Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

20 Ağustos’ta Hatay’dan start alacak TransAnatolia Hatay Expo’da tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
20 Ağustos’ta Hatay’dan start alacak TransAnatolia Hatay Expo’da tanıtıldı
Türk motorsporları tarihinde ilk kez bir yarış Hatay’dan start alacakDünyanın en büyük ve zorlu rally raid yarışlarından TransAnatolia, 12. yılında Hatay’dan start almaya hazırlanıyor. 20 Ağustos’ta Hatay Expo alanından start alacak yarış, 27 Ağustos’ta Eskişehir’de sona erecek. TransAnatolia’nın tanıtım toplantısı 23 Haziran Perşembe günü Hatay Expo’da gerçekleşti.

 

2010 yılından bu yana otomobil sporları ile turizmi birleştirerek Türkiye’nin eşsiz coğrafyasını, kültürel ve doğal güzellikleriyle tüm dünyaya tanıtan TransAnatolia’nın bu yıl 12.’si düzenlenecek. Motosiklet, 4x4 Otomobil, Kamyon, Quad ve SSV kategorilerinde ve yol dışı etaplarda gerçekleşecek TransAnatolia, 20 Ağustos’ta Hatay Expo alanından start alarak, 27 Ağustos’ta Eskişehir’de sona erecek.

23 Haziran Perşembe günüHatay Expo Alanı’nda gerçekleştirilen TransAnatolia’nın tanıtım toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı SayınDoç. Dr.Lütfü Savaş: “TransAnatolia Rally Raid yarışı bu sene ilklerin, enlerin ve tarihte dünyanın en büyük ikinci şehri olan Hatay’ımızda başlıyor. İlk tarımın yapıldığı, ilk buğdayın ehlileştirildiği, ilk zeytinin sofra ile buluştuğu tarihin kültürün ve medeniyetin fışkırdığı bir şehir burası. 12.si düzenlenen Uluslararası böyle bir organizasyona böyle özel bir yerde bereketli Hatay topraklarında ev sahipliği yapmaktan ötürü çok mutluyuz. Sporcularımıza şimdiden kazasız belasız bir yarış olmasını diliyorum” dedi.  

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör; “Bu projeye valilik olarak destek oluyoruz. Zaten bakanlığımız her türlü konuda desteği sağlamış durumda. Bizler de tanıtıma katkı sağlayacağımız her çalışmada elimizden geleni yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan Vekili Nisa Ersoy; “Çok güzel bir coğrafyaya geldik ve çok da güzel ağırlanıyoruz ve görüyorum ki sporumuz da burada çok güzel algılanmış. Biz Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu olarak pek çok farklı branşlarda sportif organizasyonlar yapmak ve yeni yetenekler keşfetmek üzerine bir yol haritamız var. Ancak bunların içerisinde bizim için özel bazı yarışlar ve rotalar var. Bunlardan bir tanesi TransAnatolia. Sadece bir sportif organizasyon olarak bakmak yeterli değil, geçtiği bölgeler itibariyle o coğrafyanın kültürünü, yemeğini, tarihini, insanını bir nevi ülkenin tanıtımına hizmet eden bir organizasyon. Eminim bu yıl da katılımcılar buradan çok güzel anılarla ayrılacaklar ver harika bir deneyim yaşayacaklar.” şeklinde görüşlerini belirtti.

TransAnatolia Genel KoordinatörüBurak Büyükpınar ise konuşmasında; TransAnatolia macerası 12. yılında Hatay’da gerçekleşiyor. Hatay bu seneki hayalimizdi. Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediyesi Başkanımız ve Hatay Expo sayesinde bu hayalimizi hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz. TransAnatolia sadece bir yarış değil aynı zamanda bir turizm organizasyonu. Türkiye’nin tanıtılması bizim için çok önemli. Bu konuda hem Turizm Bakanlığı hem Spor Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığı gibi pek çok kuruluş destekçimiz. Yaklaşık 700 ile 1000 arasında kişiyi 7 gün süresince yaklaşık 2.500-3.000 km arasında bir rotada taşıyoruz. Yarışa bütün arazi yeteneği olan araçlar katılabiliyor. Yarışta hem profesyoneller hem de amatörlerin katılabileceği farklı kategoriler bulunuyor. Yarışımıza destek sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

TransAnatolia Sportif DirektörüOrhan Çelen; “2010 senesinde yola çıkarken hedefimiz Türkiye’nin doğasını, kültürünü ve tarihini tüm dünyaya tanıtmaktı. Bu zaman içerisinde bizim yarışımızın mottosu haline geldi. Bu motto Hatay’ın zenginlikleri ile de birebir örtüşüyor. Bu yıl rotamızdan bahsetmek gerekirse; Yarışmanın seramonik startı Hatay Expo’dan verilecek. Şehir içinden geçilecek parkurla bir seyirci etabı gerçekleştireceğiz. 21 Ağustos sabahı gerçek yarış çok erken saatlerde start alacak. İlk hedefimiz yaklaşık 350 km’lik bir parkurla son derece önemli bir tarihi nokta olan Karatepe Aslantaş Milli Parkı. Bu rota üzerinde Avanos Dağlarının zirvelerinden geçeceğiz. Arkasından Osmaniye’ye ulaşıncaya kadar Hatay sınırlarını terk edinceye kadar yaklaşık 350 km’lik bir parkur kat edeceğiz. Ertesi gün yine 300 kilometrelik bir parkurla 2.300 metrelik zirveleri aşarak Kayseri’ye ulaşacağız. Yarışın 3.günü Kayseri’den start alıp Sivas Şarkışla’ya kadar uzanıp Yozgat üzerinden Kayseri’ye geri dönülecek. Kayseri şehir merkezinde bir gece daha konaklayacağız. Buradan ayrıldıktan sonra hedefimiz Aladağlar. Yaklaşık 3.000 metrelik zirveleri geçerek Çiftehan’da termal tesislerimizin bulunduğu alanda konakladıktan sonra yarışın 4. günü Bolkar Dağlarında geçecek. Ortalama 2.800 metre yükseklikte yaklaşık 300 km mesafeden oluşuyor. 5. gün rotamızda Tuz Gölü var. Etabın yüzde 80’inin yolsuz ortamlarda kat edecek yarışmacılar Haymana’ daki kamp alanına ulaşacaklar. Yarışın son günü Haymana ve Eskişehir arasında değişik bir coğrafyada ormanlar içinde geçecek. Toplam 2.500 km’lik bir rotayı 7 gün içerisinde tamamlayacağız.” dedi.

Basın toplantısında söz alan rally raid yol notları denince dünyada akla gelen ilk isim olan Jordi Arcarons; “TransAnatolia dünyada oldukça bilinen bir rally raid organizasyonu. Bu tür yarışların yapılması için Türkiye her türlü materyale ve coğrafyaya sahip. Türkiye’deki coğrafya çeşitliği yarışmacılara her gün yeni bir deneyim yaşatıyor. Benim görevim ise oldukça zor, tüm yarışmacılar bana güveniyor, yol notları çıkarırken yolda gördüğüm her detayı notlara kaydediyorum. Yarın itibariyle 2500 km’yi taş taş, gün gün yazmaya başlayacağım. Hatay’da medyanın motor sporlarına olan ilgisine de hayran oldum, katılımınız için çok teşekkür ederim dedi.

TransAnatolia Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED’in izni ve Türkiye Turizm ve Tanıtım Geliştirme Ajansı TGA’nın desteğiyle gerçekleştiriliyor. TransAnatolia Rally Raid, Türkiye'de 2010 yılından beri her yıl düzenlenen bir motorsporları yarış organizasyonudur. Yarışta Motosiklet, 4x4 Otomobil, Kamyon, Quad ve SSV kategorilerinde ve yol dışı etaplarda yarışılmaktadır. TransAnatolia kısa sayılabilecek bir süre içinde dünyanın en iyi ralli raid yarışlarından biri olarak tanınmaya başlanmıştır. TransAnatolia’da sporcular dünya standartlarında yol notları ile yarışmakta ve kesintisiz bir şekilde çalışmakta olan uydu takip sistemi ile izlenmektedir. Uydu takibiyle birlikte çeşitli aktif ve pasif güvenlik tedbirleri mümkün olan en üst düzeyde sağlanmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türbedar Saniye Teyze’nin Bursa Hasreti Sona ErdiÖnceki Haber

Türbedar Saniye Teyze’nin Bursa Hasreti...

KSK’nin 100 yıllık kupası Futbol altyapısındaki gençlereSonraki Haber

KSK’nin 100 yıllık kupası Futbol altyapı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar