Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Lenzing, sıfır karbon TENCEL™ markalı elyafların yıl dönümünü REFIBRA™ teknolojisi ile kutluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lenzing, sıfır karbon TENCEL™ markalı elyafların yıl dönümünü REFIBRA™ teknolojisi ile kutluyor

Geçen yıl piyasaya sürülen ilk sıfır karbon TENCEL markalı lyocell ve modal elyaflar, moda markaları ve üreticiler dâhil, sektör ortaklarından giderek daha fazla ilgi görmeye devam ediyor. 2021 Eylül ayından itibaren sıfır karbon TENCEL elyaflar portföyünü REFIBRA teknolojisi ile genişleten Lenzing, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma taahhüdünü de sağlamlaştırıyor.

 

Sıfır karbon TENCEL™ markalı elyafların piyasaya çıkışının yıl dönümünü kutlayan Lenzing Grubu, “döngüsel moda” ve karbon nötrlüğüne sektörden gelen talep artışını karşılamak için sıfır karbon TENCEL™ elyaflar portföyünü REFIBRA™ teknolojisiyle genişleteceğini duyurdu. Bu adım moda markalarının karbon azaltma hedeflerini karşılamalarını ve tüketicilerin sürdürülebilir ürünlerin keyfini çıkarması için daha yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor. Bu taahhüt ayrıcaLenzing'in yalnızca karbon ayak izini azaltarak değil, REFIBRA™ teknolojisi ile artan döngüsellik sayesinde gerçek bir sürdürülebilir tekstil endüstrisi yaratma konusundaki kararlılığını da gösteriyor. 

 

REFIBRA™ teknolojisi, giysi üretiminden kalan pamuklu kesim artıklarının pamuk hamuruna ileri dönüşümünü kapsıyor. Pamuk hamuru, daha sonra saf TENCEL™ Lyocell elyaflarının üretimi için sürdürülebilir bir şekilde elde edilen ağaç hamuruna katılıyor. Bu inovasyon, Lenzing'in Bilime Dayalı Hedefler (SBT) inisiyatifinde devam eden çalışmalarını ve küresel ısınmayı sınırlamak için Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine olan desteğini güçlendiriyor.

 

Lenzing AG Global Tekstil Grubu Başkan Yardımcısı Florian Heubrandner, "Giderek daha fazla tedarik zinciri ortağı, marka ve perakendeciler Birleşmiş Milletler'in küresel iklim hedeflerine uyum sağlamak için proaktif olarak karbon emisyonlarını azaltmanın yollarını arasa da, tekstil sektörünün sıfır karbon hedefine ulaşmak için önünde hala uzun bir yol var. REFIBRA™ teknolojili sıfır karbon TENCEL™ markalı elyaflar gibi son inovasyonlarımızı paylaşarak sıfır karbon inisiyatiflerini yaygın uygulamalar haline getirmeyi ve böylece karbon nötr bir tekstil endüstrisine ulaşmayı umuyoruz" diyor.

 

Değer zinciri boyunca marka ve üretici ortaklarıyla güç birliği

Uluslararası lider bir denim markası ve Lenzing'in uzun süredir marka ortağı olan JACK & JONES, düşük çevresel etkiye sahip ürünleriyle sürdürülebilirliği destekliyor. Bu, markanın %38 oranında sıfır karbon TENCEL™ Lyocell elyaf içeren, yüksek çevre değerinin yanı sıra ipeksi pürüzsüzlük, daha fazla nefes alabilme, daha yüksek mukavemet ve ciltte nazik bir dokunuş bırakma gibi faydalar sunan en yeni denim serisinde ön plana çıkıyor.

 

JACK & JONES ekibinin daha fazla sayıda rahat, kaliteli ve sürdürülebilir ürünlere hayat vermek için TENCEL™ ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten JACK & JONES Yaratıcı Satın Alma Müdürü Mikkel Hochrein Albrektsen, "Bu ürünler, moda dünyasında sürdürülebilirliği teşvik etme konusundaki kesin kararlılığımızı ortaya koyuyor” dedi.

 

Ayrıca Lenzing, sıfır karbon TENCEL™ elyafları en yeni koleksiyonlarında kullanmaları için dünya moda markalarıyla iş birliğini de artırıyor. Önde gelen Çin iç giyim markası Aimer, Çin premium ev tekstil markası Luolai, Alman moda markası ARMEDANGELS, Danimarkalı giyim markası Selected FEMME, Koreli moda markası Cozynet, Portekiz premium kumaş üreticisi ve kadın iç giyim markası IMPETUS'tan ABD merkezli ev mobilyası perakende zinciri West Elm'e kadar moda ve ev segmentlerinden farklı şirketler de sıfır karbona geçiş için ham madde kullanımlarını aktif olarak gözden geçiriyorlar. Lenzing, "azalt-katıl-dengele" yaklaşımıyla, tekstil pazarına yeni sürdürülebilir elyaf tipleri kazandırmak için ham madde ve teknoloji inovasyonu yapmak üzere Al Karam, Çalık Denim, Şamil ve WTS gibi tedarik zinciri ortaklarıyla yakın iş birliği yapıyor.

 

WTS (World Textile Sourcing) CEO'su Luis Antonio Aspillaga, “Tekstil üreticisi olarak, tekstil sektöründe sürdürülebilirliği teşvik etmek bizim sorumluluğumuzdur. Lenzing ile iş birliği yapmaktan ve sıfır karbon TENCEL™ elyafların kullanıldığı çevre dostu ürünler sunarak gezegenimizin iyiliğine ve korunmasına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

Sıfır karbon ve döngüsellikten yola çıkarak 2050’ye kadar net sıfır hedefine ulaşmak

Lenzing, REFIBRA™ teknolojili sıfır karbon TENCEL™ elyaflarla, ürün yaşam döngüsünün en başından itibaren sektöre daha sürdürülebilir malzeme seçenekleri sunarak 2050 yılına kadar sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedefine bir adım daha yaklaşıyor. Lenzing, ürünlerin karbon ayak izini azaltarak ve önlenemeyen emisyonları dengeleyerek tekstil sektöründe karbonsuzlaşma hedefine ulaşmak için sektör ortaklarıyla çalışmaya devam edecek.

 

Bülten ile ilgili görselleri  BURADAN indirebilirsiniz.

 

TENCEL™ Hakkında

TENCEL™, Lenzing Grubunun giyim ve ev tekstili özel elyaf ürünlerini kapsayan özel tekstil markasıdır. TENCEL™ ürün markası portföyü, ayırt edici günlük kullanım ve uygulamalara hitap eder ve sürdürülebilirlik, işlevsel faydalar ve doğal konfor açısından devrim niteliğinde bir adımı tarif eder. TENCEL™ bünyesindeki ürün markaları arasında TENCEL™ Active, TENCEL™ Denim, TENCEL™ Home, TENCEL™ Intimate, TENCEL™ Luxe ve TENCEL™ for Footwear yer alıyor.

Botanik kökenli ve doğada çözünür TENCEL™ markalı modal ve lyocell elyaflar, kumaşlarda kullanıldığında nefes alabilirliğini arttırır ve minimum statik yük oluşturur. TENCEL™ Modal ve Lyocell elyaflardan üretilen kumaşlar pürüzsüzlüğü, uzun süre dayanan yumuşaklığı, canlı ve daha kalıcı renkleriyle ciltte nazik bir dokunuş hissi bırakır. TENCEL™ Lyocell elyaflar çok yönlüdür ve kumaşların estetik ve performans özelliklerini iyileştirmek için çok çeşitli tekstil elyaflarıyla birleştirilebilir. Aynı zamanda nem yönetimi sayesinde TENCEL™ Lyocell elyaflar nemi etkin bir şekilde emebilir. Lyocell üretim süreci, lüks kumaşlar için olağanüstü ince ve fevkalade yumuşak bir dokunuş hissi veren TENCEL™ Luxe markalı lyocell filament iplikleri de kapsar. Yüksek esnekliği ve doğal yumuşaklığıyla bilinen TENCEL™ Modal elyaflar tekstil ürünlerinin kalitesini artırır. Sonsuz tasarım imkânı sunan TENCEL™ Modal elyaflar konvansiyonel makinelerle diğer elyaflarla karıştırılabilir ve işlenebilir, böylece kumaşların yumuşaklığı ve konforu önemli ölçüde artırılabilir.

TENCEL™ markası altındaki elyaflar ve filament iplikler, Lenzing Ağaç ve Hamur Politikası'nın katı yönergelerine uygun olan sertifikalı ve kontrollü kaynaklardan elde edilir. Yani TENCEL™ markalı modal ve lyocell elyaflar çevreye duyarlı üretim süreçleriyle üretilir ve doğada çözünüp gübreleşerek tamamen doğaya geri dönebilir. Bu özellikleriyle ABD Tarım Bakanlığı (USDA) BioPreferred®  Programına seçilmişlerdir. TENCEL™ Luxe de The Vegan Society tarafından onaylıdır.

 

Lenzing Grubu Hakkında

Lenzing Grubu yenilenebilir ağaç ham maddesinden çevreye duyarlı özel elyaflar üretmektedir. İnovasyon lideri olarak global tekstil ve nonwoven üreticilerinin iş ortağı olan Lenzing, çok sayıda yeni teknolojik gelişimin öncülüğünü yapmaktadır.

 

Lenzing Grubunun yüksek kaliteli elyafları, şık kadın giyimden farklı denimlere ve yüksek performans spor giyime kadar çok çeşitli tekstil uygulamalarına temel teşkil etmektedir. İstikrarlı yüksek kalitesi, doğada çözünürlüğü ve gübreleşebilir olma özelliği ile Lenzing elyafları hijyen ve tarım ürünlerinde kullanıma da çok elverişlidir.

 

Lenzing Grubunun iş modeli geleneksel bir elyaf üreticisinin çok ötesindedir. Müşteri ve iş ortakları ile birlikte Lenzing, değer zinciri boyunca yenilikçi ürünler geliştirerek tüketicilere katma değer yaratmaktadır. Her türlü ham maddenin verimli bir şekilde kullanılmasını ve işlenmesini hedefleyen Lenzing, tekstil sektörünün kapalı döngü bir ekonomiye yönlenmesine yardımcı olacak çözümler sunmaktadır. Küresel ısınmanın hızını azaltmak ve Paris İklim Anlaşması ile AB Komisyonu'nun “Yeşil Anlaşma” hedeflerine ulaşmak için Lenzing'in net bir vizyonu var: sıfır karbonlu bir geleceği gerçeğe dönüştürmek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 FORMULA 1 KUPASI SAHİBİNİ BEKLİYORÖnceki Haber

 FORMULA 1 KUPASI SAHİBİNİ BEKLİYOR

Galaxy Z Fold3 en iyi şekilde nasıl kullanılır?Sonraki Haber

Galaxy Z Fold3 en iyi şekilde nasıl kull...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar