Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

ORTA ASYA TECRÜBESİ İLE TÜRKİYE’YE YENİ YATIRIM İSTEĞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ORTA ASYA TECRÜBESİ İLE TÜRKİYE’YE YENİ YATIRIM İSTEĞİ
Dünyanın birçok ülkesinde yaptığı önemli çalışmalarla yatırım dünyasında dikkatleri üzerine çeken Taylan Karamanlı, gerçekleştirdiği projeleri Türkiye’de de yapmak istiyor.

Orta Asya’nın en büyük güneş enerjisi santralini işleme sokmuş bir yatırımcı olan Taylan Karamanlı, yenilenebilir enerjiyi Türkiye’de işleme sokmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yaptığı çalışmalarda İngiltere, Almanya, Rusya ve İsviçre gibi ülkelerle iş ortaklığı yürüten Karamanlı, iş alanları ve yatırımları ile uluslararası piyasada güven sağlıyor. Başarılı yatırımcı Karamanlı, başka ülkelerde edindiği önemli tecrübelerle Türkiye’de yapacağı yenilebilir enerji sistemlerinin daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşamı mümkün kılacağını ifade ediyor.

 Kazakistan’daki yatırım öncesi “Burada güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerjiler için büyük umutlarım var ve bu kesinlikle buradaki yatırım stratejimize yansıyor” diyerek bu yatırımı gerçekleştiren Karamanlı, Türkiye için de aynı ifadeleri kullanıyor ve kendi ülkesine karşı daha da fazla umudu olduğunu belirtiyor. Sektördeki yegane farkını “alışılmışın dışındaki projelere imza atmak” olarak tanımlayan Karamanlı, yenilebilir enerjiyi Türkiye’ye kazandırarak bir kere daha kendi tanımını pekiştirmek istiyor. Yenilenebilir enerji ile dünyanın geleceğinin tertemiz olacağını ifade ederken, artan insan popülasyonundan dolayı daha tasarruflu ve zararsız enerjilerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Taylan Karamanlı, Hollanda hükümeti ile yaptığı ortak çalışmada, Hollanda’daki üniversite öğrencilerini Kazakistanlı öğrenciler ile bir araya getirip güneş enerjisi ile seracılık çalışmaları yaptı. Uluslararası iş tecrübesi ve ilişkilerini kullanarak benzer çalışmaları Türkiye’de de hayata geçirmek istiyor. Karamanlı, yenilenebilir enerji ile bu toprakların daha aydınlık olacağının altını çiziyor. 

Uzun zamandan beri dünyanın enerji ihtiyacının fosil yakıtlar ile karşılandığını da belirten Karamanlı, kaynakların tükendiğini ve birçok ülkenin artık yenilenebilir enerjili teknolojiyi kullanmaya başlayacağını belirtiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKILLI ŞEHİRLERDE SIKLIKLA KARŞILAŞILAN 5 BÜYÜK SİBER RİSKÖnceki Haber

AKILLI ŞEHİRLERDE SIKLIKLA KARŞILAŞILAN...

ANNELER EN ÇOKSonraki Haber

ANNELER EN ÇOK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar