Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Bergama Kermes Festivali 6. günü etkinlikleri halkın memnuniyeti ile tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bergama Kermes Festivali 6. günü etkinlikleri halkın memnuniyeti ile tamamlandı

Türkiye’nin ilk yerel festivali, kadim şehir Bergama’da kültür ve sanat şöleni şeklinde halkın memnuniyeti ile 6. gününü geride bıraktı.



Bu yıl 86'ncısı düzenlenen Bergama Kermes Festivali’nin 6. günü gündüz etkinlikleri bölümü kermes koşusu ile başladı.



KERMES KOŞUSU HEKİMLERİN BABASI GALENOS ADINA YAPILDI

Her köşesinden tarih fışkıran bilim ve sanatta adı ilk sıralarda yer alan #UNESCO Dünya Mirası Bergama festivalinin 6. gün etkinlikleri kapsamındaki kermes koşusu, tıp dünyasında hekimlerin babası olarak tanınan Galenos adına düzenlendi.



Profesyonel atletler, yeni Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünden verilen start ile eski Bergama'nın tarihi sokaklarında koştu. Halk koşusunun da düzenlendiği etkinlikte Belediye Başkanı Hakan Koştu vatandaşlarla birlikte 5 kilometrelik koşuya katıldı.



FESTİVALE HALK OYUNLARI BÜYÜK RENK KATTI, MİSAFİR EKİPLER TÖREN ARDINDAN İLÇEDEN AYRILDI

Başkan Koştu; "Kültürel miras taşıyıcılığı misyonumuz ile geleneklerimizi gelecek nesillerimize aktarmaya devam ediyoruz."



86. Uluslararası Bergama Kermes Festivali'nde geleneksel olarak devam eden halk oyunları gösterileri etkinliklere büyük renk kattı. Yerli ve yabancı ekipler geleneksel kıyafetleri, büyülü folklorik oyunları ile izleyicilerden büyük beğeni aldı.



6 gündür Cumhuriyet Meydanı ve ilçenin birçok mahalle, cadde ve sokaklarında nokta gösteriler yapan misafir ekipler, veda gösterileri ardından teşekkür plaketlerini Belediye Başkanı Hakan Koştu'dan aldılar.



Törende Azerbaycan-Şeki, Makedonya- Kırivapalanka-Rosoman, Gürcistan-Tiflis ile Zonguldak Hasad ve Ankara Seymenler Halk Dansları ekip temsilcileri plaket töreninde Başkan Koştu'ya festivalden duydukları memnuniyeti anlattılar. 



Bergama'nın 137 mahallesinden, İzmir il merkezi, çevre il ve ilçelerden vatandaşların yoğun katılımı ile son yılların en kalabalık günlerine şahitlik eden 86. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin 6’nci günü konserler, yerli ve yabancı halk dansları gösterileri, sportif faaliyetler ile tamamlandı.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göz Sağlığını Etkileyecek Yaz RiskleriÖnceki Haber

Göz Sağlığını Etkileyecek Yaz Riskleri

Yüzme Şenliğinde Alt Yapı Sporcuları Madalyalarına KavuştuSonraki Haber

Yüzme Şenliğinde Alt Yapı Sporcuları Mad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar