Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

EÜ İletişim Fakültesinde öğrenciler staj sorunu yaşamayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EÜ İletişim Fakültesinde öğrenciler staj sorunu yaşamayacak

Bu kapsamda EÜ İletişim Fakültesinde zorunlu stajını yapmak isteyen öğrenciler Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisinde stajlarını yapabilecek. 

EÜ İletişim Fakültesinde geleneksel hale gelen,  “Dekan-Öğrenci Buluşması”nın 2023-2024 eğitim öğretim yılı son toplantısı gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in yanı sıra Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Füsun Topsümer ve  Prof. Dr. Elif Yıldız, Fakülte Senatörü Prof. Dr. Aylin Göztaş, Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Üniversitesinden Doç. Dr. Kurbanova Aziza Tolibovna, Doç. Dr. Tillayashayxova Maqsuda Abdusattarovna, Doç. Dr. Samigova Gulandom Abdujabbarovna, Basın Müşaviri Pirmuhammad Xolmaxmatov,  Uzman Madına Ikromova, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Dekan Prof. Dr. Gültekin, toplantıda öğrencilere staj ve öğrenci değişim programları konusunda yapılan ikili protokoller ile ilgili bilgi verdi. 

Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, İletişim Fakültesinde zorunlu stajını yapmak isteyen öğrenciler Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisinde stajlarını yapabileceğini söyledi.  İletişim Fakültesi olarak şimdiye kadar birçok firma ve kurumla iş birliği yaptıklarını dile getiren Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, bu iş birliği ile genç iletişimcilerin akademide; mutfak kültürü ve iletişimi, yemek ve sofra iletişimi, gastronomi ve turizm diplomasisi alanlarında yapılan çalışmaları dünyaya tanıtmak için metin yazarlığı, haber, video film, fotoğraf, kampanya hazırlama süreçlerine katılarak deneyim kazanacaklarını ifade etti.

“Staj yeri bulamayan öğrencimiz kalmayacak”

Medya dünyasına nitelikli iş gücü yetiştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, yıl boyunca gerçekleşen Dekan-Öğrenci buluşmalarının oldukça verimli geçtiğini belirterek “Öncelikle toplantıya ilginiz için hepinize teşekkür ediyorum. Daha önceki toplantılarımızda staj yeri bulamayan öğrencimiz kalmayacak demiştik. Bununla ilgili çalışmalarımızı daha da derinleştirerek öğrencilerimizin staj problemlerini çözmeye devam ediyoruz” dedi. Önceliklerinin öğrencilerin sektörde staj yapmaları olduğunu belirten Prof. Dr. Gültekin, “Sektörde staj imkanı bulamayan öğrencilerimiz için üniversitemiz bünyesinde olanaklar sağlayacağız. Gastronomi Akademisinde öğrencilerimize staj için kontenjan açtık. Yine Medya Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde yer alan Ege Ajans, Ege Üniversitesi Televizyonu ve Radyo Ege Kampüste de öğrencilerimize belirli kontenjanlar ayırdık. Diş Hekimliği ve Tıp Fakültelerimizin de öğrencilerimize staj için ayırdıkları kontenjanlar mevcut. Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de bizlere bu konuda yardımcı olacak” dedi.

Toplantıda ayrıca İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş ve Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsü Heyeti, öğrencileri değişim programı ve verilen destekler konusunda bilgilendirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsalda çalışmaya devam ediyorÖnceki Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsalda ç...

2 Milyon Çocuk Decathlonla KoşacakSonraki Haber

2 Milyon Çocuk Decathlonla Koşacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar