Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

MERRELL ALANYA ULTRA TRAIL 2021, “YÖRÜKLERİN İZİNDE, TOROSLARIN ZİRVESİNE” KOŞMAYA DAVET EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERRELL ALANYA ULTRA TRAIL 2021, “YÖRÜKLERİN İZİNDE, TOROSLARIN ZİRVESİNE” KOŞMAYA DAVET EDİYOR
Argeus Travel & Events ve Ahmet Arslan tarafından, Merrell’ın isim sponsorluğunda 3 Nisan 2021 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan patika koşusu yarışı Merrell Alanya Ultra Trail 2021’in tanıtım toplantısı Alanya’da gerçekleştirildi. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nazif Emre Kıldırıgıcı ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur’un da katıldığı toplantıda organizasyon çerçevesinde gerçekleştirilecek dört farklı yarışın parkurları da tanıtıldı. Dünyaca ünlü atletlerin de katılacağı Merrell Alanya Ultra Trail 2021’e yüzlerce sporcunun katılması bekleniyor. Organizasyonun kayıtları ise 19 Mart 2021’e kadar şu adreste devam ediyor: http://www.alanyaultra.com/

Argeus Travel & Events ve Ahmet Arslan tarafından, Merrell’ın isim sponsorluğunda 3 Nisan 2021 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan patika koşusu yarışı Merrell Alanya Ultra Trail 2021’in tanıtım toplantısı Alanya’da gerçekleştirildi. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nazif Emre Kıldırıgıcı ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur’un da katıldığı toplantıda organizasyon çerçevesinde gerçekleştirilecek dört farklı yarışın parkurları da tanıtıldı. Dünyaca ünlü atletlerin de katılacağı Merrell Alanya Ultra Trail 2021’e yüzlerce sporcunun katılması bekleniyor. Organizasyonun kayıtları ise 19 Mart 2021’e kadar şu adreste devam ediyor: http://www.alanyaultra.com/ 

76 km mesafeli Merrell Alanya Ultra Trail, 48 km mesafeli Taurus Mountain Marathon, 28 km mesafeli Keykubat Mountain Run ve 17 km mesafeli Alaiye Short Trail olmak üzere her seviyeden atlete farklı seçenek sunacak olan organizasyonda Vanessa Gebhardt, Denisa Dragomir, Lina El Kott, Sanna El Kott, Hector Haines, Oihana Azkorbebeitia ve Georgia Tindley gibi elit atletler de yarışacak.

“Merrell Alanya Ultra Trail şehrimizin en önemli etkinliklerinden biri haline geldi”

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, organizasyon ile ilgili görüşlerini tanıtım toplantısında şu şekilde ifade etti:  

“Merrell Alanya Ultra Trail, kısa süre içerisinde şehrimizin en önemli etkinliklerinden biri haline geldi. Bir kez daha bu organizasyona ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Şimdiden katılacak tüm sporculara başarılar diliyoruz. Alanya Kaymakamlığı olarak organizasyonun sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi adına Merrell Alanya Ultra Trail’e gereken her türlü desteği vereceğiz.”

“Merrell Alanya Ultra Trail’e her türlü desteği vereceğiz”

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ise tanıtım toplantısında şu açıklamaları yaptı:

“Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak biz de şehrimizin en önemli organizasyonlarından biri haline gelen Merrell Alanya Ultra Trail’e her türlü desteği vereceğiz. Bu organizasyonu çok önemsiyor ve parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Özellikle üst düzey atletlerin katılımıyla şehrimize büyük katkılar sağlayan bir organizasyon. Şimdiden yarış organizatörlerine, katılacak sporculara ve görevlilere başarılar diliyoruz.”

“Sporun ve sporcunun şehri Alanya’da başarılı bir organizasyon gerçekleştirileceğine inanıyoruz”

Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nazif Emre Kıldırgıcı ise toplantıda şu açıklamaları yaptı:

“Öncelikle bu önemli organizasyonun hayata geçmesindeki katkıları için başta Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Atletizm Federasyonu’na, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Alanya Kaymakamlığımıza, Alanya Belediye Başkanlığımıza, Argeus Travel & Events’e ve isim sponsoru Merrell’a teşekkür ederim.

Alanya, bugünlerde sporun ve sporcunun şehri konumunda. Bu konumumuzu daha da ileriye götürmek hedefimiz doğrultusunda Merrell Alanya Ultra Trail’e tüm gücümüzle destek vereceğiz. Uzman ve deneyimli ekiplerin özverili çalışmaları ve Alanya’da hep birlikte yaratacağımız sinerji ile birlikte çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirileceğine inanıyoruz.”

“Bu önemli organizasyon için çok heyecanlıyız”

Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur ise Merrell Alanya Ultra Trail ile ilgili şunları söyledi:

“Alanya Belediyesi olarak asırlar boyu göçebe olarak yaşayan yörüklerin rotalarını patika koşucularının deneyimlemesini sağlayan Merrell Alanya Ultra Trail öncesinde çok heyecanlıyız. 2021 yılının ilk uzun mesafeli yarışlarından biri olacak organizasyonda hem başarılı bir yarış düzenlenmesi hem de sporcu sağlığının korunması adına gerekli çalışmaları hayata geçireceğiz. Özellikle Covid-19 salgını kapsamında gerekli tüm tedbirleri hayata geçireceğiz. Şimdiden organizasyonun parçası olacak herkese başarılar diliyoruz.” 

“Merrell Alanya Ultra Trail kültürel ve tarihi izler taşıyan bir yarış”

Merrell Alanya Ultra Trail Yarış Direktörü Ahmet Arslan ise medya mensupları ile şu bilgileri paylaştı:

“Şu an yaşadığım hisleri tarif etmem imkansız. Çocuğu tıp fakültesi kazanmış anne-babanın mutluluğundan daha mutluyum.  Merrell Alanya Ultra Trail’in proje safhasından somut olarak hayata geçmesi, gelişmesi ve bu şekilde sahiplenilmesi benim için tarifsiz bir mutluluk. Organizasyonun şehrimiz tarafından bu şekilde sahiplenilmesi, dünyanın en büyük spor giyim firmalarından birisi olan Merrell ile aynı ismin içinde anılmak, ülkemizin en köklü spor organizasyon firması Argeus Travel & Events ile iş birliği yapmak bu organizasyonun yolunun ne derece güzel ve uzun olduğunu gösteriyor.

Alanya Ultra Trail organizasyonu, bünyesinde patika koşusunun zorlukları ile birlikte kültürel ve tarihi motifler barındırıyor. ‘Yörüklerin İzinde, Torosların Zirvesine’ uzanan yarışımızda sporcular gerçekten yörüklerin yaşam tarzları ile ultra maratoncuların yaşam felsefesi arasında bağ kuruyor. Ayrıca yarışçılar, parkur boyunca dört mevsimi de bir arada yaşayabiliyor.

Sahip olduğu kültürel bağlar, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerin yanında Merrell Türkiye ailesinin ve şehrimizin çok önemli desteği, Argeus Travel & Events’in deneyim ve birikimi ile birlikte ilk günden bu yana hedeflediğimiz uluslararası önemli bir organizasyon olma hedefine ulaşacağımızdan eminim.”

“Koşu, güneş ve denizi aynı organizasyonda buluşturacağız”

Merrel Alanya Ultra Trail’in bu yıl “Sea, Sun, Run” (Deniz, Güneş, Koşu) konseptiyle gerçekleştirileceğini söyleyen Argeus Travel & Events Sahibi Aydın Ayhan Güney ise şunları belirtti:

“Ahmet Arslan ile birlikte bir kez daha Merrell Alanya Ultra Trail’i düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Üstelik bu yıl patika koşusu ve yol koşusu dünyasının en önemli oyuncularından Merrell’ın desteğiyle sahada olacağız. Bu da bizim için büyük bir motivasyon kaynağı.

2021 yılında da yarışçılara dört farklı seçenek sunacağız. Her katılımcı kendi seviyesi ve koşu tarzına uygun bir yarış türü bulabilecek. Seçeneklerimiz ise 76 km mesafeli Merrell Alanya Ultra Trail, 48 km mesafeli Taurus Mountain Marathon, 28 km mesafeli Keykubat Mountain Run ve 17 km mesafeli Alaiye Short Trail olacak.

Şu ana kadar katılımcısı sayısından da çok memnunuz. Covid-19 salgını döneminde organizasyonlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz ve normalleşme kuralları doğrultusunda yüzlerce katılımcı yarışta yer alacak. Koşuya gönül veren herkesi, 19 Mart 2021 Cuma gününe kadar kayıt olmaya davet ediyoruz.” 

“40. yılımızda Alanya Ultra Trail’in bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz”

Merrell Türkiye ve Olgar Genel Müdürü Barış Andırınlı ise organizasyona verdikleri destekle ilgili şu yorumları yaptı:

“Merrell olarak 2021 yılında kuruluşumuzun 40. yılını kutluyoruz. Merrell, dünya genelinde günlük hayatta, outdoor aktivitelerde ve sportif faaliyetlerde ekstra konfor isteyenlerin markası. Aynı zamanda ultra trail koşucularının da en çok tercih ettiği markalar arasında yer alıyor. Merrell’ın Trail Running vizyonu ise ‘Herkes için her yerde! Dışarı çıkalım’ şeklinde. 2021 yılını, markamız için patika koşusu yılı olarak görüyoruz. Bu branşı büyütmek için çok önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu doğrultuda Alanya Ultra Trail, markamız için bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bir organizasyon. Patika koşusu alanında 40 yıla varan uzmanlığımız ile ilk kez isim sponsoru olduğumuz yarışa değer katacağımıza inanıyoruz.

Ayrıca dileyen herkesin patika koşusu yapabilmesini sağlamak, patika koşusunun doğru ve sağlıklı şekilde yapılması konusunda pratik ve teorik eğitimler vermek, bu spora gönül veren kişileri buluşturmak ve doğada bir arada keyifle vakit geçirmelerini sağlamak için hayata geçirdiğimiz ‘OneTrail’ projesi kapsamında da Merrell Alanya Ultra Trail’de çeşitli çalışmalar yapacağız. OneTrail projesinin bir parçası olan Merrell Running Team ve Trail Sisters da organizasyon için Alanya’da olacak.”

Merrell Running Team’in Kaptanı Özgür Tetik ise uzun süren Covid-19 salgını sebebiyle koşu dünyasının bu tip organizasyonları çok özlediğini, bu yüzden Merrell Alanya Ultra Trail 2021’in tüm koşucular için büyük bir fırsat olduğunu belirtirken Merrell Running Team olarak Alanya’da da patika koşucuları için bilgilendirici çalışmalar yapacaklarını söyledi.

OneTrail projesinin bir parçası olan Trail Sisters’ın liderlerinden Bahar Baltacı ise kadınları bir araya getiren ve onların güvenli bir şekilde patika koşusu etkinliklerine katılmasına yardımcı olan Trail Sisters’ın, organizasyona katılacak kadın sporcularla bir araya geleceğini vurguladı.

Farklı coğrafyalardan yüzlerce sporcunun katılacağı Merrell Alanya Ultra Trail’de sporcuların, organizasyon görevlilerinin, gönüllülerinin, medya mensuplarının ve Alanya halkının sağlığını korumak adına gerekli tüm tedbirler de titizlikle uygulanacak.

Merrell Alanya Ultra Trail, yörüklerin izinde koşmak isteyen herkesi 3 Nisan 2021 Cumartesi günü Alanya’ya bekliyor. http://www.alanyaultra.com/ 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir büyük buluşmaya hazırlanıyorÖnceki Haber

İzmir büyük buluşmaya hazırlanıyor

“İstiklal Marşımız ülkenin varlık, birlik ve bağımsızlık sembolüdür”Sonraki Haber

“İstiklal Marşımız ülkenin varlık, birli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar