Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Monster Notebook, kanserle mücadele eden çocuklara OncoWear’ın “p-shirt”leriyle destek oluyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Monster Notebook, kanserle mücadele eden çocuklara OncoWear’ın “p-shirt”leriyle destek oluyor!

Monster Notebook; onkoloji, hematoloji ve SMA tedavisi gören çocuklar için özel tişörtler tasarlayan OncoWear ile sosyal farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir iş birliği başlattı. İş birliği kapsamında, tedavi gören 500 çocuğa ücretsiz sunulacak olan “p-shirt” desteği ile cerrahi işlemler sırasında çocukların daha rahat etmeleri amaçlanıyor.

 

Monster Notebook; onkoloji, hematoloji ve SMA hastalarının tedavileri sırasında hastaların üst kıyafetlerini çıkarmalarına gerek olmadan soluk borusu açma ve port kateter takma işlemini gerçekleştirmeye imkân sağlayan tişörtler üreten OncoWear ile bir iş birliği başlattı. Tedavi gören çocukların port kateter takma işlemi sırasında daha rahat olmalarını sağlamak için özel tasarım tişörtler üreten sosyal girişim markası OncoWear, Monster Notebook desteğiyle Türkiye genelinde kanser ve SMA tedavisi gören 500 çocuğu tasarladığı özel tişörtlerle buluşturuyor. 

 

2021 yılında kurulan OncoWear, her iki yakadan koltuk altına kadar açılabilme özelliğiyle port kateter takma işlemi uygulanan kişilerin konfor ihtiyacını karşılamak amacıyla “p-shirt” adını verdiği özel tişörtler tasarlıyor. Yüzde 100 pamuk dokusu ile yumuşak ve sağlıklı bir yapıya sahip olan tişörtler, ihtiyaç sahibi çocuklara ücretsiz olarak ulaştırılarak sosyal farkındalık oluşturması hedefleniyor.  

 

OncoWear’ın Kurucusu ve CEO’su Çağla Acar konuyla ilgili yaptığı açıklamada “OncoWear; kanser, hematoloji, SMA gibi hastalıklarla mücadele eden çocukların tıbbi bakımları ve tedavileri yapılırken kullanılan kateter, soluk borusu, port gibi hayati cihazlara çocukların huzuru ve mahremiyeti bozulmadan ulaşılmasını sağlayan özel tasarım tişörtleri çocuklarla buluşturan bir sosyal girişim.  Tedavileri süresince evlatlarının uyurken daha huzurlu, hastanede daha mutlu, hareket ederken canları yanmasın ve bir an evvel sağlıklarına kavuşsun diyen ailelere ve sağlık çalışanlarına, o mücadelede yalnız olmadıklarını hassasiyetle gösteren bir gönül birlikteliği. Fikrini gerçek yaşamdan alan ve oğlum Mirhan’ın anısını arkadaşlarının gülücükleriyle de yaşatan girişimimize destekleri için Monster Notebook’a çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile birlikte hayatlara dokunmanın mutluluğu ve huzurunun da daha çok destekçiye ve sayelerinde daha çok ihtiyaç sahibi çocuğa yayılmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Monster Notebook Kurucusu ve CEO’su İlhan Yılmaz ise “Monster Notebook olarak, OncoWear’ın kanser ve SMA tedavisi gören çocukların rahatlığını önceleyerek başlattığı sosyal girişimi çok değerli buluyoruz. Özel tişörtleri sayesinde, tedavi altındaki çocukların soluk boruları nedeniyle kıyafet değişiminde yaşadığı zorluklar minimuma indiriliyor. Ayrıca tişörtlerin altındaki port kateterine ulaşmak isteyen doktorlar, hemşireler ve refakatçilerin de gerçekleştirecekleri tıbbi işlemleri daha kolay yapmalarına olanak sağlıyor. Bu şekilde birden çok alanda fayda sağlayan bu basit ve etkili çözümünün hem aileler hem sağlık görevlileri hem de çocuklar için anlamlı bir değer ürettiğine inanıyoruz. Çocukların hayatına dokunmamıza fırsat sunduğu için Monster Notebook adına OncoWear’a teşekkür ediyorum. Bu projenin bir parçası olmak bizim için büyük bir mutluluk” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnşaat malzemeleri ihracatı yıl sonu için rekor sinyali verdiÖnceki Haber

İnşaat malzemeleri ihracatı yıl sonu içi...

CITS Bilişim’in yeni Genel Müdürü Semih Gür olduSonraki Haber

CITS Bilişim’in yeni Genel Müdürü Semih...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar