Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Kirmit, havalı süspansiyon körükleri ürünleriyle Dubai’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kirmit, havalı süspansiyon körükleri ürünleriyle Dubai’de
Merkezi Bursa’da bulunan Eurosan Firması’nın Dış Ticaret Müdürü İskenderunlu Serdar Kirmit, üretimini yaptıkları 900 çeşit körük ürünleri katıldıkları, TÜYAP Fuar merkezinde düzenlenen Automechanika Plus ile Dubai Automechanika fuarında tanıtıklarını söyledi.Kirmit, havalı süspansiyon körükleri ürünleriyle Dubai’de

            Havalı süspansiyon körükleri üretiminde 20 yıllık tecrübeye sahip bir ekip tarafından kurulan Eurosan firması; körüğün başkenti olarak bilinen Bursa’da faaliyetine başladı. Eurosanparts markası ile 40’tan fazla ülkeye ihracat yapan firmanın Dış Ticaret Müdürü Serdar Kirmit, çekici, kamyon, treyler ve otobüs gruplarına yönelik 900 çeşit körük ürettiklerini ifade etti.


             Eurosan olarak ürün yelpazesi içinde roll, komple metalli ve servis körüklerinin yanı sıra katlı körük ve kabin körüğünün de bulunduğunu belirten Kirmit pazardan gelen talepler doğrultusunda yeni ürün çeşitlerini de hızla geliştirerek seri üretime alacak bir altyapı ve bilgi birikimine sahip olduklarının altını çizdi.
Bilindiği gibi; havalı süspansiyon körüğü gerek araç, yük gerekse de yolcu güvenliği açısından hayati öneme sahip otomotiv aksamından biri olduğuna işaret eden Kirmit “Sürücü ve yolcu konforunu geliştirmek için tasarlanan körükler, araçların da yolların da ömrünü uzatıyor, bakım giderlerini azaltıyor. Körük üretimi, Türkiye’nin dünya genelinde çok iddialı olduğu ve yüksek katma değerli üretim yaptığı sektörlerden biri durumunda. Avrupa ve MENA (Ortadoğu ve Afrika) ülkelerine olan coğrafik yakınlığımız bu sektörde Çin’e karşı büyük bir rekabet avantajı sağlıyor. Sektörde 25 yıllık inanılmaz bir bilgi birikimi ve yetişmiş insan gücüne sahip olmamız da, ihracat odaklı, yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı körükler üretmemizi sağlıyor. Sektörün ihracat potansiyeli sadece mamül üretimiyle sınırlı değil; yurtdışında anahtar teslimi körük üretim tesisi kurup işletmeyi de kapsıyor” diye konuştu.

 

                          Havalı süspansiyonun yurtdışına know-how transfer edebilecekleri kadar üst düzey bilgi, tecrübe ve teknolojiye sahip oldukları bir sektör olduğuna değinen Kirmit şunları paylaştı: “Uzun yıllardır otomotiv sanayinin devlerine ev sahipliği yapan Bursa şehrinin bu başarıda büyük payı bulunuyor. Bursa’da ana sanayi ve yan sanayi alanında oturmuş bir kalite ve iş yapma kültürü bulunuyor. Bu verimli sanayi ekosistemi sayesinde her geçen gün; yeni iş kolları, yeni firmalar üretim sektörüne adım atıyor ve hızla kendilerini geliştirip ülkeye katma değer sağlayacak seviyeye geliyorlar. İşte Eurosan da bu genç ve dinamik firmalardan biri. Çin karşısında üretim felsefemiz ‘en büyük balık değil, en hızlı balık olabilmek için çalışmak. Çin bu sektörü de domine etmek için çok çaba harcıyor ancak şimdilik Türkiye olarak önde olduğumuzu gururla ifade edebilirim”


                         Geçen Kasım ayında TÜYAP Fuar merkezinde düzenlenen Automechanika Plus fuarında ürün yelpazelerini sergileme fırsatı bulduklarını ve inanılmaz bir ilgiyle karşılandıklarını vurgulayan Kirmit, 2022 yılına umutla baktıklarını ve kapasite artırımı kararı aldıklarını açıkladı.


ÜRÜNLERİ İKİ AYDA İKİ FUARDA İLGİ GÖRDÜ


                        2020’de yapılamayan ve 2021 Nisan ayından kasım ayına ertelenen bu fuarın, beklentileri çok aştığını ve yoğun bir ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.
40’ı aşkın ülkeden yüzlerce ziyaretçinin Eurosan standını ziyaret ettiğini ve çok verimli görüşmeler yaptıklarını, hemen arkasından 14 Aralık’ta Dubai’de başlayan Automechanika fuarına da katılımcı olarak gittiklerini ürünlerinin dış pazarda görücüye çıktığını ve buradan da çok güzel dönüşümler beklediklerini de sözlerine ekledi.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İhracatçılardan yapısal reform çağrısıÖnceki Haber

İhracatçılardan yapısal reform çağrısı

İş Dünyası MÜSİAD Vizyoner’de BuluşacakSonraki Haber

İş Dünyası MÜSİAD Vizyoner’de Buluşacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar