Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Doğanın ve taze meyvenin önemini animasyon filmle anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğanın ve taze meyvenin önemini animasyon filmle anlattı
Tekfen Tarım’dan çocuklara 23 Nisan hediyesi

Tekfen Tarım ve Alanar Meyve, “Taze Meyve Ye” sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladıkları özel animasyon filmini 23 Nisan’da çocuklara armağan etti. Mina’s Cherry Tale (Mina’nın Kiraz Ağacı) isimli film, sürdürülebilir bir yaşam için doğayla bağ kurmanın ve taze meyve yemenin önemini çocuklara aktarabilmek amacıyla hazırlandı. Filmde büyük şehirde yaşayan Mina’nın çok sevdiği kiraz ağacını şehrin kalabalığında aramaya başlayıp, kirazların nasıl yetiştiğini sorgulaması ve doğaya yönelmesi anlatılıyor. 

 

Yerli tarımsal üretimin en büyük destekçilerinden olan Tekfen Tarım, sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumun her kesimine ulaşıyor. Tekfen Tarım ve bünyesinde faaliyet gösteren taze meyve üretim ve ihracat şirketi Alanar Meyve, çocukları mevsiminde taze meyve yemeğe teşvik etmek amacıyla özel bir animasyon filmi hazırladı. Tekfen Tarım ve Alanar Meyve, “Taze Meyve Ye” sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan “Mina’s Cherry Tale” (Mina’nın Kiraz Masalı) isimli filmi 23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan çocuklara armağan etti. 

 

Sağlıklı bir nesil ve sürdürülebilir bir yaşam için doğayla bağ kurmanın ve taze meyve yemenin önemini küçük yaşlardan çocuklara aktarabilmek için hazırlanan filmde doğa bilgisi, dalından meyve sevgisi, aile, paylaşım gibi temaları işleniyor. Film, büyük şehirde yaşayan Mina’nın çok sevdiği kiraz ağacını şehrin kalabalığında aramaya başlayıp kirazların nasıl yetiştiğini sorgulaması ve doğaya yönelmesi ile devam ediyor. Film çocukların yabancı dil gelişimini desteklemek üzere İngilizce olarak seslendirildi. 

 

Kukla gösterimi de hazırlandı

 

Hikaye yazarı ve anlatıcısı Şule Koçoğlu Ünal’ın el yapımı kuklalarıyla karakterlerini ortaya çıkarttığı, ödüllü görsel tasarımcı Cahit Can Hanyaloğlu’nun çekip kurguladığı “Mina’s Cherry Tale” (Mina’nın Kiraz Masalı) çizgi film stop motion animasyon tekniği ile kare kare, üzerinde 1,5 yıl çalışılarak hazırlandı. Filmde Şule Koçoğlu Ünal anneyi, Mina Ünal ise kendisini seslendirdi. Mina Ünal, film için 3 gün stüdyoda okuma yaparken filmde hikayeyi ise profesyonel seslendirmen Tulin Yılmaz seslendirdi. Öte yandan hikayenin çocuklar için kukla gösterimi de hazırlandı. Pandemi koşullarının uygunluğuna göre gösteri çocuklarla buluşacak.

 

Tekfen Tarım Genel Müdürü Emrah İnce, “Tekfen Tarım, bu ülkenin topraklarına olan inancıyla dünya sahnesinde Türk bayrağını gururla dalgalandırmakta ve yüksek teknolojili Ar-Ge çalışmaları ile sektöre akılcı çözümler sunarak liderlik etmektedir.   Şirket olarak bir yandan çiftçimizle omuz omuza vererek emeğin değerine ve milli zenginliklerimize sahip çıkarken bir yandan da sosyal sorumluluk projelerimizle toplumun her kesimine ulaşmak için çalışıyoruz. Bu anlayışla Alanar Meyve ile yürüttüğümüz ve yeni nesli mevsiminde taze meyve yemeğe teşvik edici farkındalık projemiz olan ‘Taze Meyve Ye’ kapsamında animasyon bir film hazırlattık. Bu filmi ülkemiz ve hepimiz adına çok anlamlı bir gün olan 23 Nisan’da çocuklarımıza armağan etmenin mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fitre, zekat ve bayram bağışlarınızlaÖnceki Haber

Fitre, zekat ve bayram bağışlarınızla

Penta Teknoloji halka arz ediliyorSonraki Haber

Penta Teknoloji halka arz ediliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar