Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

ING’DEN, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEYE ÖNEMLİ DESTEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ING’DEN, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEYE ÖNEMLİ DESTEK

Sürdürülebilir ve sorumlu bankacılık temelleri üzerine inşa edilen iş modeli, ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliğe öncelik veren ING Grubu, iklim eylemi yaklaşımının tüm unsurlarını sunan ilk Entegre İklim Raporu’nu yayınladı. Rapor, ING finansmanının iklim değişikliği üzerindeki etkisini özetlerken, kurumun kredi portföyünü küresel iklim hedefleriyle uyumlu hale getirmek için geliştirdiği Terra Yaklaşımı doğrultusunda gösterdiği ilerlemeleri de içeriyor. Ağustos ayında BM Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne katılarak iklim hedeflerini yenileyen ve küresel sıcaklıklardaki artışı iki derecenin yerine 1,5 derece santigrat altında tutmak ve 2070 yerine 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmak olarak yeni hedeflerini açıklayan ING, bu kapsamda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.  

Dünyanın lider finansal hizmet kuruluşları arasında yer alan ve sürdürülebilirliğe öncelik veren ING Grubu,  ilk Entegre İklim Raporu’nu yayınladı. Rapor, ING finansmanının iklim değişikliği üzerindeki etkisini özetlerken, aynı zamanda kurumun kredi portföyünü küresel iklim hedefleriyle uyumlu hale getirmek için geliştirdiği Terra Yaklaşımı doğrultusunda kat ettiği yolu ve ilerlemesini de gösteriyor.  

ING, iklim değişikliğiyle daha etkin bir mücadele için hedeflerini yeniledi 

ING Grubu’nun kredi portföyünü Paris İklim Anlaşması hedefleriyle uyumlu hale getirmek için geliştirdiği Terra Yaklaşımı ile öncelikli sektörlerin iklime uyum yolunda bir yol haritası çıkarılarak iklim karnesi oluşturuluyor. Bu çerçevede ING, proje finansmanında sosyal sorumluluk ve çevre risklerini gözeterek, ilgili prensipler paralelinde hareket ediyor. ING, Ağustos ayında BM Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne katılarak Terra Yaklaşımı’ndaki hedeflerini yeniledi ve küresel sıcaklıklardaki artışı iki derecenin yerine 1,5 derece santigrat altında tutmayı ve 2070 yerine 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyona ulaşmayı içeren yeni hedeflerini açıkladı.  Bu kapsamda ING, kredi portföyünü  yeni hedeflere uyumlu hale getirmek amacıyla uygulamalara başladı. ING’nin ilk Entegre İklim Raporu bu kapsamda önceki hedefler bazında ne kadar yol kat edildiğini gösteriyor.  Rapora göre ING,  2020 yılında kendi binalarında ilk kez %100 yenilenebilir elektrik kullanımına ulaştı. Terra Yaklaşımı’nda yer alan İklim Uyum Gösterge Tablosu’na göre, kapsam dâhilindeki 9 sektörden 5’inde öngörülen doğrultuda ilerlemeler kaydedildi.  

ING ayrıca, Uluslararası Enerji Ajansı'nın 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyon hedefine ulaşma senaryosuna uygun olarak, ham petrol ve gaz hedefini de güncelledi. ING bu doğrultuda kapsamında ham petrol ve gaz için sağladığı fonu 2019’dan 2025 yılına kadar yüzde 12 oranında azaltmayı hedefliyor. İlerleyen dönemlerde net sıfır karbon emisyon hedefine ulaşmak için ara hedefler üzerinde çalışacağını belirten ING, bu çalışmayı 2022 yılı sonuna kadar Terra Yaklaşımı kapsamındaki tüm sektörler için yapmayı hedeflediğini aktardı. 

Steven van Rijswijk: Gerçek değişim için, toplumun iş birliği içinde olması önemli  

 

Yayınlanan entegre iklim raporu ile ilgili olarak ING Grubu CEO'su Steven van Rijswijk, "Bu rapor, iklim değişikliğinin varoluşsal tehdidine karşı ING olarak yaptıklarımızı gösteriyor. Hiç kimse bu değişimi tek başına başaramaz. Gerçek değişim için, toplumun bütün parçalarının iş birliği içinde olması gerekiyor. Şimdiden bu değişimi hızlandırdığımız durumda, gezegenimizin geleceğini ve onu miras alacak gelecek nesilleri korumak için hala zamanımız var” şeklinde konuştu.

Alper Gökgöz: Bankacılık sektörünün dönüştürücü gücüne inanıyoruz.

 

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, "ING olarak sürdürülebilir bir dünya hedefinde bankacılık sektörünün dönüştürücü gücüne inanıyoruz.  ING Türkiye olarak biz de ING Grubu’nun yaklaşımı çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye’de BM Sorumlu Bankacılık İlkeleri’nin uygulanmasını taahhüt eden 8 bankadan biriyiz. ING Grubu tarafından yayınlanan ilk Entegre İklim Raporu’nun bütün sektörler için örnek olacağına inanıyoruz” dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
World Medicine, Türkiye İhracat Şampiyonları listesinde Kimyevi Maddeler ve Mamulleri alanında ilk 20’de yerini aldıÖnceki Haber

World Medicine, Türkiye İhracat Şampiyon...

Türkiye’nin ilk ve tek seramik kapılı buzdolabı selectedLine ile mutfaklarda şıklık ön planda Sonraki Haber

Türkiye’nin ilk ve tek seramik kapılı bu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar