Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde ‘sözlü sınav’ önerisi  

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde ‘sözlü sınav’ önerisi  

Tarihi eserlerin restorasyonunda görev alacak çalışanları sertifikalandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesinde MYK toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi'nin Sözleşme Makamı; Operasyon Faydalanıcısı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) olan KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde MYK toplantısı 9 Kasım’da gerçekleştirildi. Online düzenlenen toplantıya eş faydalanıcı kurum Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) yetkili temsilcisi Onur Şimşek, proje koordinatörü Ali Reyhan Esen, proje asistanı Merve Sena Kaymak, Expert-1 İrem Güzelaydın, Expert-5 Mohammad Eyad Kamacheh, Expert-3 Sinan Bakan ve MYK Sorumlusu Aylin Ramanlı katıldı. Açılış konuşmasını proje koordinatörü Ali Reyhan Esen’in gerçekleştirdiği toplantıda Ulusal Yeterlilik (UY) ve Ulusal Mesleki Standart (UMS) revizyonlarında gelinen son aşama masaya yatırıldı. 

 

Performans sınavlarıyla ilgili öneriler dinlendi

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ali Reyhan Esen, Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon Elemanı Seviye-5 UMS ve UY dokümanlarında kagir, ahşap, metal, çini, seramik, mozaik ve alçı eser koruma ve restorasyonu birimlerinin tek birim altında birleştirildiğini ve vitray, cam eser ve alçı, kalemişi eser koruma ve restorasyonu birimlerinin de ayrı birimler olarak hazırlandığını aktardı. Esen’den sonra söz alan Aylin Ramanlı ise birimlerde birleştirme ve ayrılmaların yapılabileceğini ancak birleştirilen birimlerde performans sınavlarının kaldırılmasının mümkün olmayacağını söyledi. Ramanlı ayrıca performans sınavının uygulanmasının kolaylaşması adına sınavın sözlü performans sınavı olarak yapılabileceği ve sınavda “video, slayt ve materyal” gibi yöntemlerin kullanılabileceği önerisinde bulundu. Onur Şimşek de birleştirilen alanların sayısının fazla olması sebebiyle performans sınavı senaryolarının hazırlanmasında sorun yaşanabileceğini ifade ederek, bu durumda Ramanlı’nın sözlü performans sınavı önerisinin uygun olacağını dile getirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli:  “Tarım, orman ve su tarihte hiç olmadığı kadar önemli hale geldi”Önceki Haber

T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pak...

Xiaomi, 2021 3. çeyrekte istikrarlı gelir ve kâr artışı açıkladıSonraki Haber

Xiaomi, 2021 3. çeyrekte istikrarlı geli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar