Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

PAZARTESİ GÜNLERİNİN  ÇALIŞANLARA ZOR GELMESİNİN 5 NEDENİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PAZARTESİ GÜNLERİNİN  ÇALIŞANLARA ZOR GELMESİNİN 5 NEDENİ
“Pazar günlerini seviyorum ama ertesi günün pazartesi olduğu aklıma gelince üzülüyorum.” düşüncesi çoğu çalışanın aklında yer alıyor.

Keyifli bir tatilin ardından çalışanların pazartesi günü işe gitmekte zorlandığını aktaran uluslararası eğitim platformu Laba eğitmenleri, çalışanlar arasında kötü şöhrete sahip bu günün neden zor olduğunu 5 başlıkta sıralıyor.

 

Uzun süren bir pazar günü kahvaltısı ve sevdiklerimizle geçirilen keyifli vaktin ardından gelen pazartesi günü, çoğu çalışanın stres olmasına neden oluyor. Öyle ki; en profesyonel, en başarılı, en çok kazanan insanlar bile güzel bir tatilin ardından pazartesi günü işe gitmekte zorlanıyor. Çalışanlar arasında kötü bir şöhrete sahip bu günün psikolojik sendrom yaratabilecek kadar güçlü olduğuna dikkat çeken uluslararası eğitim platformu Laba eğitmenleri, pazartesi günlerinin çalışanlar için neden bu kadar zor olduğunu 5 adımda paylaşıyor.

 

1. Doğal Biyoritmlerin Bozulması: Zihnimiz çoğu zaman biyolojik saatimize bağlı çalışıyor. Hafta içi erken, hafta sonu daha geç saatlerde uyanmak ise bu biyolojik saati olumsuz etkileyebiliyor. Uluslararası eğitim platformu Laba eğitmenleri, iki günlük fazla uykunun vücut saatini ortalama 45 dakika bozabildiğini ve bu durumun pazartesi sabahı uyanmayı daha da zorlaştırdığını aktarıyor.

 

2. Özgürlük Duygusunu Kaybetme Düşüncesi: Yoğun bir haftanın ardından gelen iki günlük tatil birçok çalışana ilaç gibi gelse de özgürce geçirilen bir vaktin ardından rutine dönme fikri çalışanları mutlu etmiyor. İnsanların pazartesiyi bu kadar zor bulmasının en açık nedenlerinden birini, iki günlük bağımsızlıktan sonra gelen sorumluluk hissi oluşturuyor.

 

3. İşten Memnun Olmamak: İşini sevmeyen çalışanlar pazartesi günü işe gitmekten keyif duymuyor. Öyle ki Gallup tarafından yapılan ve 142 ülkeden çalışanın katıldığı anket, çalışanların %63’ünün işi için motivasyonu olmadığını ve pazartesi günlerini bu nedenle sevmediklerini gösteriyor. Pek çok insanın pazar geceleri kötü hissetmeye başladığını aktaran Laba eğitmenlerine göre bunun en büyük nedenlerinden birini, çalışanların sevmedikleri işe hazırlanmaları gerektiğini düşünmeleri oluşturuyor.

 

4. Bilinmeyene Dair Korku Hissetmek: Öngörülmeyen şeyler çoğu insan için korku kaynağı olabilir. Özellikle, yoğun bir hafta sonu yorgunluğunun ardından yaklaşan iş karmaşası çalışanların psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor.

 

5. Popüler Düşünceler Etkisinde Kalmak: “Pazartesi zor bir gün.” ve “Pazartesi günleri işte verimli olamıyorum.” gibi duyulan yaygın ifadeler, o şekilde düşünülmese bile bir süre sonra inandırıcı gelebiliyor. Pazartesi günlerinin küresel olarak kötü bir algıya sahip olduğunu vurgulayan Laba eğitmenleri, kültürel mitler genellikle abartıldığı için çalışanlarında bu düşünceye yenik düştüğünün altını çiziyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıklı ve Mutlu Yaş Almak İçin Bu Önerilere Kulak VerinÖnceki Haber

Sağlıklı ve Mutlu Yaş Almak İçin Bu Öner...

A101 EYLÜL AYINI BİRBİRİNDEN UYGUN FİYATLI TEKNOLOJİK ÜRÜNLERLE BİTİRİYORSonraki Haber

A101 EYLÜL AYINI BİRBİRİNDEN UYGUN FİYAT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar