Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Diyetisyen Üşür “Oruç Tutarken Sahur Önemlidir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyetisyen Üşür “Oruç Tutarken Sahur Önemlidir”
​​​​​​​Beslenme Uzmanı Diyetisyen Manolya Nur Üşür, Ramazan Ayı içerisinde beslenmeye dikkat çekerek sahur yapmanın önemine dikkat çekti.

On bir Ayın Sultanı mübarek Ramazan ayının ilk haftasını geride kaldığına vurgu yapan Diyetisyen Manolya Nur Üşür, süt ürünleri ve yumurtanın iyi kaliteli protein kaynakları olduğunu söyledi. Üşür, “Protein değeri yüksek gıda tüketmemiz sağlığımız açısında büyük önem taşımaktadır. İftar ve Sahur arasında ise en az 2 litre su içmeliyiz. Su tüketimi gün içerisinde oluşabilecek su kaybının yerine konulması bakımından önemlidir “ dedi.

Ramazan ayının kilo almak ve kilo vermek açısından uygun bir dönem olduğuna da dikkat çeken Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Manolya Nur Üşür, İftar ve Sahurda tüketilmesi gereken yiyecek önerilerini şu şekilde açıkladı.

 “ Öncelikle oruç tutan bireyler mutlaka sahur yapmalıdır. Sahurda özellikle işlenmiş et grubu (salam, sosis, sucuk vb) tuzlu salamura zeytinlerden uzak durmakta fayda vardır. Çünkü gün içerisinde susuzluğu arttırırlar. Bu yiyeceklerin yerine; bir su bardağı kefir veya yoğurt, az yağlı az tuzlu beyaz peynir, haşlanmış yumurta, ceviz veya avokado,1 porsiyon meyve, yeşillik, tuzsuz domates ve salatalık tüketilmelidir. İftarımızı ise; gün boyu açlığın verdiği duyguyla bir anda yemeklere yüklenmek yerine iki aşamalı yapmalıyız. Mutlaka su ile açtığımız iftarımızı hafif bir çorba ve hurma tüketip yaklaşık 15 dakika beklemeliyiz. Bu süre açlığımızı kontrol etmemizi ve ihtiyacımızdan fazlasını tüketmemize engel olacaktır. Bu süre sonunda imkanlar ölçüsünde et grubundan fırın, ızgara veya haşlama, zeytinyağlı sebze, salata, yoğurt/ ayran tüketmeliyiz. Ekmek tercihimiz ise tahıllı veya tam buğday olmalıdır. İftardan sahura kadar olan süre içerisinde en az 2 litre su tüketilmelidir. Tatlı tüketimi konusunda ise hassas davranılmalı ve haftada en fazla 1-2 kez sütlü tatlı tercih edilmelidir. Ramazan ayı sonrasında bizleri yaz mevsimi bekliyor. Bu mübarek ayda dengeli ve düzenle beslenerek yaz mevsimine de hazırlanmış oluruz. Hepinize Hayırlı Ramazanlar diliyorum”

 

    

 

    

                   

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yarını kodlayanlar projesinde köylere teknoloji sınıfları kurulacakÖnceki Haber

Yarını kodlayanlar projesinde köylere te...

Sirke Mucizesinin Yeni Tadı ‘Yudumluk Sirkeler’Sonraki Haber

Sirke Mucizesinin Yeni Tadı ‘Yudumluk Si...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar