Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. TEMSİLCİLERİ, MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ KAPSAMINDA AĞAÇ DİKTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKKUYU NÜKLEER A.Ş. TEMSİLCİLERİ, MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ KAPSAMINDA AĞAÇ DİKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılında ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla, 11 Kasım'da Türkiye genelinde ağaç dikme etkinlikleri düzenlendi. AKKUYU NÜKLEER A.Ş. temsilcileri de bu özel gün kapsamında bir çevre kampanyası düzenleyerek, Akkuyu NGS sahası yakınında bulunan Mersin’in Aydıncık ilçesindeki Kamaş İlkokulu’nda öğrenciler ile mandalina ağacı fidanı dikti. Mandalina ağaçları, Mersin’in simgelerinden biri olduğu için özellikle seçildi. 15 adet mandalina ağacının dikildiği etkinlik kapsamında, öğrencilere, saksılar, çiçek tohumları ve çizim kitlerinden oluşan hediyeler verildi. 

 

Ağaç dikme etkinliğine Aydıncık Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Aydıncık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yazgan Aygün, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. İletişim Direktörü Kiyra J. Staples, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Bölge İletişim Bölümü Departmanı Eksperi Eyyup Lütfi Sarıcı, Aydıncık Kamaş İlkokulu Müdürü İbrahim Çal ve öğrenciler katıldı. 

 

Etkinlikte konuşan AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Bölge İletişim Bölümü Departmanı Eksperi Eyyup Lütfi Sarıcı şunları söyledi: “AKKUYU NÜKLEER A.Ş., Akkuyu NGS'nin inşa edildiği bölgede çevresel girişimlerin uygulanmasına büyük önem veriyor. Şirketin temsilcileri uzun yıllardır bu tip etkinliklerde aktif olarak yer alıyor. Bugün de sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyanın iklim değişikliği tehdidiyle karşı karşıya olduğu bir zamanda bu tür etkinlikler daha da önemli bir hale geliyor. Çünkü ağaç dikmek, genç nesillere çevrenin korunması için bir sorumluluk duygusu aşılayarak doğaya özen göstermenin önemini vurguluyor.”

 

Aydıncık Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan da konuşmasında, "Bugün Türkiye'nin her yerinde ağaçlandırma etkinlikleri yapılıyor. Biz de bu okul bahçesine ağaç dikmek için AKKUYU NÜKLEER A.Ş. temsilcileriyle birlikte çalıştık. Üretim hacminin ve nüfusun giderek arttığı, bunun da doğamızı olumsuz yönde etkilediği bir sanayileşme çağında yaşıyoruz. Ortak hedefimiz, bizlere ve gelecek nesillere sağlıklı bir gelecek sağlamak için çevreye özen göstermektir. AKKUYU NÜKLEER A.Ş.'ye teşekkür ediyor, gelecekte bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş., 2016 yılından bu yana Akkuyu NGS’nin inşa edildiği bölgede düzenli olarak ağaç dikme etkinliklerine katılıyor. Şirket daha önce de Büyükeceli, Silifke ve Emirler Köyü'nde de benzer etkinlikler düzenlemişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emirates Grup Şirketleri 2021-22 Yarı Yıl Performansını Açıkladı Önceki Haber

Emirates Grup Şirketleri 2021-22 Yarı Yı...

Tosyalı Holding çalışanlarından Milli Ağaçlandırma Günü kampanyasına destekSonraki Haber

Tosyalı Holding çalışanlarından Milli Ağ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar