Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Çocuklara Yönelik Oyun ve Dijital İçerikler ‌Yaş Gruplarına‌ ‌Özel‌ Olmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklara Yönelik Oyun ve Dijital İçerikler ‌Yaş Gruplarına‌ ‌Özel‌ Olmalı
Günümüzde dijital hayata geçişin hızlanmasıyla birlikte çocukların dijital içeriklere erişimi de oldukça arttı. Bu içeriklerin yaşa uygunluğu ve gelişime etkisi gibi konular ise büyük bir öneme sahip.

Dijital oyun‌ ‌üretimi‌ ‌alanında‌ ‌2015‌ ‌yılından‌ ‌bu‌ ‌yana‌ ‌faaliyet‌ ‌gösteren‌ ‌Mayadem,‌ hazırladığı dijital içeriklerin çocukların gelişimini olumlu yönde etkilemesine ve zararlı bir unsur içermemesine büyük bir özen gösteriyor. Tüm yaş gruplarının gelişimsel özelliklerini ve ihtiyaçlarını bünyesindeki psikologlarla birlikte analiz ederek içeriklerini oluştururken bu analizleri esas alıyor. Böylelikle, çocuklara yaşa uygun, gelişimi destekleyici ve zararsız içerikler sunuyor. Bununla beraber, gelişim alanlarının tamamına odaklanarak çocukları her bir gelişim alanında desteklemeyi hedefliyor. Mayadem’de görev yapmakta olan Uzman Gelişim Psikoloğu Çağla Nur Ünal: “Zaman zaman ihmal edilebilen sosyal ve duygusal gelişim Mayadem’in her zaman gündemindedir. Burada gelişime tek bir yönden bakmıyoruz, çocukları tüm gelişim alanlarında desteklemenin yollarını arıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Konu ‌hakkında‌ ‌bilgi‌ ‌veren‌ ‌Mayadem‌ ‌CEO’su‌ ‌Uğur‌ ‌Tılıkoğlu:‌ “‌Mayadem‌ ‌olarak‌ ‌biz‌ ‌her‌ ‌çocuğun‌ ‌kendi‌ ‌yaş‌ ‌grubuna‌ ‌uygun,‌ ‌doğru‌ ‌içerikle‌ ‌buluşması‌ ‌gerektiğine‌ ‌inanıyoruz‌ ‌ve‌ ‌tüm‌ ‌süreçlerimizi‌ ‌bu‌ ‌ihtiyaca‌ ‌cevap‌ ‌verecek‌ ‌şekilde‌ ‌kurgulamaya‌ ‌ çalışıyoruz.‌ ‌Bu‌ ‌noktada‌ ‌içeriklerimizi‌ ‌üretirken‌ ‌öncelikle‌ ‌hangi‌ ‌yaş‌ ‌grubuna‌ ‌hitap‌ ‌ediyor‌ ‌ise‌ ‌o‌ ‌alanda‌ ‌uzman‌ ‌psikologlarımızın‌ ‌önderliğinde‌ ‌hazırlanan‌ ‌Beceri‌ ‌Envanterlerini‌ ‌kendimize‌ ‌rehber‌ ‌edinerek‌ ‌içeriklerimizi‌ ‌bu‌ ‌yaklaşımla‌ ‌oluşturuyoruz,‌ ‌çünkü‌ ‌yapılan‌ ‌araştırmalar‌ ‌bir‌ çocuğun‌ ‌2‌ ‌ila‌ ‌3‌ ‌yaş‌ ‌arasında‌ ‌sahip‌ ‌olduğu‌ ‌fiziksel‌ ‌ve‌ ‌zihinsel‌ ‌beceriler‌ ‌ile‌ ‌5 ‌ila‌ ‌6‌ ‌yaşında‌ sahip‌ ‌olduğu‌ ‌becerilerin‌ ‌hayli‌ ‌farklı‌ ‌olabildiğini‌ ‌gösteriyor‌. ‌Bu‌ ‌durum ise ‌her‌ ‌içeriğin‌ ‌ çocukların‌ ‌gelişimine‌ ‌etkisinin‌ ‌doğru‌ ‌şekilde‌ ‌planlanarak‌ ‌yayınlanması‌ ‌gerekliliğini‌ ‌ortaya‌ ‌çıkarıyor.”‌ ‌şeklinde‌ ‌konuştu.‌


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yemeksepeti’nde kararları kullanıcılar veriyorÖnceki Haber

Yemeksepeti’nde kararları kullanıcılar v...

AA’dan habercilik skandalı!Sonraki Haber

AA’dan habercilik skandalı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar