Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Deva Partisi’nden Ülke Çapında Pazar Ziyareti Babacan: ‘Enflasyon fakiri daha fakir yapıyor’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deva Partisi’nden Ülke Çapında Pazar Ziyareti Babacan: ‘Enflasyon fakiri daha fakir yapıyor’

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi teşkilatları hafta sonunu Türkiye genelinde kurulan semt pazarlarında vatandaşlarla ve esnafla bir araya gelerek geçirdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın durağı ise Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde kurulan Batıkent semt pazarıydı. Eşi Zeynep Babacan ile pazara çıkan Ali Babacan burada hayat pahalılığından yakınan vatandaşlarla sohbet etti. 

 

‘Oraya getirdiysek indirmesini de bileceğiz’

Babacan’a “Türkiye’nin ekonomisini bıraktın. Çok zor durumdayız. 2500 lirayla geçinilir mi?” diye seslenen bir vatandaş, “Dedem öldüğü güne kadar ‘Ağabeyim savaşa gitti, ölüsü de dirisi de gelmedi’ diye ağladı. Türkiye’yi kurtarırken dedelerimiz hep beraber savaştı. Türkiye’nin bu duruma gelmesi çok yazık. Umudumuz olmasa hiç yaşamayalım. İstiyoruz seçimi. Oraya getirdiysek, indirmesini de bileceğiz. Sen beceremezsen seni de indiririz. Sen sıcak çorba içerken ben aç kalırsam Allah buna razı gelir mi?” ifadelerini kullandı.

 

Babacan bunun üzerine “Enflasyon en çok dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi etkiliyor. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor.” dedi.

 

Babacan’dan Destici’ye gönderme

Vatandaşın “Eşim emekli. 2500 lira alıyor. Elektrik mi verelim, su mu verelim, ekmek mi alalım? Bir de bakanlar çıkıp ‘Soğan ekmeğe talim edin’ diyor” sözleri üzerine Babacan, “Bir tanesi de geçen gün ‘Et alamıyorsanız kuzu kestirin’ demiş” diyerek BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye gönderme yaptı.

 

‘Tarım politikası olmayınca et pahalı oluyor’

Babacan ayrıca “Avrupa’nın en büyük topraklarına sahibiz. Ülkenin yemyeşil ovaları, dağları, yaylaları var. Ama ülkede tarım politikası olmayınca et bu kadar pahalı oluyor. Her şey dışarıdan ithal” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yabancıların konut ilgisi bitmiyorÖnceki Haber

Yabancıların konut ilgisi bitmiyor

Tropikal iklim meyvesi kapok, Bambi ile yatak sanatına dönüştüSonraki Haber

Tropikal iklim meyvesi kapok, Bambi ile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar