Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Borusan Sanatta Bu Hafta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Borusan Sanatta Bu Hafta

BİFO, 15 Şubat’ta dünyaca ünlü keman sanatçısı Midori ile aynı sahneyi paylaşırken Borusan Quartet 19 Şubat Pazartesi günü klasik dönem ve romantik döneme altın imzalarını atan bestecilerin başyapıtlardan oluşan bir program sunacak. 23 Şubat Cuma günü ödüllü bir kemençe ve Girit liri icracısı, besteci ve akademisyen Emine Bostancı, Dareyn adlı projesiyle Borusan Müzik Evi’ne konuk olacak. 24 Şubat Cumartesi günü besteci ve gitarist Mert Pekduraner, değerli müzisyenlerden oluşan ekibiyle Borusan Müzik Evi’nde olacak. Çevrimiçi video platformu borusansanat.tv'de ise müzikseverleri bu ay iki konser yayını bekliyor. 

 

BİFO, şubat ayının ilk konserinde dünyaca ünlü keman sanatçısı Midori ile aynı sahneyi paylaşıyor. Kraliyet İskoç Ulusal Orkestrası, NDR Elbphilharmonie Orkestrası, Suntory Hall ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın ortak siparişi olan Detlev Glanert’in “Ölümsüz Sevgiliye” başlıklı 2. Keman Konçertosu, Midori’nin etkileyici yorumuyla, Türkiye prömiyerinde dinleyenlerle buluşacak. 15 Şubat Perşembe günü saat 20.00’de, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek konserde, Carlo Tenan yönetimindeki BİFO, Brahms’ın 2. Senfonisi’ni ve Marzocchi’nin Encore eserlerini seslendirecek. 

Konser öncesinde Aydın Büke ve Serhan Bali, Meydan Fuaye alanında saat 19.00-19.30 arasında konser üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu sohbetin devamı ve canlı konser yayını 19.45’ten itibaren radyo Borusan Klasik’te.   

Oda müziğinin usta bestecilerine bir saygı gecesi

Borusan Quartet, 19 Şubat Pazartesi saat 20.00’de, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda vereceği konserde, oda müziğinin usta bestecilerine bir saygı gecesi sunuyor. Haydn ve Mozart’tan başlayarak Beethoven ve Schubert’e uzanan, çoksesli müziğin tarihinde klasik dönem ve romantik döneme altın imzalarını atan bestecilerin, bu repertuvara armağan ettiği başyapıtlardan oluşan bir program müzikseverleri bekliyor.

Konser öncesinde Aydın Büke ve Serhan Bali, Süreyya Operası’nın üst katında saat 19.00 - 19.30 saatleri arasında konser üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu sohbetin devamı ve canlı konser yayını 19.45’ten itibaren radyo Borusan Klasik’te.   

Borusan Müzik Evi’nde büyüleyici bir ses ortamı

Ödüllü bir kemençe ve Girit liri icracısı, besteci ve akademisyen Emine Bostancı, Dareyn adlı projesiyle Borusan Müzik Evi’ne konuk oluyor. Dareyn, İstanbul ve İpek Yolu’ndan gelen geleneksel müzik mirasıyla kemençenin ve viyolonselin seslerini çağdaş bir üslupla birleştiren bir proje. Müzikleri, iç içe geçmiş doğaçlamalar ve kompozisyonlarla, dinleyicilerin hayal güçlerinde söylenmemiş anlatıların varlığına yönelik diyaloglar yaratıyor. Emine Bostancı, Maya Fridman, Franz von Chossy ve Vinsent Planjer, çalgılarına olan hâkimiyetleri ve dikkat çeken performanslarıyla 23 Şubat Cuma günü saat 21.00’de, Borusan Müzik Evi’nde büyüleyici bir ses ortamı yaratmaya hazırlanıyor.

Mert Pekduraner ve ekibi Borusan Müzik Evi’nde 

Besteci ve gitarist Mert Pekduraner, değerli müzisyenlerden oluşan ekibiyle 24 Şubat Cumartesi günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde! Mert Pekduraner, ekip arkadaşlarıyla birlikte Doğu ile Batı arasındaki seslerin peşinden gidecekleri bir performansla dinleyici karşısında olacak. Mert Pekduraner ve grup arkadaşlarına, yaylılarda Özge Özerbek, Emre Akman ve Mehmet Gökhan Bağcı’dan oluşan Baroquest grubu eşlik edecek.

borusansanat ücretsiz konser yayınlarına tüm hızıyla devam ediyor 

Borusan Sanat, borusansanat.tv üzerinden yayınladığı konser kayıtlarıyla izleyicilerine bir müzik şöleni yaşatmaya devam ediyor. 17 Şubat Cumartesi günü saat 20.00’de yayınlanacak konser kaydında, Chris Abrahams, Tony Buck ve Lloyd Swanton’dan oluşan The Necks’in, Kod Müzik işbirliğiyle gerçekleşen 36. Nova Muzak serisi kapsamındaki konseri, borusansanat.tv’de izleyicilerle buluşacak. Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşen bu konserin kaydı, iki hafta yayında kalacak. Öncesinde back-on-stage ile gerçekleşen konser öncesi röportajı ise saat 19.30-20.00 arası sizleri bekliyor. 25 Şubat Pazar günü saat 11.30’da ise Mozart, Verdi, Rossini ve Respighi’nin yapıtlarından oluşan “BİFO ile İtalyan Opera Esintisi” başlıklı konser yayında olacak. Bir hafta boyunca izlenebilecek konserde, Tenan yönetimindeki BİFO, soprano Fatma Said’in konukluğunda İtalyan operalarından muhteşem bir seçki sunuyor. Konser öncesinde Aydın Büke ve Serhan Bali’nin gerçekleştirdiği söyleşi 11.00’den itibaren yayında olacak. 

Konserler Borusan Klasik’te canlı yayında

Müzikseverler, BİFO’nun Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde ve Borusan Quartet’in Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleştirdiği tüm konserleri Borusan Sanat’ın çevrimiçi radyosu Borusan Klasik’ten canlı olarak dinleyebilecek.

Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik’e, internette karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden; mobil ortamda iPhone (App Store) ve Android (Google Play Store) cihazlara indirilebilecek “Karnaval” uygulamasıyla, ayrıca iPad için yine App Store’dan indirilebilecek “Karnaval Radyo” uygulamasından erişilebilir.

Borusan Sanat’ın sezon boyu düzenlediği tüm konserlerin biletleri, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması ve Passo perakende satış noktalarından temin ediliyor. Etkinliklerde, PDF bilet ve konser özelinde mobil cihazlardan belirlenen karekod gibi dijital bilet seçenekleri sunuluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Tutuş, Modifiye araç tutkunlarıyla buluştuÖnceki Haber

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahi...

Borusandan “Çarpan Etkisi” yaratan podcast serisiSonraki Haber

Borusandan “Çarpan Etkisi” yaratan podca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar