Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne Başvurular Sona Erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne Başvurular Sona Erdi
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 1-8 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışmalar’ına 265, Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması’na 77 ve Antalya Film Forum’a 206 proje başvurdu.  Altın Portakalların sahiplerini bulacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na 46, Ulusal Belgesel Film Yarışması’na 52 ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’na 167 yapım başvuru yaptı. Ulusal Yarışmalar’da bu yıl toplam 940 bin TL tutarında ödül verilecek.  Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl başlattığı Altın Portakal Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması’na ise toplam 77 proje başvurdu. Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması’nda En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görülecek projeye 80.000 TL,  Jüri Özel Ödülü’nü alacak projeye de 40.000 TL tutarında ödül verilecek. Eserin yazarı ile senaryo yazarı farklı kişilerse para ödülünün iki kişi arasında eşit olarak paylaştırılacağı yarışmanın sonuçları, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 1 Ekim 2022’de gerçekleştirilecek olan açılış töreninde açıklanacak. Antalya Film Forum’a Rekor Başvuru!2-4 Ekim arasında fiziki, 4-6 Ekim arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek Antalya Film Forum’a bu yıl beş kategoride toplam 206 proje ile rekor sayıda başvuru yapıldı. Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’na 76, Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu’na 26, Belgesel Film Work in Progress Platformu’na 35, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu’na 7 ve Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu için 62 başvuru yapıldı. Antalya Film Forum’da Büyükşehir Belediyesi tarafından dört kategori için 430 bin TL, Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nda ise  Netflix Türkiye Grow Creative programı kapsamında 100 bin TL  tutarında ödül verilecek. Aynı zamanda beş platformda da sektörün önde gelen isim ve kuruluşları özel ödüller verecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütecek. Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 1-8 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışmalar’ına 265, Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması’na 77 ve Antalya Film Forum’a 206 proje başvurdu. 

 

Altın Portakalların sahiplerini bulacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na 46, Ulusal BelgeselFilm Yarışması’na 52 ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’na 167 yapım başvuru yaptı. Ulusal Yarışmalar’da bu yıl toplam 940 bin TL tutarında ödül verilecek. 

 

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl başlattığı Altın Portakal Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması’na ise toplam 77 proje başvurdu. Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması’nda En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görülecek projeye 80.000 TL,  Jüri Özel Ödülü’nü alacak projeye de 40.000 TL tutarında ödül verilecek. Eserin yazarı ile senaryo yazarı farklı kişilerse para ödülünün iki kişi arasında eşit olarak paylaştırılacağı yarışmanın sonuçları, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 1 Ekim 2022’de gerçekleştirilecek olan açılış töreninde açıklanacak.

 

Antalya Film Forum’a Rekor Başvuru!

2-4 Ekim arasında fiziki, 4-6 Ekim arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek Antalya FilmForum’a bu yıl beş kategoride toplam 206 projeile rekor sayıda başvuru yapıldı. Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’na 76, Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu’na 26, Belgesel Film Work in Progress Platformu’na 35, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu’na 7 ve Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu için 62 başvuru yapıldı. Antalya Film Forum’da Büyükşehir Belediyesi tarafından dört kategori için 430 bin TL, Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nda ise  Netflix Türkiye Grow Creative programı kapsamında 100 bin TL  tutarında ödül verilecek. Aynı zamanda beş platformda da sektörün önde gelen isim ve kuruluşları özel ödüller verecek.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütecek.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prometeon Tyre Group Parma Futbol Kulübü’nün Ana Sponsoru Olarak SahalardaÖnceki Haber

Prometeon Tyre Group Parma Futbol Kulübü...

Sanathane’de Cümbüş varSonraki Haber

Sanathane’de Cümbüş var

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar