Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Koşu sevdalıları, Eker I Run için Bursa’da buluşacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koşu sevdalıları, Eker I Run için Bursa’da buluşacak

 8. Eker I Run, 2-3 Ekim 2021

 Türkiye’de koşu ailesini büyüten ve organizasyon kalitesi sayesinde katılımcılara sorunsuz yarış deneyimi sunan spor etkinliklerinden biri olan Eker I Run, yarın Bursa’da başlıyor. Hafta sonu boyunca Bursa’da atletizmi, eğlenceyi, sağlıklı yaşamı ve yardımseverliği aynı platformda buluşturacak olan Eker I Run 2021’de yaklaşık 2.000 koşucu yarışacak. Türkiye’nin ilk dağdan aşağı yol maratonu olan 42K Maratonu’nun yanı sıra 15K, 5K ve Paten Yarışı ile birlikte Minik Adımlar Koşusu’nun da yer alacağı organizasyonun bu yılki mottosu ise “Bir Adım At, Fark Yarat” olacak. 

 

Organizasyon kapsamındaki eğlencenin, etkinliklerin, yarış start ve finişlerinin ana merkezi ise Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Eker Meydan olacak. Bu sayede bölge sakinleri de kendilerini 8. Eker I Run’ın bir parçası gibi hissedecek.

 

42K Maratonu’nun startı 1.800 metre rakımda verilecek

 

İlk kez 2019 yılında düzenlenen ve Türkiye’nin ilk dağdan aşağı yol maratonu olma özelliğine sahip olan Eker I Run 42K Maratonu’nun startı ise 1.800 metre rakımdaki Uludağ Oteller Bölgesi’nde verilecek. Yüzlerce koşucu, parkur boyunca Uludağ’dan Eker Meydan’a kadar dört mevsimi yaşayacak ve doğal güzellikler kendilerine eşlik edecek. Organizasyonun en çok ilgi gören etkinliklerinden 15K ve 5K yarışlarının start ve finiş noktası ise eğlencenin de merkezi olan Eker Meydan olacak. 

 

Parkur birincileri, çok özel hediyelerin sahibi olacak

 

Eker I Run, parkur birincilerine benzersiz hediyeler de sunacak. Kadınlar ve erkeklerde 42K Maratonu’nu ve 15K Yarışı’nı birinci sırada bitiren isimler gelecek sene İsviçre’de Zürih Maratonu’na katılım ve seyahat paketi kazanacak. Diğer yarışlarda dereceye giren sporcular ise 2022 yılında gerçekleşecek Riva koşularına katılım hakkı kazanmanın yanında sponsor markalardan hediye çekleri, konaklama hediyeleri ve çeşitli ödüller kazanacak.

 

Her yaştan patenci 10 km’lik parkura katılabilecek

 

Eker Meydan, 2 Ekim Cumartesi günü Paten Yarışı ve Minik Adımlar Koşusu’na da ev sahipliği yapacak. Her yaştan patencinin katılabileceği Eker I Run Paten Yarışı’nda parkur uzunluğu 10 km olacak ve sporcular 4 sıra tekerlekli patenlerle (inline skate) yarışacak. 2019 yılında başlayan Eker I Run Paten Yarışı, Türkiye’nin ilk paten yarışı olma özelliğine de sahip durumda. 

 

6-12 yaş aralığındaki çocukların katılabileceği Minik Adımlar Koşusu ise miniklerin doğru koşu teknikleri ve sporla tanışmasını sağlayabilecek. 500 metrelik parkura katılacak minik koşuculara çeşitli hediyeler de verilecek.

 

Organizasyon boyunca koşucuların, sporcu yakınlarının, görevli ve gönüllerin sağlığını korumak adına Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ilgili kararında belirtilen Covid-19 önlemlerine de titizlikle riayet edilecek. 

 

Ayrıca Bursa’ya gelip koşamayan sporcular için 2-10 Ekim tarihleri arasında sanal koşu 2K, 5K, 15K, 42K, ve Paten yarışı parkurlarında sanal yarışlar düzenlenecek.

 

Yardımseverlik Koşusu, Eker I Run’ın parçası olmaya devam ediyor

 

Eker I Run’ın fark yaratacağı bir diğer alan ise Yardımseverlik Koşusu olacak. Tüm dünyada sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için kullanılan kaynak geliştirme yöntemlerinden biri olan Yardımseverlik Koşusu için bir kez daha Adım Adım ile iş birliği yapılacak. Bu yıl Yardımseverlik Koşusu’nda 700'e yakın gönüllü koşucunun çabasıyla, çocuk, genç, kadın, engelli, doğa, hayvan gibi kategorilerde yer alan 13 binden fazla faydalanıcıya dokunacak pek çok faaliyet alanındaki projenin hayata geçirilebilmesi için bağış toplanarak önemli bir kaynak yaratılması planlanıyor.

 

Yardımseverlik Koşusu kapsamında toplanacak bağışlar ise 18 STK’nın toplumsal değer yaratan projelerine aktarılacak. 2019 yılında Yardımseverlik Koşusu kapsamında 441.197 TL bağış toplanmış ve Eker I Run tarihinde bir rekora da imza atılmıştı. 

 

Ayrıca dileyen katılımcılar, 2021 yılının koşusunu daha sonra da hatırlamak üzere tüm geliri STK’lara aktarılacak olan 8. Eker I Run’ın tişört ve madalyasını satın alarak hem güzel bir anıya sahip olup hem de STK’lara fayda sağlayabilecek. 

 

2.000 sporcuya ev sahipliği yapacak Eker I Run 2021’in detaylı programı ise şu şekilde:

 

2 Ekim 2021 Cumartesi

 

10.00: Paten Yarışı Startı (Eker Meydan)

 

11.20: Minik Adımlar Koşusu Startı (Eker Meydan)

 

3 Ekim 2021 Pazar

 

07.30: 42K Maratonu Startı (Uludağ Oteller Bölgesi)

 

11.00: 15K Yarışı Startı (Eker Meydan)

 

11.15: 5K Yarışı Startı (Eker Meydan)

 

12.30 – 13.30: Eker I Run 2021 Ödül Töreni (Eker Meydan)

 

Detaylı bilgi için: https://www.ekerkosu.com/ 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Optimum kullanım zorunluluğu geliyor…Önceki Haber

Optimum kullanım zorunluluğu geliyor…

Okula Giden Çocukların Bağışıklık Sistemi Vitamin ve Minerallerle Desteklenmeli Sonraki Haber

Okula Giden Çocukların Bağışıklık Sistem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar