Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Hepimiz bu güzel ülkeyi büyütmek zorundayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hepimiz bu güzel ülkeyi büyütmek zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de Konyalılarla buluştu:
 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında Konyalılarla bir araya geldi. Ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz hepimiz bu güzel ülkeyi büyütmek zorundayız” dedi.
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında Hemşehri Buluşması'nda Konyalılarla bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen buluşmaya İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu üyeleri ve kanaat önderleri katıldı.


Kılıçdaroğlu: “Daha güzel bir ülkede yaşamaya hakkımız var”
Programda konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize değinerek, “Ülkemizdeki gidişattan hiçbirimiz memnun değiliz. Mutfaklarda yangın olduğunu biliyoruz. Bütün mesele demokratik yollarla Türkiye'nin büyümesini sağlamak, önünde bulunduğu sorunları aşmak. Bunun için yapacağımız tek şey var. Yarın sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Tek isteğim var.  Sandığa giderken evlatlarınızı, ülkenizi, bayrağınızı, Türkiye'nin itibarını, demokrasiyi, özgür medyayı düşünün ve düşleyin.  Hepimizin daha güzel bir Türkiye'de yaşamaya hakkı var” dedi.


“Özgür bir Türkiye için”
Kemal Kılıçdaroğlu hoşgörü ve barışın sembolü Mevlana’nın hem Türkiye’de hem de dünyada saygı gördüğüne değinerek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birbirimizin kimliği üzerinden, inançları üzerinden, yaşam tarzları üzerinden siyaset yapanlara prim vermeyin. Benim anne ve babamı seçme özgürlüğüm var mı ki etnik kimlik üzerinden siyaset yapacağım! Benim doğduğum ve değerlerimizi oluşturan aile ve o değerleri neden siyaset konusu yapacağız? Siyasetin konusu Türkiye'nin büyümesidir, kalkınması, gelişmesidir. Daha güzel bir Türkiye'de beraber, özgürce yaşayabiliriz. Evlatlarımızı yetiştirebiliriz. Daha güzel bir Türkiye'de Türkiye'nin kalkınmasına ve büyümesine katkı verebiliriz. Her birimiz alın terimizle çalışabiliriz. Her birimiz ailede huzur içinde yaşayabiliriz. Her anne evladını güzel bir şekilde yatağa yatırdığında o da Türkiye'nin güzelliğini bir şekilde kendi ruhunda, bedeninde, kalbinde hissedebilir. Biz hepimiz bu güzel ülkeyi büyütmek zorundayız. Yüzyıllar bizi ayırsa bile gönlümüz her zaman Konya'da, Akşehir'de. Ne Konya'yı, ne Akşehir'i, ne Türkiye'yi, ne bayrağımızı, ne de vatanımızı unuturuz. Hep beraber Türkiye'yi büyütüp geliştireceğiz” dedi.


Soyer: “Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Seçilmeden önce 'Çok renk, çok ses, çok nefes' diyerek bir kampanya yürütmüştük. İzmir'in en güzel renklerinden,  en köklü seslerinden, en güçlü nefeslerinden olan Konyalılarla birlikte olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Her daim emrinizde olduğumu bilmenizi istiyorum” dedi.


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Zor günlerden geçiyoruz, zorlukları aşacak gücümüz var.  Yeter ki birlik olalım, bütünleşelim, kucaklaşalım. İyi, doğru ve dürüst insanlar birbirlerini bulduklarında bırakmamalı” dedi.
 
İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Genel Başkanı, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan ise, “İzmir'e hizmet ediyoruz. Mevlana'nın felsefesini İzmir'de yaşıyoruz ve yaşatıyoruz” diye konuştu.
 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ustalığını 49 yıldır başarıyla sürdürüyorÖnceki Haber

Ustalığını 49 yıldır başarıyla sürdürüyo...

Kartepe Emekevler Mahallesi’nde Yoğun Altyapı ÇalışmalarıSonraki Haber

Kartepe Emekevler Mahallesi’nde Yoğun Al...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar