Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Kıbrıs Batı Üniversitesi’nden Eğitim Bursu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kıbrıs Batı Üniversitesi’nden Eğitim Bursu
​​​​​​​Kıbrıs Batı Üniversitesi’nden, Kanada merkezli uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda 2554 öğrenci arasında tüm soruları doğru cevaplayarak Dünya Birincisi olan Eyyübiye Günbalı İlkokulu öğrencisi Halil Güneş’e burs desteği…

Kıbrıs Batı Üniversitesi, tüm dünyada yankı uyandıran ‘Uluslararası Caribou Matematik‘ yarışmasında dünya birincisi olan 8 yaşındaki Halil Güneş’e eğitim bursu vereceğini duyurdu.

 “Kıbrıs Batı Üniversitesi Olarak, Ülkenin Aydınlık Yarınlarını Destekliyoruz”

Şanlıurfalı ilkokul öğrencisi Halil Güneş, Kanada'da düzenlenen Caribou Matematik Yarışması'nda tüm soruları doğru cevaplayarak büyük başarı elde etti.

Ülkenin aydınlık gençlerini her alanda desteklemeyi ilke edinen Kıbrıs Batı Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada; “Aydınlık geleceğin kurulabilmesinin anahtarı eğitimdir. Eğitim, insanlar için bilgi, deneyim ve çağdaşlık pınarıdır. Karanlığa ve bilgisizliğe karşı verilecek savaş ancak çağdaş eğitimle kazanılabilir. Eğitimin amacı, bilgi seviyesi yüksek hem bireysel hem de evrensel bir kültüre sahip, sağlıklı bir toplum yetiştirmektir.

Eğitime yapılan yatırım, bireye, örgüte ve sosyal sorumluluk gereği topluma yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırımların artması, insan ya da emek faktörüne verilen önemin arttığının ve bu faktörün verimlilik üzerindeki etkisinin her geçen gün daha farkında olunduğunun bir göstergesidir. 

Vakfımız, üstün başarı bursu ile geleceğin liderlerine, mühendislerine, doktorlarına, öğretmenlerine, sanatçılarına destek vermeye devam edecektir. Bizler inanıyoruz ki ne kadar çok yetişmiş nitelikli insanımız olursa, ülkemiz de o oranda gelişir.”   bilgisine yer verildi. 

Kıbrıs Batı Üniversitesi Hakkında 

Dünya Bilim, Eğitim, Sağlık, Sanat, Tarım ve Turizm Vakfı (DBEST) tarafından 2015 yılında kurulan Kıbrıs Batı Üniversitesi (KIBÜ); KKTC’de seçkin, akademik ve yönetim kadroları ile çağdaş, araştırmacı, yenilikçi, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm nitelik ve donanıma sahip, teknolojiye hâkim, dünya kültürünü tanıyan, öz benliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Kıbrıs Batı Üniversitesi, çağdaş akademik program ve uygulamalarıyla bilgi çağına dönük eğitim vermektedir. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kendimi bildim bileli müzik yapıyorumÖnceki Haber

Kendimi bildim bileli müzik yapıyorum

The Body Shop’tan çiçek festivalini anımsatan yepyeni bir seriSonraki Haber

The Body Shop’tan çiçek festivalini anım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar