Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

ALİ BABACAN: ‘Geçiş süreci çalışmasını ortaklaştırmayı arzu ediyoruz’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALİ BABACAN: ‘Geçiş süreci çalışmasını ortaklaştırmayı arzu ediyoruz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlenen iftar yemeğinde Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği ile bir araya geldi. Emekli emniyet müdürleriyle sohbet eden Babacan hayat pahalılığına tepki gösterdi. Babacan şunları söyledi:

 

‘Fiyatlar can yakıyor’

“Maaşını alan 10-15 günde zor yetiştiriyor. Neye el atsanız el yakıyor. Fiyatlar can yakıyor. İki gün önce Adana’daydık. Çukurova’nın merkezinde pazarlarda etikete yarım kilo fiyat yazılıyor. Salatalık, domates üç kilometre ötedeki tarladan geliyor. ‘Nakliye, kamyon, üç yüz kilometre’ diyeceksiniz, öyle değil. Köylü, üç kilometre ötedeki tarlada ürettiği ürünü pazarda satıyor. Bütün pazarda yarım kilo fiyatı yazılıyor. Çiftçi zarar etmekten şikayetçi. Çiftçinin ürettiği malı alan maaş yetmiyor diye şikayetçi. Büyük bir dengesizlik söz konusu.”

 

‘Geçiş süreciyle ilgili çok detaylı bir çalışma yapıyoruz’

Sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerini sürdüren Babacan, DEVA Partisi Genel Merkezinde Ankara Meclisi ve Başkentliler Platformu’nu da ağırladı. Babacan burada yaptığı konuşmada Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş sürecine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

 

“Cumhurbaşkanı bugünkü yetkilerle seçilecek. Bir yandan da ‘Parlamenter sistem istiyorum’ diyen birisi cumhurbaşkanı adayımız olacak. Ülkeyi nasıl yönetecek? Hangi yetkileri, nasıl kullanacak? Herhalde şu andaki gibi olmayacak. Şu andaki gibi olsa sistemi değiştirmeye gerek yok. Değiştirmemiz gerekiyor ama Anayasa değişmeden geçemiyoruz. Dolayısıyla geçiş sürecinde ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiğiyle ilgili çok detaylı bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayı parlamenter sistem isteyen diğer partilerle beraber ortak bir çalışma haline getirmeyi hedefliyoruz. Nasıl ki kendi parlamenter sistem çalışmamızı hazırlayıp ortaklaştırdıysak, geçiş sürecini de çalışıyoruz. Mümkünse onu da ortaklaştırmayı arzu ediyoruz.”


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bergama’da 23 Nisan kutlamaları başladıÖnceki Haber

Bergama’da 23 Nisan kutlamaları başladı

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın 23 Nisan MesajıSonraki Haber

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’n...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar