Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

İskenderun Teknik Üniversitesi’ni Küçültmeyin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İskenderun Teknik Üniversitesi’ni Küçültmeyin
​​​​​​​İskenderun Teknik Üniversitesi kurulduğu günden bugüne büyüme hedefleri içerisinde mücadele verirken merkez kampus yerleşkesine stat yapılma planın yanı sıra şimdide otopark alanı için talep olduğu öğrenildi.

Üniversitelerin bulunduğu şehirler her şeyiyle büyürken. Bunun için üniversite sanayi, yerel yönetimler birlikte hareket ederken İskenderun’da üniversite merkez yerleşkesi bilimin dışında yatırımlarla alanı küçültülmeye çalışılıyor.

Başta üniversitenin yeni fakülteler, araştırma merkezlerinin çoğaltılması için çaba gösterilmesi gerekirken, üstelik İSTE’yi tercih eden veya edecek olan öğrencilere cazibeli hale getirilmesi için sosyal alanlar oluşturulması sayılarının içeriklerini arttırılması gerekirken, şehir stadı üzerinde diretilerek ve üstelik buna birde otopark alanı için talepte bulunulması bu şehre bu kente zarar verecektir.

Mevcut tarihi şehir stadının bu kente modernize edilerek kazandırılması gerekirken İSTE yerleşkesinde bilimin alanının daraltılması hiç doğru değil bu çaba ve gayret içerisinde olanlar bundan vazgeçmeliler.

Enerjinizi kente ve ülkeye kazandırılması gereken yeni fakülteler yaparak öğrenci sayılarının artmasına, sanayi ye teknik eleman yetiştirilmesine ve açılacak yeni AR-Ge  alanları ile teknolojiye, yatırımların yapılması doğrultusunda çabanızı gayretinizi gösterin.

Unutulmasın ki herkes gidici kalacak olan İSTE ye ve bu ülkenin geleceği gençliğe yapılacak yatırımlardır.

 

STAT PROJESİ’NİN YERİ YANLIŞ!

İSTE içerisine yapılması planlandığı stat projesi için konuşulduğu günlerde yine yerinin yanlış olduğu tartışma konusu olmuştu. Yerinin yanlış bir de otopark alanı talebi İSTE’nin gelişmesine engel olacaktır.

Stat projesi tartışmasına İSTE öğretim üyeleri de katılmıştı: “İskenderun Sevdalısı bir akademisyen olarak yapılacak olan STAT projesi güzel, ancak proje yeri konusunda İskenderun Teknik Üniversitesi'nin kampus alanı seçilmesi yanlıştır. Burası sadece üniversitenin yararlanacağı bir alan olmayacağından çok büyük sıkıntılar olacaktır. Bu planlamalar en az 100 yıllık planlamalar olmalıdır. Günü kurtarmak yerine daha uzun vadeli plan ve projeler uygulanmalıdır. Sınırlı bir alana sahip olan KAMPÜS Stada yetersiz olacaktır. STAT projesi için daha uygun yerler tespit edilirse daha iyi olacaktır. İskenderun SEVDALISI olan sayın başkanın bu konuda titizlik göstereceğine inanıyorum. Bu konuda İskenderunluları duyarlılığa davet ediyorum.” denilmişti


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SunExpress, yolcu sayısını %43 artırdıÖnceki Haber

SunExpress, yolcu sayısını %43 artırdı

OPET’e Stevie’den Altı ÖdülSonraki Haber

OPET’e Stevie’den Altı Ödül

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar