Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

30 Mart Dünya Bipolar Gününde Abdi İbrahim Otsukadan yeni farkındalık kampanyası Zaman Ayır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
30 Mart Dünya Bipolar Gününde Abdi İbrahim Otsukadan yeni farkındalık kampanyası Zaman Ayır

Abdi İbrahim Otsuka, toplumsal damgalama ile mücadele için başlattığı “Görmezden Gelmeyelim” projesi altında “Zaman Ayır” isimli çok özel bir projeyi hayata geçiriyor.

“zamanayir.gormezdengelmeyelim” web sitesi arayüzü sayesinde, hasta ve hasta yakınları, bipolar bozukluk ile ilgili merak ettikleri bilgilere ulaşabilecek, hislerini kelimelere dökerek yapay zekâ ile resmedebilecek ve en önemlisi de yalnız olmadıklarını bilecekler.

Abdi İbrahim Otsuka (AİO), 30 Mart Dünya Bipolar Günü’nde, çok anlamlı bir farkındalık projesine daha imza atıyor. Bipolar bozuklukta sıklıkla rastlanan toplumsal damgalama ile mücadele amacıyla hayata geçirilen ve büyük ses getiren “Görmezden Gelmeyelim” hareketinin yeni ayağı olan “Zaman Ayır” projesinde hedef, hastaların, hasta yakınlarının ve kamuoyunun bilgilendirilmesi ve hastalara yalnız olmadıkları mesajının verilmesi.

İnternet aramaları gece yarısından sonra en üst noktaya çıkıyor

Bipolar bozukluk ve farklı ruhsal hastalıklarla yaşayan bireyler, toplumdan dışlanma, sosyalleşememe ve hayatın içinde kalamama gibi sorunlarla mücadele etmek durumunda kalıyor. 

Bu durumun tetiklediği uykusuzluk, huzursuzluk ve çaresizliğin bir sonucu olarak da bu konularda internette yapılan aramalar, gece yarısından sonra dramatik şekilde artış gösteriyor ve 02:00-03:00 arasında en yüksek noktaya ulaşıyor. 

Ancak bu aramalar, içinde bulundukları durumu anlamayı sağlamak bir yana, internet ortamında yer alan birçok yanlış ve karmaşık bilgiye bağlı olarak hastaları hem tedaviden uzaklaştırıyor hem de hastalığa bakış açıları negatif bir yönde etkileniyor.

AİO da işte bu gerçeklerden hareketle hayata geçirdiği proje ile doğru bilgilerin aktarılmasını sağlarken, hastalara yalnız olmadıklarını göstermeyi amaçlıyor.

Kendilerine, hislerine ve öğrenmeye “zaman ayıracaklar”

Proje kapsamında hayata geçirilen “zamanayir.gormezdengelmeyelim” web sitesi arayüzünde hastalar “kendilerine”, “hislerine”, “sevdiklerine” ve “öğrenmeye” zaman ayırabilecekler. Söz konusu web sitesinde şu özellikler yer alıyor: 

  • Kullanıcıların söz konusu saat diliminde Google Trend verilerine göre en çok arattıkları konulara ilişkin olarak uzmanların verdiği bilgileri içeren videolara erişebilecekler. 
  • Hislerini kelimelere dökerek neye zaman ayırmak istediklerini anlatabilecekler. Sonrasında da bu hislerini yapay zekâ ile resmedip, bu resmi indirip paylaşabilecekler.
  • İl bazında son 1 yılın arama verilerinden oluşan Türkiye haritası ile yalnız olmadıklarını hissedecekler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
National Geographic NOW Seç-İzle Servisi Nisan Ayında Dünya Gününü Kutluyor!Önceki Haber

National Geographic NOW Seç-İzle Servisi...

Kutsal Yolculuk Hicret belgeselinin fragmanı yayınlandıSonraki Haber

Kutsal Yolculuk Hicret belgeselinin frag...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar