Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Odeabank, Adanalı iş insanları ile dış ticareti konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Odeabank, Adanalı iş insanları ile dış ticareti konuştu
Odeabank, COVID-19 pandemisinin başladığı günden bu yana dijital platform üzerinden sürdürdüğü Dış Ticaret Buluşmaları’nda Adanalı iş insanları ile bir araya geldi. Buluşmada Adana’da faaliyet gösteren firmaların yöneticileri ile COVID-19 salgınının dünyada ve Türkiye’de makroekonomik gelişmelere etkileri ve 2021 yılının ikinci yarısına yönelik beklentiler konuşuldu. 

 TÜRKİYE’NİN genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank, Dış Ticaret Buluşmaları toplantıları kapsamında, Adanalı iş insanları ile bir araya geldi. Adana’dan 30’un üzerinde şirket yöneticisinin katıldığı video konferansta, 2021 yılının ilk çeyreğindeki küresel ekonomik görünüm, turizm, tarım, gıda ve dış ticaret alanında yaşanan gelişmeler konuşuldu. Dijital buluşmada ayrıca COVID-19 pandemisine karşı ülkelerin aşılama programında ulaştıkları seviyeler ile toplumsal bağışıklığın küresel ekonomiye etkisi de tartışıldı.

 Ahmet Zafer Seyar: “İhracatı desteklemeye devam ediyoruz” 

 Odeabank Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Direktörü Ahmet Zafer Seyar, küresel ekonominin pandemi krizinin etkilerini geride bırakmaya çalıştığı 2021 yılının ikinci yarısında da Odeabank olarak sanayici ve ihracatçılara destek olmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye’nin önemli ihracat merkezlerinden biri olan Adana’da faaliyet gösteren dış ticaret firmaları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirten Seyar, şöyle devam etti: “Banka olarak dış ticareti 2021’de atılım yapacağımız önemli bir alan olarak görüyoruz. 2020’de başlayan ve kısa sürede hem ülkemizi hem dünyayı etkileyen COVID-19 salgınının ekonomiye etkisini asgari seviyede tutmak amacıyla sanayicilere önemli kolaylıklar sağladık. Odeabank olarak bu yıl da dış ticaret ve nakit yönetimi alanlarına öncelik vermeye devam edeceğiz. Türkiye’de reel sektörü daha güçlü bir şekilde desteklemeye yönelik yeni finansman olanakları üretmeyi sürdüreceğiz. Hedeflerimize ulaşmak ve özellikle yeni ihracat yapmaya başlayacak firmalarımıza destek olmak adına bu yılın başında Dış Ticaret ve Nakit Yönetimi Uzman hattımızı devreye aldık. Devreye aldığımız bu hizmetimizden şimdiye kadar birçok ihracatçımız yararlandı. Dış ticaret işlemlerinde toplam ithalat ve ihracat hacmimizi 2021 yılında 3 milyar dolar seviyesine taşımayı hedefliyoruz.”

 Ekonomist Altınsaç: “Gelişmekte olan ülkeler faiz artırmaya başladı”

 Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, toplantıda 2021 yılının ikinci yarısına yönelik Türkiye ve küresel ekonomiye dair öngörülerini paylaştı. Altınsaç, dünyada ve Türkiye’de makroekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: “Türkiye’de aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Aşılama çalışmalarının bu hızla ilerlemesi durumunda ülke olarak toplu bağışıklığa üç ay içinde ulaşabiliriz. Küresel çapta gelişmelere bakıldığında da piyasalarda Delta varyantının tedirginliği yaşanıyor. Delta varyantının hızla yayılması durumunda, dünya ekonomisinin yine bir yavaşlama sürecine girmesi endişesi piyasaları tedirgin ediyor. Bu gelişmeler neticesinde ABD 10 yıllık faizlerinde bir gerileme yaşanıyor. Öte yandan dünya ekonomisi büyüme kaydetmesine rağmen henüz salgın öncesi düzeyine ulaşmış değil. Küresel ekonomi ve Avrupa ekonomisi büyümeye devam ediyor. Avrupa imalat sanayi endeksi son 20 yılın en yükseğine ulaşmış vaziyette. Bu da Türkiye’nin ihracatına olumlu yansıyor. Türkiye’nin ihracatı haziran ayında, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla % 46,9 oranında artış kaydetti. İhracat artışı ve geçen yıl kredi büyümesinin de etkisi ile Türkiye’nin bu yıl matematiksel olarak yüzde 7 büyümesini öngörüyoruz. Türkiye ekonomisi için bu dönemde önemli olan iki kritik konu enflasyon ile mücadele ve döviz kuru olacaktır. Ekonomide büyüme kaydedilmesine rağmen, enflasyonda yükselme trendi nedeniyle, enflasyon ile mücadele önümüzdeki yıl da Türkiye’nin gündeminde yer alacaktır.  

Öte yandan küresel ekonomide yaşanan canlanma ile artan talep ve pandemi kaynaklı yaşanan arz sorunları sonucu global gıda ve emtia fiyatlarında artış devam ediyor. Bu da küresel çapta enflasyon artışını tetikledi. Türkiye’nin emsali Brezilya, Macaristan, Meksika ve Rusya gibi gelişmekte olan ülkeler enflasyonun artacağı endişesiyle faiz yükseltmeye başladılar. Delta varyantının dünya çapında tekrar bir salgını tetiklemesi endişeleri, küresel ekonominin salgın öncesi döneme dönüşünü öngörülen tarih olan 2022 başı yerine 2022 ikinci yarısına öteleyebileceğini düşünüyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BTP Lideri Hekimoğlu Trabzon Kulubün ziyaret ettiÖnceki Haber

BTP Lideri Hekimoğlu Trabzon Kulubün ziy...

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründen yılın ilk yarısında 604 milyon dolarlık ihracatSonraki Haber

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektör...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar