Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Kaspersky, zorunlu uzaktan eğitim sırasında öğrencilerin performansını değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaspersky, zorunlu uzaktan eğitim sırasında öğrencilerin performansını değerlendirdi

Kaspersky'nin yakın tarihli "Covid döneminde dijital eğitim" anketine[1] göre, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçen çocukların yarısından fazlası yüz yüze eğitimi tercih ediyor. Türkiye’de bu oran %72 seviyesinde. 

Araştırmaya göre Türkiye’deki öğrenciler uzaktan eğitim sırasında en çok akranlarıyla yüz yüze iletişimin eksikliğinden şikayet ettiler (%72). Katılımcıların çoğu ekran karşısında çok fazla zaman harcamak zorunda kaldıkları (%78) ve sıkça yaşanan teknik sorunlar yüzünden (%44) çevrimiçi öğrenmeyi sevmediğini ifade etti. Öğrencilerin %50’si uzaktan eğitimle dersi anlamanın çevrimdışı öğrenime kıyasla daha zor olduğunu söylerken, %28’i uzaktan öğrenmeyi daha çok sevdiğini belirtti.

 

Pandemi sırasında uzaktan öğrenmeye geçiş çocuklar, ebeveynler ve öğretmenler açısından büyük zorlukları beraberinde getirdi. Kaspersky Türkiye Pazarlama Müdürü Ünsal Yurdakonar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Uzaktan eğitim büyük ihtimalle bir dereceye kadar yüz yüze eğitimin yerini almaya devam edecek. Araştırmamıza göre ebeveynler ve çocuklar çevrimdışı eğitimi tercih ediyor olsa da çeşitli dijital ve etkileşimli unsurları eğitim sürecine dahil etmek, çocukların ve ebeveynlerinin yanı sıra öğretmenlerin de dijital okuryazarlık düzeylerini geliştirmeye önem vermek gerekiyor."

 

Türkiye’de çocukların uzaktan eğitimde en zorlandığı dersler matematik (%48), fizik (%40), kimya ve yabancı dil oldu (%28). Ebeveynlerin %76'sı pandemiden sonra bu öğrenme biçimine devam etmek istemediğini belirtirken, %62’si eğitim kalitesinde genel düşüşü ana dezavantaj olarak gördüğünü belirtti.

 

Gazeteci ve Eğitim Yazarı Abbas Güçlü ise şu sözleri ifade etti: “20 aydır devam eden uzaktan eğitim, öğrencilerde teknolojik bıkkınlık yaşatmaya başladı. Gelecekte eğitimin robot öğretmenlerle yapılması gündeme geliyor. Orta ve uzun vadede teknoloji bu yöne evrilebilecek olsa da bu noktada tüm odağı dijitale vermeden eğitim ve öğretimin dengede tutulması büyük önem taşıyor. Bunun başarılamadığı noktada günde 7-8 saatten fazla teknolojik cihazlara maruz kalan öğrencilerde teknolojik bıkkınlık ve isteksizlik yaratacağı göz ardı edilmemeli. Uzaktan eğitim hayatımıza bu kadar girmişken 20 milyon öğrencinin bulunduğu ülkemizde de eğitim alanında siber güvenlik konusunda önlemlerin alınması ve öğrenciler, ebeveynler ve öğretmenlerin eğitilmesi gerekiyor.”

 

Kaspersky, bilgisayar başında oyun oynarken, ders çalışırken veya arkadaşlarla sohbet ederken çocuklarınızı çevrimiçi ortamda güvende tutmak için Kaspersky Safe Kids çözümünü sunuyor. Kaspersky Safe Kids, ebeveynlerin çocuklarının internette ne kadar zaman geçirdiğini tam olarak bilmesini sağlıyor ve uygunsuz içerikten koruyor. Ayrıca ebeveynler çocuklarının mevcut konumunu görebiliyor, bu da çocuğun okuldan eve yalnız geldiği durumlarda çok kullanışlı olabiliyor.

Kaspersky hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulan dünya çapında bir siber güvenlik ve dijital gizlilik şirketi. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelindeki işletmeleri, önemli altyapıları, devletleri ve tüketicileri korumak için güvenlik çözümlerini ve hizmetlerini sürekli olarak dönüştürüyor. Şirketin kapsamı güvenlik portföyü, sofistike ve gelişen dijital tehditlerle savaşmak için önde gelen uç nokta korumasını ve bir dizi özel güvenlik çözümünü ve hizmetini içerir. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunuyor ve 240.000 kurumsal müşterinin kendileri en önemli varlıklarını korumasına yardımcı oluyoruz. Daha fazla bilgi için www.kaspersky.com adresini ziyaret edin.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsung Türkiye, işitme engelli müşterileri için servis hizmetinde engelleri ortadan kaldırıyor Önceki Haber

Samsung Türkiye, işitme engelli müşteril...

“500 T KAYIP OTOBÜS” İÇİN ÇEKİMLER TAMAMLANDISonraki Haber

“500 T KAYIP OTOBÜS” İÇİN ÇEKİMLER TAMAM...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar