Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

CES® 2022’de Gözler Sony’nin Üzerinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CES® 2022’de Gözler Sony’nin Üzerinde

Sony, ABD’nin Las Vegas şehrinde ve çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen CES® 2022’de yerini aldı. 

 

Sony, Las Vegas’taki standında ve “Sony Square” adlı çevrimiçi platformda “Eğlencenin Geleceğini Birlikte Yarat” başlığı altında içerik üreticilerini destekleyen ve kullanıcılara yakınlaşabilen ilham verici çeşitli teknoloji ve girişimlerini tanıttı. 

 

Sony Group Corporation Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Başkanı ve CEO’su Kenichiro Yoshida, düzenlenen Sony basın toplantısında şunları söyledi: “Geçtiğimiz iki zorlu yıl boyunca şirketimizin amacının taşıdığı önemi bir kez daha teyit ettik. Biz, insanların benzer ilgi alanlarını paylaşan başka insanlarla daha derin bağlar kurabilmelerine ve içinde yaşadıkları toplumla daha güçlü ilişkiler içerisinde olmalarına imkân yaratmak istiyoruz.” 

 

Yoshida, Sony’nin, Adele (yeni albümü “30”da) gibi sanatçılarla yaptığı çalışmalara değinerek, içerik üreticileri destekleyen en son teknolojilerini ve girişimlerini de beğeniye sundu; bunlar arasında video prodüksiyon alanında pek çok kısıtlayıcı etkeni ortadan kaldıran “Sanal Prodüksiyon”, Sony’nin yaratıcılığa destek veren profesyonel drone’u “Airpeak” ve en yeni akıllı telefonu “Xperia PRO-I” yer aldı. 

 

Aynı zamanda Yoshida, Sony Group şirketi Hawk-Eye Innovations’ın takip teknolojisine ve Sony’nin sanal alanda yeni nesil taraftar toplulukları oluşturmak üzere Manchester City Futbol Kulübü ile yaptığı iş ortaklığına da dikkat çekti.      

 

Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tom Rothman ise Sony Pictures Entertainment ve Sony Interactive Entertainment iş birliğiyle PlayStation IP tabanlı filmler ve TV içerikleri üretmek üzere oluşturulan PlayStation Productions hakkında bilgi verdi. PlayStation Productions’ın “Uncharted” film uyarlamasında başrol oynayan Tom Holland ve oyun geliştirme stüdyosu Naughty Dog’un Eş Başkanı Neil Druckmann, bu iş birliğinin öneminden bahsetti. 

 

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, yeni nesil sanal gerçeklik sistemi “PlayStation VR2” ile oyun dünyasında benzeri görülmemiş bir deneyimi ve kapsayıcılık hissini hayata geçirecek olan yeni “PlayStation VR2 Sense kontrol cihazları”nı tanıttı. Ayrıca, tüm dünyada büyük ilgi gören “Horizon” serisinin son oyunu “Horizon Call of the Mountain”ın “PlayStation VR2”ye özel ilk oyun olacağını duyurdu. 

 

Yoshida, mobilitenin evrimine katkıda bulunmayı amaçlayan bir girişim olan VISION-S’teki güncel gelişmeler ve ilerleyen dönemde bu girişimin hangi yönde ilerleyeceği hakkında da bilgi verdi. Sony’nin “bir ‘yaratıcı eğlence şirketi’ olarak mobiliteyi yeniden tanımlamak için çok doğru bir konumda” olduğunu ifade ederek şirketin elektrikli araçlar pazarına girme fırsatlarını değerlendirmek üzere “Sony Mobility Inc.” isimli bir işletme şirketi kuracağını açıkladı.

 

Las Vegas’taki Sony Standında Öne Çıkanlar:

  1. VISION-S

Halka açık yollarda test sürecindeki bir prototip araç (VISION-S 01) ve yeni forma sahip SUV-tipi bir prototip (VISION-S 02) fuarda sergilenecek.

 

  1. Airpeak S1

Sony’nin ABD’de satışları başlayan profesyonel drone’u “Airpeak S1” stantta sunuluyor. Airpeak S1, Full Frame aynasız bir Alpha fotoğraf makinesiyle*1 donatılabilen dünyanın en küçük drone’udur. Yüksek çevikliğin yanı sıra dinamik ve hassas konumlu uçuşa olanak veren özel bir motora, pervanelere, kontrol sistemine ve algılama teknolojisine sahiptir.  

  1. PlayStation®5

PlayStation®5 oyuncuları benzersiz hız, görsel gerçekçilik ve sensörlerin sağladığı sürükleyicilikle oyunların içine taşıyor. PS5, ultra yüksek hızlı bir SSD, entegre özel I/O, Tempest 3D AudioTech teknolojisi ve en ileri dokunsal geri bildirim teknolojisine sahip DualSenseTM Kablosuz Kontrol Cihazı ve uyarlanabilir tetiklerle donatılmıştır. Fuarda galaksiden ilham alan beş renk alternatifiyle tüm konsol kapağı ve DualSense kablosuz kontrol cihazı koleksiyonu da sergileniyor. 

  1. Crystal LED Sinema

Standın girişine, Sony'nin sanal prodüksiyon ve spor eğlencesinin geleceği gibi alanlardaki en son inovasyonlarını tanıtan içeriklerin sergileneceği büyük bir Crystal LED ekranda yer alıyor.

 

“Sanal Prodüksiyon”: Yaratıcıları Yaratıcılığa Teşvik Eden Film Yapım Teknolojisi

Sanal prodüksiyon, arka plan görüntüsüyle filmin ana unsurunu gerçek zamanlı olarak birbirine entegre eden bir prodüksiyon ortamı oluşturarak içerik üreticilerini yer, hava koşulları ve zaman gibi çok çeşitli kısıtlamalardan kurtarır. Yüksek çözünürlüklü arka plan görüntülerini yüksek kontrastlı ve zengin renk üretimiyle yansıtan Crystal LED ekran ile yüksek çözünürlükte, incelikli tasvirler elde eden “VENICE” sinema kamerasının birleşimi, yaratıcıların yaratıcılığını harekete geçirir ve ifade özgürlüğünü artırır. 

 

“Spor Eğlencesinin Geleceği”: Hawk-Eye’ın Takip Sistemleri ve Sanal Taraftar Katılımı 

Bir Sony Group şirketi olan Hawk-Eye Innovations, spor yönetimi ve yayın geliştirme teknolojileri sayesinde spor dünyasını inovasyonlarla zenginleştirmeye devam ediyor. Şirketin son başarısı ise, yeni iskelet takip ve veri görselleştirme sistemlerini hayata geçirmesi oldu. Bu sistemler canlı maç video görüntülerinde sporcuların ve nesnelerin hareketlerini anında ve doğru şekilde takip edebilmeyi, iskelet verilerini toplamayı ve canlı eylemi sanal ortamda yeniden oluşturmayı mümkün kılıyor.

 

Sony aynı zamanda fiziksel ve sanal dünyaları birbirine entegre eden yeni nesil bir global çevrimiçi taraftar topluluğu oluşturmak üzere Manchester City Futbol Kulübü ile bir PoC (kavram kanıtı projesi) yürütüyor. PoC, Sony’nin görüntü analiz ve algılama teknolojilerinden ve Hawk-Eye’ın takip sistemlerinden yararlanarak tüm dünyadaki sporseverler için yeni eğlence biçimleri yaratmanın yollarını keşfetmeyi kapsıyor. 

 

  1. İlham Verici Uzay Deneyimleri Yaratma Hedefi: STARSPHERE

Sony, Tokyo Üniversitesi ve JAXA ile birlikte ilham verici uzay deneyimleri yaratmayı hedefleyen “STARSPHERE” isimli bir projenin tanıtımına katkıda bulunuyor. Marka, 2022 yılı içerisinde uzaya gönderilmesi planlanan, Sony fotoğraf makinesi ekipmanlarıyla donatılmış bir nano-uydunun maketini ilk kez bu fuar kapsamında sergiliyor. Kullanıcılar bu sayede, bir çekim simülatörü kullanarak dünyayı ve yıldızları kendi diledikleri şekilde görüntülemek için uyduyu kontrol edebiliyor. “STARSPHERE”, yeni bir değer yaratmayı ve insanların uzaya bakış açılarını zenginleştirerek ilham verici deneyimler sunmayı hedefliyor. 

 

“Sony Square” Çevrimiçi Platformunda Sergilenenler: 

Sony, Las Vegas’taki basın toplantısının ve fuarda sergilenen ürünlerin videolarının yanı sıra “İçerik Üreticilere Güç Ver”, “Taraftar Topluluklarını Genişlet” ve “Daha İyi Bir Gezegen Hayal Et” gibi alt başlıklarda yer alan teknoloji ve girişimlerle ilgili videoları da kendi çevrimiçi platformunda yayınlıyor. Platformda ayrıca Sony’nin 8K/4K BRAVIA ®TV serisi için bir ürün duyuru videosu ve bir 360 Reality Audio canlı video performansı da bulunuyor. 

  1. Yeni Mini LED Modeller için Yenilikçi XR Backlight Master Drive Teknolojisine Sahip  BRAVIA XR™ TV Serisi

Gücünü Sony’nin eşsiz sinyal işleme teknolojisi Cognitive Processor XR™’dan (Bilişsel İşlemci XR) alan “XR Backlight Master Drive”, büyük ekranın her köşesinde göz kamaştırıcı ışıklar ve derin siyahlar elde etmek üzere Mini LED arka ışığını büyük bir hassasiyetle kontrol eder. Yeni BRAVIA XR™ TV serisi, derinlemesine görüntü ve üç boyutlu sesi birleştirerek son derece sürükleyici izleme ve oyun deneyimleri sunuyor. 

  1. Mekansal Ses Teknolojisi ile 360 Reality Audio Canlı Akışı 

Dinleyicilerin gerçekçi ve sürükleyici canlı performansları deneyimleyebilmesine olanak sağlayan 360 Mekansal Ses teknolojisi, David Bowie'nin "A Reality Tour in 360 Reality Audio" adlı canlı video performansı ile birleşiyor. Program, mekânsal ses ile görüntüleri birleştirerek artırılmış bir ‘mevcudiyet hissi’ ve sürükleyicilik elde etmek üzere bu tarihi canlı performans görüntülerine yeniden hayat veriyor. Bu performans, 6 Ocak günü saat 16:00’da (PST-Pasifik Standart Saati) yayınlanacak.*2 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öfkelenmek felce neden oluyorÖnceki Haber

Öfkelenmek felce neden oluyor

Konya Büyükşehir Belediyespor sporcularından Güreşte ve Atletizmde 3 MadalyaSonraki Haber

Konya Büyükşehir Belediyespor sporcuları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar