Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

MİLLİ FUTBOLCU YUSUF YAZICI İMKANSIZI YAŞAYANLAR’DA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİLLİ FUTBOLCU YUSUF YAZICI İMKANSIZI YAŞAYANLAR’DA
Milli futbolcu Yusuf Yazıcı GAİN’in adidas işbirliği ile hayata geçirilen mini belgesel dizisi İmkansızı Yaşayanlar’ın konuğuydu. Yazıcı, zorluklarla başlayan ve imkansız denilen noktadan ayağa kaldırdığı kariyerini, futbola başladığı yılları, Trabzonspor ve Lille macerasından UNDP'nin ''Yoksullukla Mücadele Savunucusu'' elçisi seçilmesine kadar uzanan hikayesini İmkansızı Yaşayanlar’da anlattı.

Milli futbolcu Yusuf Yazıcı GAİN’in adidas işbirliği ile hayata geçirilen mini belgesel dizisi İmkansızı Yaşayanlar’ın konuğuydu. Yazıcı, zorluklarla başlayan ve imkansız denilen noktadan ayağa kaldırdığı kariyerini, futbola başladığı yılları, Trabzonspor ve Lille macerasından UNDP'nin ''Yoksullukla Mücadele Savunucusu'' elçisi seçilmesine kadar uzanan hikayesini İmkansızı Yaşayanlar’da anlattı.

 

Başarılı sporcuların kariyerlerinde en dibi ve zirveyi gördükleri anları paylaştığı “İmkansızı Yaşayanlar” ikinci bölümünde milli futbolcu Yusuf Yazıcı’yı ağırladı. Yazıcı çocukluğundan günümüze dek süren, uzun ve önemli dönemeçlerle dolu hikayesini GAİN izleyicisi için anlattı.

 

Kariyer mücadelesinin ergenlik yıllarında başladığını anlatan usta futbolcu, çocukken çok başarılı bir sporcu iken, ergenlikte uzaması ve serpilmesi geciktiği için takımdan gönderilme riski yaşadığını söyledi. Kendisini Trabzonspor’dan göndermeyen kişinin, “dedem” dediği Özkan Hocası olduğunu, hocanın “kimi yollarsanız yollayın ama o çocuğa dokunmayın” dediğini çok sonra öğrendiğini anlattı. 

 

“Avrupa Şampiyonası’nı kaçıracak olmak beni umutsuzluğa itti”

Yazıcı, çapraz yan bağları koptuğunda ve ameliyat olması gerektiğinde dibi gördüğünü düşündüğünü belirtti. “Hem ailemi öyle üzgün görmek hem de Avrupa Şampiyonası’nı kaçıracağımı düşünmek beni umutsuzluğa itti” diyen milli sporcu, kariyerinden vazgeçmeyerek kendini sağlığını geri kazanmaya adadığını ve zorlansa da sonunda başarılı olduğunu aktardı. 

 

“Fransa ligini zor olduğu için seçtim”

Yusuf Yazıcı zirveyi ise henüz görmediğini düşünüyor. Trabzonspor’dan ayrılmanın onun için kolay olmadığını, İtalya ve İspanya’da onu isteyen bazı takımlar olsa da Fransa ligini özellikle tercih ettiğini belirten Yazıcı, “Çünkü gerçekten zor bir lig. Hem fiziksel hem zihinsel anlamda zor. Bunu bilerek istedim. Kendimi daha iyi geliştirip buradan daha iyi takımlara transfer olayım diye Ligue 1’i tercih ettim” dedi. 

 

“Gelecek nesillerdeki çocuklara hep yardımcı olmak istedim”

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Yoksullukla Mücadele Savunucusu seçilen milli futbolcu, küçükken kendisinin de maddi sorunlar yaşadığını anlattı. Yazıcı, o zaman bile büyük bir futbolcu olacağını bildiğini ve o gün geldiğinde gelecek nesillerden desteğe ihtiyacı olan çocuklara yardım etmek istediğini ifade etti. “Küçükken bir kramponu alma sorunlarımız çok oldu. Çünkü abim de o zaman Trabzonspor’un altyapısında oynuyordu. Evde 2 tane krampona ihtiyacımız vardı. Şunu söylemeye çalışıyorum, bu sıkıntıları ben de yaşadım” sözleriyle yaşadıklarını aktardı.

 

“Yoksulluk bağışlarla, kampanyalarla son bulacak şey değil”

UNDP ile başlattıkları proje aracılığıyla insanların yüzlerinde bir gülümseme sağlamanın onu mutlu edeceğini belirtti. Ancak yoksulluğun bağışlarla ve kampanyalarla son bulacak bir şey olmadığının bilinciyle hareket ettiğinin altını çizen Yazıcı, nasıl daha etkili çözümler bulunabileceğine dair çalışmalar yürüteceklerini söyledi. “Çocukların, gençlerin ve kadınların yüzlerinde bir gülümse yaratabilmek için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım” dedi.

 

“Daha birçok hayalim var”

Hayallerinin çoğunu gerçekleştirdiğini söyleyen Yusuf Yazıcı hikayesini, “Ben gerçekten 13-14 yaşlarında futbolla yatan, futbolla kalkan bir çocuktum. Sonra o hayallerimi yazdım kapattım. Sakladım o hayallerimi. Bu zamana kadar birçok hayalimi gerçekleştirdim diyebilirim. Ama birçok hayalim daha var; onları da gerçekleştirince görürsünüz zaten” sözleriyle sonlandırdı.

 

Mini belgesel dizisi İmkansızı Yaşayanlar, “Impossible is Nothing” sloganıyla zihinlere kazınan adidas ve GAİN’in işbirliği ile hayata geçiriliyor. Spor, mücadele, ilham ve enerji dolu programda, alanında başarılı sporcular kariyerlerinde en dibi ve zirveyi gördükleri anları anlatıyor. 

 

GAİN’de yenilik zamanı! Yepyeni özgün içerikler GAİN Premium’da. Kredi/banka kartı ile aylık 21.90 TL, uygulama içi ödeme ile aylık 23.99 TL’ye Premium üyeliğe geçilebilecek. GAİN’in içeriklerinin bir kısmı her zamanki gibi ücretsiz olmaya devam edecek.   

 

Gain’i indirmek için;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trgain.mikrogain

https://apps.apple.com/us/app/gai-n/id1516180910

https://appgallery.huawei.com/#/app/C10359362


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Arılar Varsa Yarınlar Var” Diyerek Çocuklara Arının Önemini Anlatmaya Devam EdiyoruzÖnceki Haber

“Arılar Varsa Yarınlar Var” Diyerek Çocu...

İMAMOĞLU: “İSTANBUL’UN ENERJİSİ HEP YUKARIDA OLSUN”Sonraki Haber

İMAMOĞLU: “İSTANBUL’UN ENERJİSİ HEP YUKA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar