Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Avrupa’nın En İyi İşverenleri Listesi’nde  Türkiye’den 10 şirket yer aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa’nın En İyi İşverenleri Listesi’nde  Türkiye’den 10 şirket yer aldı

Herkes için daha iyi bir iş yeri oluşturma konusunda organizasyonlara yardımcı olma hedefiyle her yıl sürece dahil olan organizasyonların çalışan deneyimlerinin analiz edilmesi ile oluşturulan Great Place to Work®’ün Avrupa’nın En İyi İşverenleri Listesi açıklandı. Yüksek çalışan bağlılığı skoruna sahip Türkiye’den 10 şirket, Avrupa Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve süreçte başarılı olan şirketlerin yer aldığı Best Workplaces in Europe™ listesine girmeyi başardı.

 

İstanbul, 21 Eylül 2021 – Herkes için yüksek güven kültürü ve pozitif çalışan deneyimine sahip harika iş yerleri oluşturma konusunda organizasyonlara yardımcı olma misyonuyla faaliyet gösteren Great Place to Work® tarafından hazırlanan Best Workplaces in Europe™ (Avrupa’nın En İyi İşverenleri Listesi) açıklandı. Toplamda 4 kategoride 150 şirketten oluşan listede Türkiye’den 10 şirket farklı kategorilerde listeye girerken Kuveyt Türk, Best Large listesinin birincisi oldu. 25 şirketten oluşan Best Small kategorisinde Inspark 8’inci sırada, Farmazon da 23’üncü sırada yer aldı. Türkiye’den 4 şirketin yer aldığı Best Medium kategorisinde gittigidiyor/eBay 5’inci, Tümaş Mermer 14’üncü, Aktoy 28’inci ve Doğuş Holding de 41’inci oldu. Best Large kategorisinde ise Kuveyt Türk en iyi işveren olurken Albaraka Türk 19’uncu, Penti 37’nci ve sahibinden.com da 47’nci oldu.

 

İşyeri kültürü konusunda küresel otorite olan Great Place to Work®, bir işyerini herkes için mükemmel yapan temel faktörler kapsamında Avrupa’da 36 ülkede faaliyet gösteren 3 binden fazla şirkette çalışan 1 milyonu aşkın çalışanı temsil eden analizler sonrası 2021 için Best Workplaces in Europe™ listesini oluşturdu. Her yıl gerçekleştirilen çalışma, kapsam ve metodoloji açısından Avrupa bölgesinde gerçekleştirilen en geniş kapsamlı çalışan deneyimi analizi olma özelliğini taşıyor

 

Avrupa’nın en iyileri arasında yer alabilmek için şirketlerin ilk olarak kendi bölgelerindeki Great Place to Work® - Best Workplaces™ ulusal listesinin en üst sırasında yer almaları gerekiyor. Bu sıralama, Great Place to Work® For All (Herkes İçin Harika İşyeri) metodolojisini oluşturan ve çalışanların deneyimlerini değerlendirmenin yanı sıra güven, inovasyon, şirket değerleri, liderlik ve çalışan potansiyelinin yükseltilmesi gibi konulardaki çalışan deneyimini ölçümleyen ve çalışanların anonim bir şekilde paylaştıkları geri bildirimlere dayanıyor. Bu yıl Best Workplaces in Europe™ listesine giren şirketlerin, ulusal listeye giren şirketlerden ortalama yüzde 8 daha yüksek çalışan deneyimine sahip oldukları tespit edildi.

 

Eyüp Toprak:

“Pandemi döneminde de yüksek güven kültürü ve pozitif çalışan deneyimi önde geliyor”

Best Workplaces in Europe™ listesinde yer alan şirketler ile diğer şirketler arasındaki en büyük farkın ‘Görev Kapsamının Ötesinde Çaba Gösterme’ bağlamında ortaya çıktığını belirten Great Place to Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Best Workplaces in Europe™ listesine giren şirketlerin çalışanlarının yüzde 82’sinin, bir işi tamamlamak için görev kapsamının da ötesinde çaba göstermeye istekli olduklarını gördük. Diğer şirketlere bakıldığındaysa bu konudaki pozitif algının yüzde 67 seviyesinde olduğu görülüyor. Bu yıl ayrıca listeye giren şirketlerin, çalışanlarının ihtiyaçlarını desteklemeye odaklanan liderler tarafından yönetildiğini gördük. Bu liderler, çalışanın kim olduğuna ve organizasyon için ne yaptığına bakmaksızın herkesin kendini gösterip geliştirebileceği güven temelli çalışma ortamları oluşturdular. Diğer taraftan dikkat çeken sonuçlardan birkaçı da çalışanların, şirketlerinin hem psikolojik hem de duygusal açıdan çalışmak için sağlıklı bir yer olduğunu, yöneticilere makul ve mantıklı her türlü soruyu rahatlıkla sorabildiklerini ve doğrudan yanıt alabildiklerini, şirket yönetiminin şirket hedefleri ve bu hedeflere nasıl ulaşılacağına dair açık ve net bir görüşe sahip olduğuna dair söylemleri oldu. Bunun sonucunda da listeye giren şirketlerin çalışanlarının yüzde 85’i, çalıştıkları organizasyonu harika bir iş yeri olarak tanımladılar. Pandemi şartları dikkate alındığında, Best Workplaces in Europe™ listesine girmenin zorluğunu açıkça görmek mümkün. Bu dönemde listeye girmeyi başaran şirketleri tebrik ediyoruz” dedi.

 

Great Place to Work® Hakkında

Great Place to Work®, işyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman, küresel bir otoritedir. 1992 yılından bu yana dünya çapında 100 milyondan fazla çalışanın dahil olduğu Trust Index© anketinden elde ettiği derin analizleri “Harika Bir İş Yeri” deneyimini neyin oluşturduğunu tanımlamak için kullanmaya devam ediyor. Her şeyin temelinde “güven” vardır ve tüm çalışanlar için yüksek güvene dayalı bir iş deneyimi yaratarak organizasyonların kültürlerini ölçmelerine ve Great Place to Work®, daha iyi iş sonuçları üretmelerine yardımcı oluyor. Great Place to Work®’ün kurum kültürü ve çalışan deneyimi analiz platformu Emprising®, liderlere veri ve insan odaklı kararlar verebilmeleri için ihtiyaç duydukları anketler, gerçek zamanlı raporlama ve içgörüler sağlıyor. Great Place to Work® aynı zamanda Great Place to Work-Certified™ şirketleri ve Türkiye’nin En iyi İşverenler Listesi’nin yanı sıra sektörel, bölgesel listeleri açıklayarak çalışan deneyiminin en iyiler ile kıyaslayabileceğiniz benzersiz veri içerikleri sağlıyor. Great Place to Work®’ün misyonu, organizasyonların Herkes İçin Harika İş Yerleri haline gelmesine yardımcı olarak daha iyi bir dünya inşa etmek.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CASPER VE INTEL’DEN FIFA SEVERLERE ÖDÜLLÜ TURNUVA!Önceki Haber

CASPER VE INTEL’DEN FIFA SEVERLERE ÖDÜLL...

Trendyol yeni sezonu Mega Eylül kampanyası ile karşılıyorSonraki Haber

Trendyol yeni sezonu Mega Eylül kampanya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar