Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Atık Pil Toplama Kampanyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atık Pil Toplama Kampanyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasında dereceye giren 10 okul ödüllendirildi.

 

Sivas Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle 2020 ve 2021 yılında hayata geçirilen Atık Pil Toplama kampanyası kapsamında dereceye giren okullar için ödül töreni düzenlendi.

 

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine; Vali Salih Ayhan, AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

Doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında okullara dağıtılan atık pil kutularından toplam 10 ton pil geri dönüşüme kazandırıldı.

 

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhterem eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığımız tarafından başlatılan Sıfır Atık projesi kapsamında biz de Sivas Belediyesi olarak çevremizi kirletmemek, daha temiz tutmak adına birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Proje ortağımız Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize ve sevgili gençlere, çocuklara teşekkür ediyorum. Toplumun bilinçlendirilmesi noktasında daha temiz ve daha yaşanılabilir bir dünya hedefinde çıktığımız yolda en büyük gücümüz sizlersiniz. Çünkü siz inanıyorsanız, siz yapıyorsanız, siz ailelerinizi de bizleri de doğru yönlendirerek o kültürün ortaya çıkmasını sağlıyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyor hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

 

“İçinde yaşadığımız dünya bizlere miras olmanın ötesinde yarınlarımıza bırakacağımız bir emanettir.” diyen Başkan Bilgin; “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birçok projeye hep birlikte adım atıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız koordinesinde Sivas Belediyesi olarak Sıfır Atık’ı önemsiyoruz. Şehrimizde toplanan çöplerin elektriğe dönüşmesi, elektrik üretirken ortaya çıkan enerjinin sera olarak ekonomiye kazandırılması noktasında Türkiye’de bir ilk olacak projenin temelini attık. Yine enerji önümüzdeki döneminde en büyük sorunlarından birisi, biz bu noktada yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye alıyoruz. Hem belediyemiz bütçesine hem ülke ekonomisine katkı sağlamak adına Güneş Enerji Sistemi ile birlikte Sivas Belediyesi’ni kendi enerjisini kendi üreten bir belediye haline getireceğiz. Atık yağdan atık pile, giysiden elektronik eşyalara, otomobil lastiklerine kadar birçok alanda hem çevreyi daha temiz tutmak, kirletmemek hem de ekonomiye kazandırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize destek veren başta Milli Eğitim Müdürlüğümüze, yöneticilerine, okul müdürlerimize ve siz sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum, üniversitelerimize teşekkür ediyorum. 350 bin hemşerilerimizle birlikte inşallah daha temiz, daha yaşanılabilir bir şehir olma noktasında sizlerle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşleri Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Sivas Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde başlatılan plastik, cam, kâğıt ve atık pil kutuları toplama kampanyasını önemsiyoruz. Bu kampanyaya destek veren özellikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çevre bilinci küçük yaşlarda başlıyor, çevreyi korumak temizlemekle değil kirletmemekle başlıyor. Bugün de burada çocuklarımızın ve okullarımızın çevre bilinci noktasında ki değerlerini Belediyemiz ödüllendirecek. Ben ödül alacak tüm okullarımızı bu kampanyaya katkı sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Dünyadaki kaynakların sınırlı olduğuna vurgu yapan Vali Salih Ayhan konuşmasında; “Sınırlı kaynaklarımızı iyi muhafaza etmemiz oldukça önemli. Tabi evlatlarımızın geleceğini düşünürken de onlara bırakacağımız en büyük miras sağlıklı bir çevre, sağlıklı bir doğa olacaktır. Doğal kaynaklarımızı da bilinçli tüketmemiz gerekiyor. Bu artık bir devlet politikası olarak başlasa da hepimizin bir yaşam kültürü haline getirmesi oldukça elzemdir. O yüzden Sıfır Atık projesi kapsamında düzenlenen bu etkinliği oldukça önemsediğimi bilmenizi isterim. Bu kapsamda Belediyemize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok çok teşekkür etmek istiyorum. Sevgili çocuklar bu dönem için biz sizlere daha yaşanabilir bir Sivas bırakmak için, daha güzel bir Sivas bırakmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. İnşallah sizler de ilerleyen dönemlerde bizlerden aldığınız bu emaneti daha sonraki nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmış olursunuz. Ben ödül alan almayan bu kampanyaya destek veren tüm eğitimcilerimizi öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Atık Pil Toplama kampanyasında dereceye giren okulların öğrencilerine il protokolü tarafından ödülleri verildi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Bisiklet ve Yürüyüş YoluÖnceki Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Bisikle...

Renault Group inovasyon için Dassault Systèmes’in sanal ikiz teknolojisine geçiyorSonraki Haber

Renault Group inovasyon için Dassault Sy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar