Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Acer, Intel Core İşlemcilerle Güçlendirilmiş Chromebook Plus Dizüstü Bilgisayar Serisini Yeni 14 İnçlik Modelle Genişletiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Acer, Intel Core İşlemcilerle Güçlendirilmiş Chromebook Plus Dizüstü Bilgisayar Serisini Yeni 14 İnçlik Modelle Genişletiyor

Acer, Chromebook Plus dizüstü bilgisayar serisini Acer Chromebook Plus 514 (CB514-4H/T) ile genişletiyor ve kullanıcıların ChromeOS’in yapay zeka destekli yetenekleri sayesinde çok daha fazlasını yapabilmelerini sağlayan performans odaklı, kompakt ve dayanıklı bir model sunuyor. 

Acer Inc. Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin, konuyla ilgili olarak “Yeni Acer Chromebook Plus 514 (CB514-4H/T), kullanıcılara, taşınabilir tasarım, 14 inç Full HD ekran ve kullanıcıların Chromebook Plus ile sunulan heyecan verici özelliklerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlayan performans odaklı teknolojileri bir araya getiren bir kombinasyonu sunuyor” diyor ve devam ediyor: “Öğrencilerin, işletmelerin, ailelerin ve bireylerin her zamankinden daha üretken, bağlantılı ve güçlü olmaları gerekiyor ve bunu Acer Chromebook Plus cihazlarını kullanarak başarabilirler.” 

Yeni Acer Chromebook Plus 514, Acer’ın güçlü üretkenlik, yaratıcılık ve multimedya özellikleriyle eşleştirilen geliştirilmiş ekran ve kameralarıyla daha iyi donanım yapısını vurgulayarak gelişmiş Chromebook performans ve deneyimini sunan Chromebook Plus dizüstü bilgisayar serisinin en yeni üyesi. 

Daha Fazlasını Yapmak İçin Gereken Her Şey: Chromebook Plus 

Tüm Acer Chromebook Plus dizüstü bilgisayarlar gibi kullanıcılar yeni Chromebook Plus 514 (CB514-4H/T) ile daha fazlasını yapma gücüne sahip oluyor. Intel® Core™ i3-N305 işlemci[2] ve 8 GB LPDDR5 RAM ile desteklenen Acer Chromebook Plus 514, 2 kat daha fazla hız, bellek ve depolama[3] sağlayarak esnek işlem gücünün yanı sıra Google Dokümanlar ve Fotoğraflar gibi yerleşik AI destekli uygulamaları çalıştırmak, 1080p ekranda en sevdiği programları Full HD olarak izlemek veya LumaFusion ile film editlemek de dahil; son derece verimli bir çoklu görev performansı sağlıyor. Ayrıca cihazın işlemcisi, hızlı şarj özellikli pil[1] sayesinde 11 saate kadar[1] gün boyu keyifli bir kullanımı mümkün kılıyor. 

Chromebook’un 14 inç Full HD ekranı, IPS teknolojisine, 300 nit parlaklığa ve geniş görüntüleme açılarına sahip olduğu için video ve fotoğraflardan resimlere ve metinlere kadar üzerindeki her şeyin parlak, keskin ve canlı olmasını mümkün kılıyor. Ekran, yerleşik olarak gelen Google Fotoğraflar uygulamasındaki Magic Eraser ve Adobe Firefly üretken yapay zeka (GenAI) destekli Adobe Photoshop[4] ve Adobe Express[5] gibi yapay zeka destekli grafik tasarım ve fotoğraf düzenleme araçlarını kullanmak için de mükemmel bir paleti sunuyor. Ayrıca Chromebook Plus 514, parlama önleyici kaplamalı dokunmatik ve dokunmatik olmayan ekran seçenekleriyle parlak ortam koşullarında bile kullanıcıların keyifle kullanabileceği nitelikte. 

Chromebook Plus 514’ün hızlı ve güvenilir Wi-Fi 6E bağlantısı ile konferans araçlarının güçlü birleşimi, iletişimde kalmayı kolay ve keyifli hale getiriyor. 1080p web kamerası, gürültü engelleme için Geçici Gürültü Azaltma (Temporal Noise Reduction - TNR) özelliğinin yanı sıra netliği ve aydınlatmayı geliştirip arka planı bulanıklaştırmayı sağlayan yapay zeka destekli araçlara sahip. Web kamerasının yüze yönelik otomatik pozlama özelliği, daha hoş görüntüler için pozlamayı kamera karşısındaki kullanıcının yüzünün etrafındaki aydınlatma koşullarına göre ayarlıyor. Buna ek olarak, web kamerası, düşük ışık koşullarında bile yüksek kaliteli görüntüler üretmek için de Blue Glass lense sahip. Gizliliğe ihtiyaç duyulduğunda ise web kamerası fiziksel bir kapakla kapatılabildiği gibi kullanıcılar çift mikrofonun sesini ve kamerayı tek bir tıklamayla kapatabiliyor. Ayrıca, olağanüstü görseller, DTS® Audio özelliğine sahip, yukarı yönlü ses veren ikili hoparlörlerle tamamlanıyor. 

Bu yeni seri, kullanıcıların önemli içeriklerini yerel olarak depolayabilmeleri için 512 GB’a kadar depolama alanına sahip konfigürasyonlarda kullanıcılarla buluşacak. Acer Chromebook Plus 514 kullanıcıları internet bağlantısından uzaktayken bile Chromebook Plus’taki Dosya senkronizasyonu sayesinde, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar’a, çevrimiçi veya çevrimdışı olarak[6], her zaman erişebilir durumda olacak. 

Bağlantı ve Sürdürülebilirlik için Taşınabilir ve Dayanıklı Tasarım

Hem taşınabilir hem de dayanıklı olacak şekilde tasarlanan Acer Chromebook Plus 514 sayesinde kullanıcılar, güçlü performansı gün boyunca hareket halindeyken dahi deneyimleyebiliyor. Yalnızca 1,43 kg ağırlığında ve 20,5 mm kalınlığında olan yeni Chromebook, günlük kullanımda aşınma ve yıpranmaya karşı dayanıklı olmasını sağlamak için ABD MIL-STD 810H[7] sınıfı dayanıklılık standardına sahip. Ayrıca Bluetooth™ 5.2[2] veya USB şarjı destekleyen çift USB 3.2 Gen 1 Type-C (her iki tarafta bir adet) noktaları da dahil geniş bağlantı seçenekleri aracılığıyla en yeni cihazlara bağlanabiliyor. 

Acer’ın çevre üzerinde sürekli olumlu bir etki yaratma taahhüdü doğrultusunda, yeni Acer Chromebook Plus 514, şirketin Earthion Misyonunu destekleme yolunda çeşitli EPEAT kayıtlarına[8] ve çevre dostu özelliklere sahip: Okyanusa bağlı plastik atıklardan yapılmış OceanGlass™ dokunmatik yüzey bu özelliklerden biri. Cihaz, geri dönüştürülmüş malzemeler, sürdürülebilir ambalaj ve Energy Star sertifikasını karşılayan enerji tasarruflu bir tasarım içeriyor. 

Okullar için Sorunsuz Cihaz Yönetimi

Yeni Acer Chromebook Plus 514, okullarda sorunsuz cihaz yönetimi için Chrome Education Upgrade ile birlikte sunuluyor. Chrome Education Upgrade, yöneticilerin cihazları geniş ölçekte yönetmesine yardımcı oluyor ve tüm Chromebook Plus özelliklerinin yönetilmesine yardımcı olacak yönetici politikaları sunuyor. Acer Chromebook Plus 514, eğitimciler ve eğitim personelinin yanı sıra yüksek öğrenim öğrencileri için de çevrimdışı üretkenliği etkinleştirmek amacıyla Screencast, Adobe Express ve Dosya Senkronizasyonu gibi araçlara erişimi mümkün kıldığı için mükemmel bir cihaz. Güçlü kontrol yetenekleriyle desteklenen yöneticiler, üretkenliği en üst düzeye çıkarabiliyor, cihaz kullanımını düzgün bir işleyişe oturtabiliyor ve öğrencilerinin tehditlere karşı güvende kalmasını sağlamak için güvenlik yapılandırmalarını kolayca devreye alabiliyor. Yöneticiler ayrıca Chrome Education Upgrade’in el değmeden kayıt ve 7/24 Google desteği gibi işlevsel özelliklerinden de yararlanabiliyor.  

Acer Chromebook Plus Enterprise 514 İşletmeler İçin Verimliliğin Anahtarı 

Yeni Chromebook Plus serisi, ChromeOS’in yerleşik iş özelliklerinin kilidini açan Chrome Enterprise Upgrade özelliğiyle de sunuluyor. Acer Chromebook Plus Enterprise 514, kullanıcı deneyimlerini basitleştiren, yönetimi kolay cihaz politikalarıyla BT departmanlarının ve destekledikleri iş gücünün üretken kalmasını sağlıyor ve veri sızıntılarını önlemek için veri kontrolleri ve uzaktan cihaz silme gibi özelliklerle verileri ve kullanıcıları güvende tutuyor. 7/24 IT Admin desteği ve ChromeOS sorun giderme yardımı sayesinde güncellemeleri, analiz raporlarını ve teknik sorunları yönetmek de daha kolay hale geliyor. 

Fiyat ve Bulunabilirlik

Acer Chromebook Plus 514 (CB514-4H/T) haziran ayı itibariyle EMEA bölgesinde 479 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

Kesin özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Belirli pazarlarda bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen acer adresinden size en yakın Acer ofisi ile iletişime geçin. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Egeli öğrenciler depresyona karşı bilgilendirildiÖnceki Haber

Egeli öğrenciler depresyona karşı bilgil...

Belediye Başkanı Turan dan Vali Elban a ziyaretSonraki Haber

Belediye Başkanı Turan dan Vali Elban a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar