertifika programını Mayıs 2022 döneminde başlattı. ABD merkezli InsideChains şirketinin CEO’su Cristina Dolan’ın eğitmenliğini üstlendiği sertifika programı, katılımcıları kripto varlıklar konusunda detaylı bilgilendirmeyi amaçlıyor. İki günlük eğitim programında kripto varlıklar yatırım ekosisteminden akıllı kontratlara (De-Fi) kadar farklı başlıklar ele alınıyor. 

 

CEF’in diğer eğitim programları Prof. Dr. Özgür Demirtaş eğitmenliğinde Finansın Temelleri: Yatırımlar, Prof. Dr. Aswath Damodaran eğitmenliğinde Değerleme: Sanat mı, Bilim mi, Sihir mi? Dr. Mahfi Eğilmez eğitmenliğinde Makroekonomik Analiz ve Göstergeler dahil olmak üzere sermaye bütçeleme, birleşmeler ve satın almalar, portföy yönetimi ve varlık fiyatlama, türev ürünler ve davranışsal finans gibi başlıklara odaklanıyor. CEF, aynı zamanda düzenli araştırma raporları, çevrimiçi seminerleri ve resmi YouTube kanalındaki eğitici videoları ile finansal okuryazarlığa katkıda bulunmayı sürdürüyor.

 

Akademi, finans sektörü ve reel sektör arasında köprü olmak amacıyla kurulan CEF; akademisyenler, finans piyasası aktörleri ve yatırımcıları bir araya getirip temel bilgileri gerçek hayatta da kullanılabilir uygulamalara dönüştürmeyi sağlıyor. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sinema Söyleşileri Üçüncü GünündeÖnceki Haber

Sinema Söyleşileri Üçüncü Gününde

Günsel Akademi ilk mezunlarını verdi!Sonraki Haber

Günsel Akademi ilk mezunlarını verdi!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar