Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

”DİLBERAY” filmi Müzik Dİrektörü İskender Paydaş Dilber Ay’ı Anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
”DİLBERAY” filmi Müzik Dİrektörü İskender Paydaş Dilber Ay’ı Anlattı

Şubat ayında vizyona girecek “Dilberay” filminin Müzik Direktörü İskender Paydaş,  Dilber Ay hakkında ilk kez konuştu. “Gerçekten çok çok iyi bir ses sanatçısı. Türkiye’de müzik yapan bütün şarkıcıların pop, rock, türkü, arabesk fark etmez, hangi türde olursa olsun Dilber Ay’ı incelemeleri gerekiyor” dedi. 

 

Filmlerin izlenmesinde konusu, oyuncuları ve hatta yönetmen kadar önemli olan müzikleri, seyircileri etkisi altına alarak bambaşka bir dünyaya sürüklüyor. “DİLBERAY” filminde Müzik Direktörü olarak imzası bulunan  aranjör, besteci, söz yazarı ve prodüktör İskender Paydaş, 2019 yılında kaybettiğimiz usta sanatçı ve filmin müzikleri hakkında ilk kez konuştu. 

 

“Bir yandan çok büyük dram, bir yandan da gücün ve azmin başarısı” 

 

Dilber Ay isminin filmden önce ve filmden sonra kendisine farklı anlamlar ifade ettiğini söyleyen İskender Paydaş;  “Filmden önce güzel sesli, iyi türkü söyleyen bir ses sanatçısını ifade ediyordu fakat filmin müziklerini yapmak için Ketche’yle birlikte çalıştığımda, Dilber Ay’ı tanıdım. Türkiye’deki kadınların dramının ortak noktasının Dilber Ay’ın kendisi olduğunu anladım. Tüm o zorluklara rağmen nasıl da güçlü durabildiğini, başarılı şekilde hayata tutunduğunu gördüm. Bir yandan çok büyük dram, bir yandan da gücün ve azmin başarısı olarak takdir edilesi bir yaşantı olarak bakıyorum. Dilber Ay ismi artık benim için müzikten daha öte bir şeyi ifade ediyor” dedi 

 

Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) yönettiği, Büşra Pekin’in başrolde olduğu “Dilberay” filminin müziklerini yaparken ağırlıklı olarak batılı klasik müzik üzerinden ilerlediğini ve ortaya bir kontrast çıkarttığını belirten İskender Paydaş, “Kırsaldan gelme, çok sefalet çeken bir aile, bir hayat… Ortada hep bozkır, gecekondu, umutsuz insanlar, şiddet var. Ketche’yle konuşmalarımız sonrasında, bunun birebir aynısının müziğini yapmamaya karar verdik. Bu hikayeyi biz şehirli insanlar olarak seyretmeliyiz diye düşündük. Ben de tamamen batılı bir müzik yaptım ve ortaya bir kontrast çıkarttım. O zaman Dilber Ay’ın dramını başka türlü, daha eleştirel bir şekilde, daha da içselleştirerek seyredebilme şansı ortaya çıktı. Bence ilginç bir yaklaşım oldu. Seyircinin de seveceğini düşünüyorum” dedi. 

 

Dilber Ay’ın sesinin gücünü vurgulayan İskender Paydaş; “Kadın olsun erkek olsun; pop, rock, türkü, arabesk türünde fark etmez, Türkiye’deki bütün şarkıcıların Dilber Ay’ı incelemeleri gerekiyor. Gerçekten çok çok iyi bir ses sanatçısı” dedi.

 

Senaryosu Nalan Merter Savaş ve Kamuran Süner’in yazdığı, Aytaç Medya,  Fikri Harika Prodüksiyon ve Metronom Film Yapım ortak yapımcılığıyla çekilen, Büşra Pekin’le birlikte  Ayberk Pekcan, Nursel Köse, Zeliha Kendirci, Deniz Hamzaoğlu ve Selen Uçar gibi birbirinden değerli oyuncuların rol aldığı “DİLBERAY” filmi, 4 Şubat’ta, CJ Entertainment aracılığıyla vizyona girecek. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Darıca Nene Hatun Stadında sıra çim serimine geliyorÖnceki Haber

Darıca Nene Hatun Stadında sıra çim seri...

Saz da Söz de Kadınların!Sonraki Haber

Saz da Söz de Kadınların!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar