Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Babacan, İskenderun’da Halkı Dinledi “Biz Bu Krizi 6 Ayda Çözeriz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Babacan, İskenderun’da Halkı Dinledi “Biz Bu Krizi 6 Ayda Çözeriz”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan İskenderun’da halkla bir araya geldi.  Pazarcı esnafı ve emeklilerin sorunlarını dinleyen Babacan’a vatandaşın ilgisi yoğun oldu.  Pazarcı esnafı, artan mazot ve gübre maliyetlerinden şikayette bulunurken Babacan, “Pazarda domates salata satmayı beceremezlerken koskoca ülkeyi yönetmeye kalkıyorlar. Sorunun özü tam orada” diye konuştu. Babacan özetle şunları kaydetti:  Babacan: “Çok hızlı düzelecek”“Çok hızlı düzelecek, iyi bir ekip, dürüst bir kadro alır götürürüz inşallah. Daha önce yaptık biliyorsunuz. Yapmamış olsak, hadi neyse de…Bu memlekette 2 tane kriz çözdük çok şükür. Dünya batarken çözdük. 6 ayda çözeriz. Bilmiyorlar çünkü. Üst düzeyden birkaç kişi aklına getir, gelseler pazarcı esnaflığını 2 ay yapabilirler mi?” ‘Mazot 27 lira olursa…’Ekim maliyetlerinden şikayette bulunan esnaf “Mazot 27 lira olursa, gariban da 10 liraya 12 liraya patates alırsa kim nasıl geçinecek? Gübre torbası 130 TL’den 750 TL’ye ye çıktı. Yüzde 700 zam… Müşteri de haklı biz de haklıyız. Geçen yıl patates 3-4 lira civarındaydı. Şimdi 10-12 lira” diye konuştu. ‘Patates soğan, yeter Erdoğan…’Babacan, “Emeklinin maaşı asgari ücret, memur maaşı, bunların hepsi resmi enflasyon kadar artıyor ama hayat gerçek enflasyon üzerinden gidiyor. Maliyet artıyor ama vatandaşın alım gücü artmıyor arada sıkışıyorsunuz” dedi. Bu sırada pazarcı esnafının, “Alınmıyor patates soğan, yeter artık Erdoğan” sloganları dikkat çekti. ‘Gerçek enflasyon uçtu’Bir vatandaşın ise “Her şey pahalı ama insan ucuz. 3 bin lira emekli maaşı alıyorum” sözlerine Babacan, “Emekli maaşını enflasyon oranında artırıyorlar, gerçek enflasyon uçtu.” deyince vatandaş, “Şimdi yüzde 100 zam bile verse bitti. Böyle bir şey olamaz, mahvolduk” dedi. Bu sırada çevredeki vatandaşların “Ölüm uykusundan uyanın” sözleri dikkat çekti. Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan İskenderun’da halkla bir araya geldi.  Pazarcı esnafı ve emeklilerin sorunlarını dinleyen Babacan’a vatandaşın ilgisi yoğun oldu.  Pazarcı esnafı, artan mazot ve gübre maliyetlerinden şikayette bulunurken Babacan, “Pazarda domates salata satmayı beceremezlerken koskoca ülkeyi yönetmeye kalkıyorlar. Sorunun özü tam orada” diye konuştu.

 

Babacan özetle şunları kaydetti: 

 

Babacan: “Çok hızlı düzelecek”

Çok hızlı düzelecek, iyi bir ekip, dürüst bir kadro alır götürürüz inşallah. Daha önce yaptık biliyorsunuz. Yapmamış olsak, hadi neyse de…Bu memlekette 2 tane kriz çözdük çok şükür. Dünya batarken çözdük. 6 ayda çözeriz. Bilmiyorlar çünkü. Üst düzeyden birkaç kişi aklına getir, gelseler pazarcı esnaflığını 2 ay yapabilirler mi?”

 

‘Mazot 27 lira olursa…’

Ekim maliyetlerinden şikayette bulunan esnaf “Mazot 27 lira olursa, gariban da 10 liraya 12 liraya patates alırsa kim nasıl geçinecek? Gübre torbası 130 TL’den 750 TL’ye ye çıktı. Yüzde 700 zam… Müşteri de haklı biz de haklıyız. Geçen yıl patates 3-4 lira civarındaydı. Şimdi 10-12 lira” diye konuştu.

 

‘Patates soğan, yeter Erdoğan…’

Babacan, “Emeklinin maaşı asgari ücret, memur maaşı, bunların hepsi resmi enflasyon kadar artıyor ama hayat gerçek enflasyon üzerinden gidiyor. Maliyet artıyor ama vatandaşın alım gücü artmıyor arada sıkışıyorsunuz” dedi. Bu sırada pazarcı esnafının, “Alınmıyor patates soğan, yeter artık Erdoğan” sloganları dikkat çekti.

 

‘Gerçek enflasyon uçtu’

Bir vatandaşın ise “Her şey pahalı ama insan ucuz. 3 bin lira emekli maaşı alıyorum” sözlerine Babacan, “Emekli maaşını enflasyon oranında artırıyorlar, gerçek enflasyon uçtu.” deyince vatandaş, “Şimdi yüzde 100 zam bile verse bitti. Böyle bir şey olamaz, mahvolduk” dedi. Bu sırada çevredeki vatandaşların “Ölüm uykusundan uyanın” sözleri dikkat çekti. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiğli Belediyesi’nden Nar Hareketi’ne DestekÖnceki Haber

Çiğli Belediyesi’nden Nar Hareketi’ne De...

Yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları keşfedilmeli, geliştirilmeli!Sonraki Haber

Yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar