Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

AKUT, Akdeniz yangınlarında 184 insanın ve yüzlerce hayvanın kurtarılmasına destek oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKUT, Akdeniz yangınlarında 184 insanın ve yüzlerce hayvanın kurtarılmasına destek oldu
Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği, bugün (5 Ağustos), 9 ekibi ve 73 gönüllüsüyle, Aydın’nın Söke ilçesi Akçayaka Köyü, Marmaris-Amos, Milas-Fesleğen, Antalya-Gündoğmuş, Fethiye-Hisarönü, Marmaris-Kumlubük ve Marmaris-Turgutköy'de yangın tahliye operasyonlarına devam ediyor.

AKUT’un bu güne kadar 184 kişi, cenaze ve 283 hayvanın tahliyesini gerçekleştirdiği bildirildi.

Ayrıca alınan bilgiye göre, AKUT Ankara ekibinin Marmaris operasyonunda; Bayır Köyü yolunda iki noktada termal drone uçuşları yaparak, duman tüten bölgelerde alev olup olmadığının kontrolünü sağladığı belirtildi. Bu çalışmaları, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket AKSOY‘un da yerinde inceleyerek bilgi aldığı ifade edildi. 

Ayrıca Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın da AKUT Marmaris ekibini ziyaret ederek, teşekkür ettiği belirtildi. 

 

AKUT Hakkında: AKUT, 26.07.2021 tarihine kadar 27 ekiple toplam 3786 adet arama kurtarma operasyonu gerçekleştirmiş ve 3047 kişinin hayatının kurtarılmasında, 462 kişinin cansız bedeninin tahliye edilmesinde ve 1555 hayvanın kurtarılmasında hiçbir karşılık beklemeden görev almıştır. 5 yılda 52.000 km yol kat ederek, 52 il, 174 ilçede 5,5 milyon kişiye mobil eğitim projesi ile ulaştı. Her yıl toplumu bilinçlendirmek ve afetlere karşı daha dayanıklı bir Türkiye yaratmak için 100 binlerce kişiye ‘’Temel Afet Bilinçlendirme ve Deprem Seminerleri’’ vermeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler tarafından akredite edilmiş Türkiye’deki ilk kuruluş olarak yardım çağrısı aldığı yurtdışı afetlerinde de ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Tamamen gönüllülük esasıyla yürüttüğü tüm eğitim, operasyon, malzeme vb. ihtiyaçlarını ise destekçilerinin bağışlarıyla karşılıyor. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FilmBox Extra Ekranlarında Sahne Nicholas Cage’inÖnceki Haber

FilmBox Extra Ekranlarında Sahne Nicho...

DAVETLİ MİMARLAR “YENİDEN KULLANIM” TEMASIYLA “MİMARLIK TEŞVİK” ÖDÜLÜ’NDE YARIŞIYOR!Sonraki Haber

DAVETLİ MİMARLAR “YENİDEN KULLANIM” TEMA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar