Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Acer, AMD Ryzen 8040 Serisi İşlemcilerle Güçlendirilen Yeni Nitro 14 Oyun Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Acer, AMD Ryzen 8040 Serisi İşlemcilerle Güçlendirilen Yeni Nitro 14 Oyun Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı

Yeni Nitro modeli, oyun ve üretkenlik deneyimlerini geliştiren yapay zeka özellikleriyle birlikte geliyor

Acer, Ryzen AI özellikli AMD Ryzen™ 8040 Serisi işlemcilerle desteklenen yeni Nitro 14 oyun dizüstü bilgisayarını duyurdu. DLSS 3,5 teknolojisiyle desteklenen ve NVIDIA’nın RTX AI platformuyla güçlendirilmiş NVIDIA® GeForce RTX™ 4060[2]’a kadar seçenekli dizüstü bilgisayar GPU’ları, yapay zeka ile geliştirilmiş 500’den fazla oyun ve uygulamada bir dizi kabiliyet sunuyor. Oyuncular, WQXGA (2560x1600) çözünürlüğe kadar 14 inçlik NVIDIA G-SYNC® uyumlu panel sayesinde kendilerini sarmalayan bir deneyimle karşı karşıya olacak. 

Acer PurifiedVoice™ 2.0, arama sırasında veya oyun içi yayın sırasında dış sesleri engellemek için yapay zekanın gücünden yararlanırken, Acer PurifiedView™, kullanıcıları her zaman tüm aksiyonun önünde ve merkezinde tutuyor. Windows’ta Microsoft Copilot[3] (özel bir Copilot tuşuyla) bu AI dizüstü bilgisayarlardaki günlük görevlerin hızlandırılmasına yardımcı oluyor ve cihazla birlikte gelen bir aylık Xbox Game Pass Ultimate ile oyuncular, yüzlerce yüksek kaliteli bilgisayar oyununun keyfini çıkarabiliyor. Yeni Nitro 14’ün performans ve kişiselleştirme özelliklerinin kontrolünü sorunsuz bir şekilde görüntülemek ve kontrol etmek için, NitroSense™ tuşuna tek bir dokunuş, kullanıcıları yeni Experience Zone aracılığıyla kontrol merkezine ve mevcut yapay zeka ile ilgili işlevler kitaplığına yönlendiriyor. 

Acer Nitro 14: Performans, Taşınabilirlik ve Uygun Fiyatın Buluşma Noktası

Yerleşik Ryzen AI’a sahip AMD Ryzen 7 8845HS’ye kadar işlemcinin[2] yanı sıra çarpıcı görseller ve daha yüksek kare hızları için DLSS 3,5 teknolojisine sahip NVIDIA GeForce RTX 4060[2]’a kadar dizüstü bilgisayar GPU’su ile donatılmış yeni Nitro 14 (AN14-41), şık tasarımı ve güçlü bileşenleri kompakt bir form faktörde birleştiriyor. Kullanıcılar ayrıca bilgi işlem, oyun özellikleri ve hızlandırmalar söz konusu olduğunda NVIDIA RTX AI ekosistemine de erişebilirken, AI iyileştirme ve HDR görsel kalitesi sunan RTX Video’yu da kullanabiliyor. Cihazın 14 inçlik WQXGA (2560x1600) ekranında mükemmel kareler ve renk kalitesi, 120 Hz yenileme hızı, 9 ms tepki süresi ve yüzde 100 sRGB renk gamı desteği ile mümkün oluyor. 

Vortex Flow özelliğine sahip çift fanlı sistem, sürekli olarak havayı fanların hem üst hem de alt tarafından çekiyor ve böylece CPU, GPU ve önemli bileşenler için soğutmayı artıran aerodinamik bir akış oluşturuyor. CPU üzerindeki sıvı metal termal macunun ısı iletkenliği ise Nitro dizüstü bilgisayarı her türlü duruma hazır tutuyor. Yeni Nitro 14’ün zengin bağlanabilirlik seçenekleri arasında tam işlevli USB 4 ve USB 3.2 Tip C ve çift Tip A bağlantı noktaları (biri çevrimdışı şarjlı), HDMI 2.1 ve microSD™ kart okuyucu gibi gerekli ve önemli seçenekler bulunuyor. 

DTS:X® Ultra Audio, oyun oynarken ve iletişim kurarken inanılmaz ses kalitesini mümkün kılıyor, ayrıca üç mikrofonlu tasarım ve hüzmeleme ile eşleştirilen Acer PurifiedVoice 2.0, kullanıcıların seslerini yalıtarak istenmeyen arka plan gürültülerini izole ediyor. Cihazın HD web kamerası, görüntülü aramaları optimize etmek için AI destekli Acer PurifiedView’ı kullanıyor. Aradıkları güce NitroSense™ uygulaması aracılığıyla erişebilen kullanıcılar, dizüstü bilgisayarların oyun ve performans ayarlarıyla fan hızlarını kendilerine en uygun hale getirebiliyor; 4 bölgeli RGB klavyenin aydınlatmasını dilediği gibi özelleştirebiliyor ve Nitro dizüstü bilgisayarların yapay zekayla ilgili tüm özellikleri hakkında bilgiler içeren yeni Experience Zone’a derinlemesine göz atabiliyorlar.  

Fiyat ve bulunabilirlik

Acer Nitro 14 (AN14-41), haziran ayı itibariyle EMEA bölgesinde 1.199 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

Kesin özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Belirli pazarlarda bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen acer adresinden size en yakın Acer ofisi ile iletişime geçin.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manavgat Yukarıışıklar Mahallesinin su sorunu çözüldüÖnceki Haber

Manavgat Yukarıışıklar Mahallesinin su s...

Başkan Türkmen Göreve BaşladıSonraki Haber

Başkan Türkmen Göreve Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar